Facebook SaMyfam Çalındı - KANIT TOPLAMA - YARDIM

Netbeans

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, bugun acemice davrandım ve facebook sayfamı çaldırdım, yarın gidip suç duyurusunda bulunacam ve şu an delil toplama aşamasındayım, Facebook üzerinden yazışmalar, sayfada hacklendi diye paylaşımlar ve kendi Hack Team sayfalarında eylemi kendileri yaptı diye yaptıkları paylaşımın ekran görüntüsünü aldım. Daha önceden başıma böyle birşey gelmediği için saatlerdir araştırıyorum ve birde forumdaşlarıma sorayım dedim. Ekran görüntülerini kendi bilgisayarıma aldım, ama bunu olası montaj iddialarına karşı garantilemek istiyorum sizce ne yapabilirim, bu iş için kayıt alan bi web platformu varmı, yada yarın Cumhuriyet savcısına başvuracam sanırım bana tavsiyede bulunabilirmisiniz yol yordam konusunda.

İyi günler.

SONUÇ :

Arkadaşlar çalınan (3 sayfam) facebooka yaptıgım çalındı sayfa bildirimi sonucu geri aldım. Hatta 4 gün gibi kısa bir sürede bu işlem gerçekleştir. Burdan Facebook ekibindeki Mahmut arkadaşada teşekkürleri iletiyorum :)

Sizinde sayfanız çalındıysa ; https://www.facebook.com/hacked Url adresinden önce şifrenizi yeniliyorsunuz ardından yakın zamanda yönetiminden çıkarıldığınız sayfalar geliyor karşınıza ordan bildirimde bulunuyorsunuz. Ve sayfanız kısa sürede (Benimki hafta sonununda araya girmesiyle 4 günde sonuclandı) geri alıyorsunuz.

(Konu başlığının düzeltilmesi ilerde bu sorunla karşılaşan arkadaşlar için yardımcı olacaktır.)

7mlW3Y.png

Son düzenleme:
nasıl çaldırdığını anlatırsan yardımcı olabilirim kuzen yanımda avukat kendisi

o kadar degerlımı kac k begenı var ???v bunu yapsa yapsa ıcerdekı yonetımden bırılerı veya yonetıcılerın hesaplarını ele gecırılen bırısı yapar... kı anırım kendı facenız elınızde

Hocam Geçmis olsun öncelikle Ekran Görüntüsünü kabul etmiyolar diye biliyorum ama mesaj dökümlerini detaylı çıkarttırabilirsen işine çok iyi yarayabilir bu arada sayfanı alabilmen imkansız Turkiye sartlarına bakınca alabilirsende kaç ay sürer alabilmen simdiden geçmis olsun kardesim.

nasıl çaldırdığını anlatırsan yardımcı olabilirim kuzen yanımda avukat kendisi

Hocam Önce facebooktan bana bir UYARI geldi Bildirimler kısmında çıktı, orda çıkınca zaten ben şaşırdım, ardından beni apps.facebook.com diye bi adrese yönlendirdi, adreste ek hiçbişey yoktu işte sayfanızın bilgileri eksik lütfen tamamlayın, o esnada şifre istediki ben hemen beni yönlendirdiği url falan inceledim şüpheli hiçbişey yoktuki ama demek gözden bişey kaçırmışım, vesselam,

Tahminim şu ben bir kaç sayfanın begen simgesinin altında çıkan bu sayfadan bildirim al kısmını tıklamıştım, demek bildirim al dediğim sayfalardan biri bun kötüye kullandı, bildirim olarak bana o dediğim UYARIYI verdirip bu işlemi gerçekleştirdi, tabi farklıda olabilir ama bu artık önemli değil.

Hackleyen kişi beni adminlikten atıp kendi facebook adresini admin yaptı ve bunu iyi bok yemiş gibi Falanca Hack Team sayfasında yayınladı yani bir nevi o sayfanında yöneticisi sahibi oldugunu belirtti, Bende gidip o sayfada ondan bu işi yaptıgına dair onu konusturdum ve farkında olmadan istediğimi yaptı :D

Ben sayfamda hacklediğine dair attıgı paylaşımı, sonra işte kendi sayfasında attıgı hacklendi diye paylaşımı ve özel mesajlaşmalarımızı kayıt altına aldım. ama dediğim gibi Ekran görüntüsü aldım sadece mahkemenin bunu kabul etmeme ihimali var, gerçi facebook tüm bunları kayıt altına alıyor yani silsede onlarda kayıtlı kalacak tüm bunlarda ben yinede işlemlerin hızlı yürümesi adına size danışım dedim böyle mahkemenin kabul edeceği bi ispat yolu varmı diye.

Sayfan hangisi? ve Kim hacklemiş sayfanı? Geri isteyelim. Rica edelim. olmaz sa tehdit edelim. vermez se yarın karakola gidersin.

Sayfan hangisi? ve Kim hacklemiş sayfanı? Geri isteyelim. Rica edelim. olmaz sa tehdit edelim. vermez se yarın karakola gidersin.

Hocam sayfayı geri vermeyi teklif etti, ben kabul etmiyorum :D
Amaçım davayı açmak, hatta hiç hakaret etmedim elemanaki mahkemede ağır ceza yesin. Şuan delilleri nasıl kayıt altına almalıyım onu öğrenme peşindeyim. Örneğin bildiğiniz ekran görüntüsü alan adres varmı, misal ben url verecem onlar kaydedecek ve mahkeme buna gövenecek.

Hocam Önce facebooktan bana bir UYARI geldi Bildirimler kısmında çıktı, orda çıkınca zaten ben şaşırdım, ardından beni apps.facebook.com diye bi adrese yönlendirdi, adreste ek hiçbişey yoktu işte sayfanızın bilgileri eksik lütfen tamamlayın, o esnada şifre istediki ben hemen beni yönlendirdiği url falan inceledim şüpheli hiçbişey yoktuki ama demek gözden bişey kaçırmışım, vesselam,

Tahminim şu ben bir kaç sayfanın begen simgesinin altında çıkan bu sayfadan bildirim al kısmını tıklamıştım, demek bildirim al dediğim sayfalardan biri bun kötüye kullandı, bildirim olarak bana o dediğim UYARIYI verdirip bu işlemi gerçekleştirdi, tabi farklıda olabilir ama bu artık önemli değil.

Hackleyen kişi beni adminlikten atıp kendi facebook adresini admin yaptı ve bunu iyi bok yemiş gibi Falanca Hack Team sayfasında yayınladı yani bir nevi o sayfanında yöneticisi sahibi oldugunu belirtti, Bende gidip o sayfada ondan bu işi yaptıgına dair onu konusturdum ve farkında olmadan istediğimi yaptı :D

Ben sayfamda hacklediğine dair attıgı paylaşımı, sonra işte kendi sayfasında attıgı hacklendi diye paylaşımı ve özel mesajlaşmalarımızı kayıt altına aldım. ama dediğim gibi Ekran görüntüsü aldım sadece mahkemenin bunu kabul etmeme ihimali var, gerçi facebook tüm bunları kayıt altına alıyor yani silsede onlarda kayıtlı kalacak tüm bunlarda ben yinede işlemlerin hızlı yürümesi adına size danışım dedim böyle mahkemenin kabul edeceği bi ispat yolu varmı diye.

Bukadar basit bir numaraya nasıl düşüyosunuz hayret ediyorum :)

Hocam sayfayı geri vermeyi teklif etti, ben kabul etmiyorum :D
Amaçım davayı açmak, hatta hiç hakaret etmedim elemanaki mahkemede ağır ceza yesin. Şuan delilleri nasıl kayıt altına almalıyım onu öğrenme peşindeyim. Örneğin bildiğiniz ekran görüntüsü alan adres varmı, misal ben url verecem onlar kaydedecek ve mahkeme buna gövenecek.

uğraşır durursun mahkemelerde. al sayfanı gitsin :v

Sayfani geri al olay kapansin bence ekran görüntüsü kabul etmiyorlarmis hard disk inceleme vs oluyormuş fakat bu isler uzun zaman alabiliyormus sayfani geri al dava açmak istersen yine acarsin fakat uzun is dediğim gibi. Şikayet etmeni isterim acikcasi bunlara meydan birakmayalim gözleri korksun..

Sayfani geri al olay kapansin bence ekran görüntüsü kabul etmiyorlarmis hard disk inceleme vs oluyormuş fakat bu isler uzun zaman alabiliyormus sayfani geri al dava açmak istersen yine acarsin fakat uzun is dediğim gibi. Şikayet etmeni isterim acikcasi bunlara meydan birakmayalim gözleri korksun..

Hocam sayfa umrumda değil, olay farklı ortada HIRSIZLIK var, EMEĞE saygısızlık var, ayrıca üyelere hakaretler diz boyu, yani ben her ne kadar Adalet sistemimize güvenmesemde davamı açacağım, işe yarar yaramaz bilmem ama bana düşen görevi yerine getirecem.

Arkadaşlar çalınan (3 sayfam) facebooka yaptıgım çalındı sayfa bildirimi sonucu geri aldım. Hatta 4 gün gibi kısa bir sürede bu işlem gerçekleştir. Burdan Facebook ekibindeki Mahmut arkadaşada teşekkürleri iletiyorum :)

Sizinde sayfanız çalındıysa ; https://www.facebook.com/hacked Url adresinden önce şifrenizi yeniliyorsunuz ardından yakın zamanda yönetiminden çıkarıldığınız sayfalar geliyor karşınıza ordan bildirimde bulunuyorsunuz. Ve sayfanız kısa sürede (Benimki hafta sonununda araya girmesiyle 4 günde sonuclandı) geri alıyorsunuz.

(Konu başlığının düzeltilmesi ilerde bu sorunla karşılaşan arkadaşlar için yardımcı olacaktır.)

7mlW3Y.png

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri