Facebook'dan dev adım: WhatsApp'i 16 milyar dolara satın aldı

Tural Abiyev

Kayıtlı Üye
Facebook'dan dev adım: WhatsApp'i 19 milyar dolara satın aldı

whatsappp_shady@dh1-20subat.jpeg

İnternet dünyasında büyük satın alım; Facebook, WhatsApp'i 16 milyar dolara satın aldı.

2014 yılı teknoloji dünyası için hızlı başladı. Dünyanın en popüler sosyal ağı Facebook, günümüzün en büyük mesajlaşma servisi olan WhatsApp'i 16 milyar dolara satın aldığını Sermaye Piyasası Kurumu'na yaptığı açıklama ile duyurdu.

Açıklamaya göre Facebook, WhatsApp için 4 milyar dolar nakit ve 12 milyar dolar nominal değerli Facebook hissesi ödeyecek. WhatsApp'in kurucu Jan Koum'a Facebook Yönetim Kurulu üyeliğinin kapısını açan satın alım kapsamında çalışanlar için ayrılan hisse opsiyonlarından dolayı 16 milyar doların üzerine 3 milyar dolarlık bir ödeme daha yapılacak. Ayrıca yapılan anlaşmanın tamamlanması sürecinde sıkıntı yaşanırsa, Facebook serbest bırakma bedeli olarak Whatsapp'a 1 milyar dolar ödeme yapacak. Platformlar arası mesajlaşma servisi olan WhatsApp'in aktif kullanıcı sayısı, geçtiğimiz aralık ayı itibariyle, 400 milyona yükselmişti.

WhatsApp'in 2012-2013 dönemindeki çıkışıyla birlikte aralarında Google'ın da yer aldığı birçok teknoloji devinin WhatsApp ile ilgilendiği iddia edilmişti. Bu konuyla ilgili olarak, Nisan 2013'de çıkan iddiaya göre Google, WhatsApp'in kapısını 1 milyar dolarlık teklif ile çalmıştı. Ancak WhatsApp ekibi, kısa süre içerisinde bu iddiaya yalanlayarak şirketin satışıyla ilgili kimseyle görüşmediklerini kamuoyuna duyurmuştu.

TOPLAMDA 19 milyara satılmış.

WhatsApp - Wikipedia, the free encyclopedia

KPaqXN.png

Kullanilmaz artik reklamla doldururlar.

Discovery cihazımdan gönderildi

Aynen. Artık whatsapında tadı kaçar. Ben olsam satmazdım. 16 milyar dudak uçuklatan para. Ama bölye bir yazılım her zaman para getirir ve böyle bir yazılımın, şirketin CEO su olmak bile yeter. 16 milyarı ne yapcam :)

Ben ne düşünücem ya 160.000 $ dan sonra kayış koptu bende program yazıyorum:D ahahah

Bunu yine anlamak kolay. themeforest sitesi var bildiğimiz. Tema, eklenti felan satışı yapılan global bir site. Burada bazı arkadaşlar var 1 wordpress veya benzeri tema yazarak köşeyi dönüyor. Mesela bir tema gördüm az önce 8 binden fazla indirme var. Fiyatıda 55 dolar.

Bir tema satışı ile benim şehrimde merkez bi yerde 5-6 ev alınır bu parayla. Yani nette kazanılan para ve kolaylık hiç bi yerde yok. Fakat başarmak lazım. Şansmı ne bilemiyorum gerisini.

Yazık olmuş ya sevmiyorum ben böyle ünlü bir şeyin Facebook tarafından alınmasını falan. Ama o parayı çok uzun yıllar da uğraşsalar kazanamazlardı, senelik getirileri 700 milyon dolar. Götürüleri vardır tabii.

Yazık olmuş ya sevmiyorum ben böyle ünlü bir şeyin Facebook tarafından alınmasını falan. Ama o parayı çok uzun yıllar da uğraşsalar kazanamazlardı, senelik getirileri 700 milyon dolar. Götürüleri vardır tabii.

Elbetde kazanmaları zor gibi. Çünkü pekte reklam ve benzeri bişey yoktu. İlk yıl ücretsiz sonraki yıllarda 0.99. Bunun sunucu parası var, işçi parası var, sitesi var varda var. 16 milyar çok iyi rakam. Ama böyle şeyi satmak iyi değil bence. Facebook tumblr ada teklif yapmıştı kaç milyarsa ama satmadı 27 yaşındaki genç adam.

---------- Mesaj saat 14:00:13 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 13:58:56 civarında gönderildi. ----------

cep telefonuma teknoloji mesajları felan geliyor

( Facebook Whatsapp i 19 milyar dolar nakit ve hisse karsiligi satin aldı.) böyle bir mesaj

Hayır o öyle değil. 4 milyar nakit verecekler. 12 milyar facebook şirket hissesi. + 3 milyarda verilecek anlatımda var dikkat etmedim 3 milyar ne için. Toplamda doğru diyorsunuz 19 milyar kar ediyorlar.

16milyar nedir be. Hem adamlar zaten ücretsiz şekilde yayınlayarak ayakta kaldılar şimdi bide senelik 2 lira olucaktı bare o paraları toplayıpta satsalardı :D

Bunu yine anlamak kolay. themeforest sitesi var bildiğimiz. Tema, eklenti felan satışı yapılan global bir site. Burada bazı arkadaşlar var 1 wordpress veya benzeri tema yazarak köşeyi dönüyor. Mesela bir tema gördüm az önce 8 binden fazla indirme var. Fiyatıda 55 dolar.

Bir tema satışı ile benim şehrimde merkez bi yerde 5-6 ev alınır bu parayla. Yani nette kazanılan para ve kolaylık hiç bi yerde yok. Fakat başarmak lazım. Şansmı ne bilemiyorum gerisini.

kısmet kardeşim kısmet:)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri