Fikirlerinize İhtiyacım Var.

Öncellikle hayatınızda başarılar dilerim eğer ki 7 ay idare edebilecek kadar paranız varsa sınava odaklanabilirsiniz sorun çıkmassa uzun bir süre daha youtube`dan ödemede alırsınız bu para sizi idare eder ve tamamen derslere odaklanıp sınavı geçebilirsiniz çalışıpta yapılmayacak birşey yok sonuçta hergün düzenli çalışma ile herşey mümkün olabilir.İnşallah bu forumda sonunda kazandım diye bir konunuzu görürüm ve bende mutlu olurum.Bizim burada bir iş yerinin müdürü var şuan özelde çalışıyor yüksek bir firmada onunla bizzat konuşmuştum kendisi tam 8 ay boyunca sınava hazırlandığı söylemişti ve sınavıda kazanmış bunu kendisi söyledi yani yapılmayacak birşey değil.Önemli olan sizin azminiz ve sizi 7 ay idare edebilecek bir ücret gerisi size kalmış birşey olacak ve sizde bunu yapabilecek birisiniz gördüğüm kadarı ile , yanlışım varsa affola.

şuan elimde net olan para 5 ay götürür beni, bu ay quizden parayı alabilirsem eğer kanallarıma bir şey olmazsa 7 ayı da görecek parayı çıkartıyorum muhtemelen hocam. zaten tek güvencem de o eğer olmasa bayramda işe başlamıştım :) türkçe matematikten şansım yaver giderse full çekebilirim. işte bende tarih vs 0 olduğu için bir fikrim yok 0 altyapı ile 7 ayda o kapasiteye gelip gelemeyeceğim hakkında. kafamı karıştıran tek nokta oydu ama yorumlarınızla bir nebze rahatladım kafayı yemek üzereydim :) bu örneği duymak da beni motive etti gerçekten, demek ki isteyince yapılabilen bir şeymiş. gerçekten önemli yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

yapamazsam düşüncesi çok saçma, benim de son senem makine müh. bitirmişsin sayısal ağırlık dersler geçmişsin mat zorlamaz zaten diğerleri de genel olarak ezber sadece oturup çalışma bence zorlanmadan yapabilirsin.

hocam zaten türkçe matematikte full yapabileceğime inanıyorum o konuda sıkıntı yok. bende tarih falan 0 yani hatta eksilerde üniversiteye girerken de 30 sorudan işaretlediğim maks 5 falandır yani o derece boştu komple sosyal bende o zamanda türkçe matematik fen kurtarmıştı beni :)

Dostum şuan çalışmak istemiyorum çünkü sende bilirsin bizim inşaat sektöründe gece gündüz yok beton dökümü olur saha işi olur hafta sonu hiç beklenmedik bir anda iş çıkar bütün planlar alt üst ben bir taraftan doktora hazırlanıyorum tez yazmam lazım vaktim yok ve üstüne dershane :) en önemli etkende para adamlar 1.5k para veriyor sigortan asgari ücretten yatıyor gerisini elden alıyorsun bu adamları şikayet etmeklede bitmiyorlar çünkü piyasada bu şartları kabul eden eleman çok o yüzden özel sektörü tamamen sildim. Kpss süre zarfı içinde youtube ve dailymotion ile uğraşarak geçimimi sağlarım sorun olmaz. O yüzden dersler daha önemli ;)

işte aradığım yorumlar. aynen öyle, benim de şimdi yüksek var bi taraftan da. özel sektörde hem yüksek hem kpss hem iş çok yoğun olacak senin de dediğin gibi gece işleri bitmez en uygunsuz vakitte ararlar gece uykundan edip çağırırlar bizde de aynı şeyler var, üretim biter gecenin köründe sevkiyat başlayacaktır adam 3te arar özgür bey hangi kamyon nereye gidecekti falan. uğraşmak istemiyorum. umarım ikimiz adına da hayırlısı olur :)

Katılıyorum arkadaşa 7 ay deil 2 sene boş kalır hazırlanırım sırtımı bi yere yaslarım ben olsaydım :)

mantıklı olan tabi ki bu hocam, en başından beri benim de kararım kpssye hazırlanmak da aileye mahçup olma ihtimali bile adamı delirtiyor :)

---------- Spam Engelliyici 19:44 ---------- Önceki Mesaj 19:40 ----------

makıne muhendısı olan kuzenım bana en dsuk maas 10 bın tlden 125 bın tl ye kadar para alan ınsanlar oldugunu soyledı dunyanın en ıyı meslegıymıs cok cok cok kazandırıyormus sız 2 bın tl dıyınce sasırdım dogrusu aydın unıde okuyor kendısı bu sene son senesı yanı demek ıstedıgım makıne okuyupta zengın olmayan yok ama sız nasıl 2000 tl orasını anlamadım

şimdi bu bir bakıma doğru, ama nasıl doğru. eğer 10-15 sene tecrüben varsa bu paralara ulaşabilirsin. ama ben daha 20li yaşlardayım tecrübe de 0 anlayacağın. bu meslekte 40-45 yaşında geldiğinde evet 10k da kazanabilirsin eğitimine bağlı olarak 20kda :)

7 ay çalışırsan yaparsın diye düşünüyorum sonuçta 7 ay az bir zaman değil çalışma bakımından :)

teşekkür ederim hocam fikirlerin için, derslere çalışacağım :)

7 ay işsiz kalmak, mühendis olarak atanmanın yanında esamesi okunacak birşey değil.
maddi olarak bi sıkışıklığınız yoksa,sıkışıklığıda geçtim acil paraya ihtiyaç yoksa mantıklı olan tabikide kpss ye çalışmak.

hocam teşekkür ediyorum, aynı fikirde olduğumuza sevindim :)

Şuanda hem özel sektörde çalışarak hem de KPSS kursuna yazılmış yoğun bir tempoda ilerliyorum. Özel sektör insanı yorar hocam gerçekten yorar ben bu kadarını söyliyeyim. İkinci seçeneği hayata geçirmen senin için çok daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum.

hocam nasıl dayanacaksın ya, zor olmayacak mı? ben de bundan korkuyordum işte çalışırken hazırlansam mı diye düşünürken. canlı örneğini duydum :)

[MENTION=9629]carmeena[/MENTION] Hocam benim sektör rahat değil ama bulunduğum iş yeri şartları şimdilik benim için uygun. Sağlık sektöründeyim gece nöbetlerinde falan ders çalışmak için vaktim oluyor. Ancak tabikide benim içinde oldukça yorucu bir süreç öyle herkesin kaldırabileceği bir tempoya sahip değilim. Zamanında hem özel hastanede çalışıp hem de üniversite okuduğum için 2 günde bir adam gibi uyuma fırsatım olurdu. Ordan gelme bünye alışık bende. :)

[MENTION=9629]carmeena[/MENTION] Hocam benim sektör rahat değil ama bulunduğum iş yeri şartları şimdilik benim için uygun. Sağlık sektöründeyim gece nöbetlerinde falan ders çalışmak için vaktim oluyor. Ancak tabikide benim içinde oldukça yorucu bir süreç öyle herkesin kaldırabileceği bir tempoya sahip değilim. Zamanında hem özel hastanede çalışıp hem de üniversite okuduğum için 2 günde bir adam gibi uyuma fırsatım olurdu. Ordan gelme bünye alışık bende. :)

hocam valla Allah kolaylık versin :)

Devlet mühendisliği öldürüyor. Özelde çevre yaparsın, 4-5 sene sonra da maaşın 5k 6k olur. Tabi sana bağlı. Devlette aynı maaşla devam edersin.

Ve evet devlet mühendisliği öldürüyor, memur gibi olacaksın. Bu arada 1 senedir işsizim, gerçi problemler farklı :)

Devlet mühendisliği öldürüyor. Özelde çevre yaparsın, 4-5 sene sonra da maaşın 5k 6k olur. Tabi sana bağlı. Devlette aynı maaşla devam edersin.

Ve evet devlet mühendisliği öldürüyor, memur gibi olacaksın. Bu arada 1 senedir işsizim, gerçi problemler farklı :)

devlette belirli bir süre çalışıp ondan sonra özele geçmenin de avantajları var, evet tamam belki mühendisliği öldürüyor fakat ilk 3-5 sene için daha iyi bir fırsat bence hocam. kafamdaki de 5 sene devlette çalışıp sonra ya özel ya da kendi atölyemdir. mantıksız mı sizce?

devlette belirli bir süre çalışıp ondan sonra özele geçmenin de avantajları var, evet tamam belki mühendisliği öldürüyor fakat ilk 3-5 sene için daha iyi bir fırsat bence hocam. kafamdaki de 5 sene devlette çalışıp sonra ya özel ya da kendi atölyemdir. mantıksız mı sizce?
Hayır, tabiki mantıklı. Her şey sizin elinizde. Devlette kapabildiğiniz kadar çok şey kapıp özele de geçebilirsiniz.

Arkadaşım 1300 lira ile başladı proje ofisinde. 1 sene filan oluyor şuanda 2300 alıyor sanırım. 6 ayda bir zam için anlaşmış şuanda. Ayrıca kendi ofisini de açma yolunda ilerliyor. Her şey kişinin elinde. Makinacılar için nasıl tam bilmiyorum ancak sonuçta mühendislik :) Neyi seçersen seç yolunu bulursun. En kötü karar, en iyi kararsızlıktan daha iyidir

Başarılar dilerim

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri