Firefox Kullananlar Dikkatli okusun

blaef

Kayıtlı Üye
Forumu araştırdım ama konu ile alakalı pek bir bilgi görmedim. Bu yüzden paylaşmak istedim. Özellikle VDS kullananlar, manual yükleme yapanlar veya kanal açanlar genellikle gizli sekme çalışır. Ve hatta daha sağlam olsun diye Firefox Protable kullanırız. Bu sebeple Firefox Gizli sekme açsanız da Google Çerezleri siz manual silmediğiniz sürece gitmiyor.

Firefox gizli sekme açtıktan sonra yapılacakları aşağıda görselleri koyarak anlatmak istedim.

Gizli sekme veya normal sekme açtıktan sonra adres çubuğuna
Kod:
about:preferences#privacy
bunu yazıyoruz. Daha kolay olduğu için ben bunu kullanıyorum ama Ayarlardan girip gizlilik seçeneğinden de buraya gelebilirsiniz.

Bu göstermiş olduğum yeni kurulmuş ve hiç bir yere girilmemiş bir Firefox. Ayrıca Ccleaner ve diğer benzeri programlarla da çerez temizliği yapsanız da tarayıcı içerisinde gösterdiğim çerezler sürekli geri gelmektedir.

Açılan sayfada direkt Gizliliğe girmiş olacağız. Bu sayfada siz hangisini seçip kullansanız da kullanmadan önce "Kişisel ayarlarımı hatırla" seçeneğine giriniz.

TmJ27xy.png

Burada göreceksiniz ki Firefox her açılışında Google çerezleri yerleşik olarak geliyor. Bu yüzden Çerezleri göster seçeğine giriyoruz.

biIhH72.png

Aşağıda gördüğünüz gibi Google çerezleri var. Siz sistem veya çerez temizleyici kullansanız da her defasında bu çerezleri göreceksiniz.

MCkk4rM.png

Bu sayfaya geldikten sonra da Tümün sil yapıyoruz ve tarayıcımız artık tertemiz. Gizli sekmeden girip işlemlerimizi yapabiliriz.

Özellikle toplu kanal kapanmalarına yüksek ihtimalle yakalanmayacaksınız bu dediklerimi yaparsanız. Ayrıca; kendinize mail açıyorsanız ve forumda gösterilen yöntemleri denediğiniz halde her defasında telefon onayı isteniyorsa siz bu Google çerezlerini silip IP ve Mac değiştirdiğinizde de onaysız olarak kendinize mail açabileceksiniz. Bizzat tarafımdan test edilmiştir.

Dilerim faydası olur.

Son düzenleme:
Vaybe google'a baksan nerelere nerelere çerezleri koymuş, teşekkürler hocam kontrol ettim bende de var hemen sildim.

biliyorsun bu işi abi :)

Son düzenleme:
Ayarları videoyaptaki önerilen ayarlar gibi yapsak ?

Tabi o ayarları kullanabilirsiniz ama dediğim şekilde her kanala video atarken kontrol etmek gerek. Sonuçta Google her şeye el atmış durumda.

biliyorsun bi işi abi :)

Estağfurullah kardeşim. Az nazımı çekmedin :) PM`lerden. Benimle bu kadar paylaşım yapan güzel insanlar varken,.ben de bildiğim bir şeyi paylaşayım istedim :)

Son düzenleme:
Guzel paylasim mesaj bulunsun birazdan bilgisayara gecince bende bi kontrol ediyim

Edit: Benim sağlam çıktı tertemiz :D

Son düzenleme:
vds de portable kullanıyorum her kanal duruyo ama her yeni portable da izlenmek istemiyorum u tıklayıp ve çerezleri silerim acaba aynı şey mi tam anlayamadım sürüm farklı olduğundan

hocam gizle sekme yerine pc de yeni kullanıcıyla işinizi görün kullanıcıyı kökten silin tertemiz iş : ) kullanıcıda sınırmı var.sağlam oluyor o şekilde ztn kanallar.

bilgi için teşekkürler. Ayrıca acaba bu işlemlerden sonra " Sitelerden gelen çerezleri kabul et " sekmesini kaldırsak daha etkili bir çözüm olmaz mı?

vds de portable kullanıyorum her kanal duruyo ama her yeni portable da izlenmek istemiyorum u tıklayıp ve çerezleri silerim acaba aynı şey mi tam anlayamadım sürüm farklı olduğundan

Her kanal için ayrı bir portable iyi çözüm. Lakin; garanti olsun diye bu bilgiyi de paylaşmak istedim.

CCleaner da yaptığımızdan farklı mı bu işlem?

CCleaner ile temizlediğim halde bende bazen çıkıyor açıkçası.

bilgi için teşekkürler. Ayrıca acaba bu işlemlerden sonra " Sitelerden gelen çerezleri kabul et " sekmesini kaldırsak daha etkili bir çözüm olmaz mı?

Daha etkili olur elbette.

Ben "asla hic hatırlama" diyorum ve bugüne kadar hic sıkıntı yasamadım sükür.

Yine de kontrol etmek lazım :) Ben Google`ın HDD Serial`den tutun da bir çok veriyi tuttuğunu düşünüyorum. Asıl mesele de; hiç Google`a girmeden bu çerezlerin olması :)

Ccleaner ile temizlememe rağmen, Google'a hiç girmeme rağmen ne zaman baksam orda bir Google çerezi oluyordu. Cclaner kullandıktan sonra bir kez de manuel olarak çerez temizliği yapmak şart çünkü Google gerçekten yakından takip ediyor bizi. Mac değiştirmeyi tam olarak anlatan bir konu varsa özel mesajdan gönderir misiniz acaba?

Çok faydalı ve kesinlikle uygulanması gereken bir bilgi teşekkürler.

Ccleaner ile temizlememe rağmen, Google'a hiç girmeme rağmen ne zaman baksam orda bir Google çerezi oluyordu. Cclaner kullandıktan sonra bir kez de manuel olarak çerez temizliği yapmak şart çünkü Google gerçekten yakından takip ediyor bizi. Mac değiştirmeyi tam olarak anlatan bir konu varsa özel mesajdan gönderir misiniz acaba?

Bununla alakalı bir çok konu var aslında açılmış olan. T-MAC kullanabilirsiniz MAC değiştirmek için.

OqPDEP.jpg

Bu şekilde ayarlayın arkadaşlar. 3. taraf çerezlerini kabul et kısmını sadece ziyaret edilenlerden yapın. Sadece google a girdiğinizde orda çerez kalır. Firefox kapatıldığında da siler. Sonra Cleaner veya wise ile temizlerseniz birşey kalmaz

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri