Fitness & Vücut Geliştirme & Egzersiz & Kondisyon

Kimseye güvenmek zorunda değilsiniz ancak orada çalışan insanların da bilgisi vardır tabii ki. Başlayın size söylenenleri iyi dinleyin ve araştırın. Youtube üzerinde onlarca eğitmen, bu iş ile uğraşan insanlar var onların da söylediklerini dinleyin. Forumlarda araştırın. Bu iş böyle olur. Sürekli araştırmalı kendinizi geliştirmelisiniz. Konuşmaktan ziyade eyleme geçmelisiniz.

Arkadaşlar bir sorum var geçen dumbell aldım 8 kiloluk. Başladım çalışmaya.normalde gittikçe dumbell kaldırma sayımın artması gerekirken azalıyor sayı. 30la başladım tek kol şimdi 25lerde bırakıyorum zorlanıyorum. Sıkıntı nedir?

E5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tek kol 30 tekrarı kaç set halinde yapıyorsunuz?

Hocam bir çok faktörü var. Uyku, beslenme, vücut yorgunluğu gibi bir çok neden olabilir. Sabah gitmeye çalışın spora. Güzel bir kahvaltıdan sonra. Kahvaltı da mutlaka karbonhidratınızı alın.

tesadüfe bak ben de dün başladım. 2 yıl önce çok sağlam spor yapıyordum sporu bıraktıktan sonra 70 kilodan 93 kiloya çıktım. aman dikkat! yaptığım ağır spor sağlığımı bozduğu için bırakmıştım. kendinizi fazla zorlamayın fazla spor da iyi değil. günde 12km yüksek tempo koşu, 70şınav günde 10 defa,60kg halter*7 koparma silkme yapıyordum:)

Kimseye güvenmek zorunda değilsiniz ancak orada çalışan insanların da bilgisi vardır tabii ki. Başlayın size söylenenleri iyi dinleyin ve araştırın. Youtube üzerinde onlarca eğitmen, bu iş ile uğraşan insanlar var onların da söylediklerini dinleyin. Forumlarda araştırın. Bu iş böyle olur. Sürekli araştırmalı kendinizi geliştirmelisiniz. Konuşmaktan ziyade eyleme geçmelisiniz.

Tek kol 30 tekrarı kaç set halinde yapıyorsunuz?

Hocam bir çok faktörü var. Uyku, beslenme, vücut yorgunluğu gibi bir çok neden olabilir. Sabah gitmeye çalışın spora. Güzel bir kahvaltıdan sonra. Kahvaltı da mutlaka karbonhidratınızı alın.
Tek kol 3x30

Kim yazdı onu bilmiyorum ama o pump programlarında olur. Yüksek tekrarlar yaparak kaslara kan pompalanır onunla büyüme elde edemezsin. Daha yenisin doğru mu?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Kim yazdı onu bilmiyorum ama o pump programlarında olur. Yüksek tekrarlar yaparak kaslara kan pompalanır onunla büyüme elde edemezsin. Daha yenisin doğru mu?

Doğrudur hocam yeni başladım..

Uzun suredir spor ve diyet yapiyorum. bi surede fitness hocaligi yaptim.diyete başlayın, diyet istenilen kiloya ulaşınca bırakılan birşey değildir. Onu korumakta lazim. Diyet yaşam biciminiz olmali. İki kas yapan ben bu işi iyi biliyorum diye çıkar, asıl onemli olan çok araştırıp kendi üzerinde denemek. Bende ise yarayan çalışma diğer insanlarda çok fazla fayda sağlamaya biliyor. Sadece kilo vermekse niyetiniz diyet ve cardio fazlasıyla yetecektir. Diyetten kastim:ilk etapta şeker, yağ hiç yok, ilerleyen aylarda gunde 1 yemek kaşığı kadar zeytin yağı. Karbonhidrat sadece enerji vermesi açısından kullanılmalı. Mesela gunde toplamda 250 gr yağsız tuzsuz pilav gibi. Fazla protein yağa dönüşür, fazlası gereksiz olur. Ağır spor yapmiyorsaniz proteini abartmak kilo aldırır. Hiç mi etmiyorum derseniz ideal kiloda sonra hafta bir gün (1 veya 2 öğünü) " cheating day "denen istediğim kadar yediğim ogunum var. Hamburger pizza vs. Hem psikolojik olarak yararını gordum hemde vücut yağ yakımı için uyarılmış oluyor
Her ne kadar zararli olsa da l-carnitine kullanmak çok faydalı ve çok güzel enerji veriyor.

Spora ilk başladığımda 10 kilo fazlam var vereyim sonra bırakırım diyordum. Şimdi ise denize gittiğimde apayrı bir mutluluk duyuyorum :) dar kıyafetleri kendine güvenle taşımak harika birsey

Sadece gidip başlatıp 2 3 aydan daha fazla devam etmek yeterli bir nce so raşi geliyor.
Mümkün olduğunca kendi çalışmamızı kendiniz belirleyin, deneyerek ogrenin. Kendimden biliyorum yeni başlayan adamı eliptik, bisiklet, koşu bandı, ağırlık makinelerine sok biraz mekik eve gönder seklinde çalıştırıyordum. Okadar adamla heleki yeni başlamış insanla uğraşacak zaman bulmak imkânsız oluyor, hocaların dediklerini yapın ama asıl kendiniz araştırın bence

Doğrudur hocam yeni başladım..

Anladım salondaki hocanız ile de konuşabilir araştırma yaparak da farklı programlara ulaşabilirsiniz. Piramidi deneyebilirsiniz. Yeni başlayan biri için son derece idealdir. Tekrar sayısı azaldıkça ağırlığı arttırarak gidin. Hareketleri youtube gibi sitelerde yazıp formlarını iyi ezberleyip çalışın. Birinin size bakıp hatalarınızı söylemesi lazım. Ama o programı mutlaka değiştirin..

[MENTION=13722]AzRe@L[/MENTION] seni özellikle konuya davet ediyorum.

69 kilo olmuşum 65 kiloydum geçen hafta bir düzene oturmam şart.

Evet beyler var mı şunları yaparsan kesin kilo alırsın diyen :p ?
(Not: Hergün 1 dana ye fln demeyin kesin olması için :D )

Zayıflamak İsteyen Arkadaşlar Bekar Evine Geçerlerse %100 Zayıflarlar Ben İlk Yerleştiğimde 1,75 Boy 85 Kiloydum Şimdi 1,79 70 kilo

quiz olayından beri spor yapıyorum 93 kilodan 72 kiloya düşmüşüm. zaten eskiden çok zayıftım bilgisayar başında oturmaktan, yemek siparişi vermekten kilo alınıyor. şimdi yine koşuya gidiyorum :)

Haftada 2-3 sefer tarlaya gıdıyorum çapa yapma tezek kırma çit yapar iken 90 kg den 84 kıloya düştüm Gerçekten nefes alısım bile değişti sankı üstümden bir yük kalktı Boy da kısa olduğu için ( 1.70) kilo gerçekten rahatsız ediyor Hedefim 70 kg olmak

Forumun en ağırı benim herhalde. İlk üye olduğum zamanlar 121,5 kilo. Bugün tartıldım, sonuç felaket 138,5 kilo. Acilen spora başlamam lazım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri