Fizik sorum var çözebilecek olan varmı?

• Kullanıcı amkde
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

amkde

Kayıtlı Üye
Sadece 3.soru

R148VZ.jpg

4. soruda V:i.r den çıkıyor.Gerilim 48.Dirençler seri yani toplanır.12 ohm toplam direnç olur.48:12.i den ana kol akımı yani ıt 4 amper çıkar.Dirençler seri olduğu için akım bölünmez voltaj bölünür.ı1 ve ı2 de 4 amper çıkar.v:i.r den dirençler üzerine düşen gerilim bulunur.v1 için v:4.4 ten 16 volt çıkar.v2 için v:8.4 ten 32 volt çıkar.ikisinin toplamı 32+16:48 ana gerilim kaynağının voltajını veriyor.

---------- Spam Engelliyici 18:48 ---------- Önceki Mesaj 18:44 ----------

3. soruda r2 ve r3 seri bağlı toplanır.4 ohm.r4 ile r5 seri yine toplanır 12 ohm. sonuçta bulduğumuz 4 ohm ile 12 ohm paralel olur.çarpımları/toplamları yapılır.sonuçta 3 ohm direnç çıkar.son durumda 3ohm-3ohm-7 ohm seri direnç çıkar.Topladığımızda 13 ohm eşdeğer direnç çıkar.

Arkadaş cevabı doğru yazmış işlem hatası yapmışım ben :)

[MENTION=59654]Queen[/MENTION] [MENTION=34032]ramob7[/MENTION]

eyv. hocalarım çok sağolun.

V = IxR den çıkıyor hocam. paralel ve seri bağlamanın formülleri var zaten. çok kolay sorular.

V = IxR den çıkıyor hocam. paralel ve seri bağlamanın formülleri var zaten. çok kolay sorular.

Usta ben sayısal'cı olmadığım için çözemiyorum(aslında sayısalcı olmayanda çözerde benim beynim donuk sanki buzlu,hesap kitap yaparken çok zorlanıyorum.)

---------- Spam Engelliyici 19:23 ---------- Önceki Mesaj 19:18 ----------

Aslında ön sayfasıda varda fazla yüklenmek istemedim.Vakti olupta çözmek isteyen olursa sevinirim. [MENTION=34032]ramob7[/MENTION] (Belki boş vaktin vardır diye etiketledim.Yoksada canın sağolsun.)
413z2q.jpg

İki vektör arasındaki açıyı bulmak için vektörlerin uzunluğuna ve aralarındaki cos değerine ihtiyaç var.

A=i+3j+2k = (1,3,2)
B=i+j-k = (1,1,-1)
Her bir vektörün uzunluğunu bulmak için i,j,k değerlerinin karelerini kök içinde topluyoruz.
A= 1+9+4 = kök 14
B= 1+1+1 = kök 3
Aralarındaki açı kök 14 X kök 3 X cos alfa olur.

Cos değerini bulmak için i,j,k ları kendi aralarında çarpıp topluyoruz.Daha sonra bulduğumuz değeri paya yazıyoruz.Paydaya ise vektör uzunluklarını çarpıp yazıyoruz.
1.1+3.1+2.(-1)= 2(pay kısmı)
Sonuç 2/kök 14.kök 3

Toplama ve çıkarma işlemi çok basit. i,j,k lar kendi aralarında toplanıp çıkarılır.
A+B=1+1,3+1,2+(-1)= (2,4,1) = 2i+4j+k
A-B= 1-1,3-1,2--1= (0,2,3) = 2j+3k (i sıfır olduğu için yazılmaz.)

---------- Spam Engelliyici 21:38 ---------- Önceki Mesaj 21:29 ----------

2. Soruda birbirine zıt yönde hareket eden iki araç verilmiş.Yönler zıt olduğu için hızlar toplanır.100+120=220 km saat
Yol belli 600 km. Yolu hıza bölersek karşılaşma süresini buluruz. 600/220=2.72 saat
100 ile giden araç solda sağa,120 ile giden araç sağdan sola gitsin dedim.100 ile giden aracın gittiği yolu zamanxhız ile bulabiliriz. 100x2.72=272 km yol gitmiş.Soldan sağa 272.2 km.de karşılaşırlar.Aynı şeyi diğer taraf için de yapılabilir.120x2.72=326.4 km yol gider.Sağdan sola 326. km de karşılaşırlar.

Son düzenleme:
Formülleri yazsan bulcan zaten neyni soruyon bunun :D

Formülleri yazsan bulcan zaten neyni soruyon bunun :D

Zor kafam donuk,buzlu birşey düşünmekte zorlanıyorum.Sadece gördüğümü algılayabiliyorum.Geçmişten bi anı getirmek bazen zorlaşıyor.Çok çabuk unutabiliyorum.Zor adapte oluyorum.Bu yüzden yapamıyorum.
[MENTION=34032]ramob7[/MENTION] Hocam çok sağol süper bi beynin var güle güle kullan.(Şaka bi yana gerçekten çok sağolasın sayende paçayı kurtarıcaz heralde.)

Yav yanlıs anlamada kardesı bu soruları yapamadan nasıl unı kazandın sen

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri