Forex kullanıpta zarar eden varmı?

RIGEL

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Forex kullanıpta zarar eden varmı? Nette araştırıyorum da ben şu kadar yatırdım alım yaptım ve zarar ettim hesabım sıfırlandı tarzı şeyler okudum. Hesap nasıl sıfırlanıyor. Ben örneğin ons altın aldıysam elimde altın oluyor değeri aşağı düşşede satmasam yani tekrar artışını beklesem olmazmı?

Bilenlerden yardım bekliyorum.

Zarar nasıl oluyor onu anlamadım. Sonuçta belli miktar döviz yada altın alıyosunuz. değerinin düşmesi zarar ettiriyo gibi görünebilir ama değeri yükslmedikçe elinizden çıkarmazsınız. Yani burda zarar nasıl oluyo gercekten anlamıyorum :)

Bu forex işine girmeyi düşünüyordum ney ki bu tam olarak borsa,takip işleri gibi mi anlaşılan girmeyeceğim yorumlar :D

Zarar nasıl oluyor onu anlamadım. Sonuçta belli miktar döviz yada altın alıyosunuz. değerinin düşmesi zarar ettiriyo gibi görünebilir ama değeri yükslmedikçe elinizden çıkarmazsınız. Yani burda zarar nasıl oluyo gercekten anlamıyorum :)

bu işlemler kaldıraçlı, hem alım işlemi hem satım işlemi yapabiliyorsun, alırsan ve aldığın yatırım aracı düşerse kaybediyorsun, satarsan ve sattığın yatırım aracı çıkarsa kaybediyorsun kısaca böyle emin ol göstergeler grafikler gücel haberler de dahil 2 seneden fazla işin içindeydim sakın diyorum sakın.

bu işlemler kaldıraçlı, hem alım işlemi hem satım işlemi yapabiliyorsun, alırsan ve aldığın yatırım aracı düşerse kaybediyorsun, satarsan ve sattığın yatırım aracı çıkarsa kaybediyorsun kısaca böyle emin ol göstergeler grafikler gücel haberler de dahil 2 seneden fazla işin içindeydim sakın diyorum sakın.

Forex kullanmadım. Kaldıraç olayını az çok biliyorum. Karı da zararı da katlayan bir sistem. Ama şu satarsan sattıgın yatırım aracı yükselirse kaybedıyosunu anlamadım. Örneğin 1.10 dan dolar alırsam ve 1.20 satarsam ve ben sattıktan sonra dolar 1.50 ye cıkarsa kaybetmişmi oluyorum.

Forex kullanmadım. Kaldıraç olayını az çok biliyorum. Karı da zararı da katlayan bir sistem. Ama şu satarsan sattıgın yatırım aracı yükselirse kaybedıyosunu anlamadım. Örneğin 1.10 dan dolar alırsam ve 1.20 satarsam ve ben sattıktan sonra dolar 1.50 ye cıkarsa kaybetmişmi oluyorum.

şöyle anlatayım hocam 1235 den altın aldın diyelim altınının onsu çıktı 1246 ya o zaman kazanıyorsun ama altının onsu çıkmadı da 1215 e düştü o zaman kaybediyorsun. piyasada o kadar çok reklam veriyorlar ki inan bana şeytan bu adamlar tam bir iblis traderler. yatırım danışmanı tahsis ediyoruz derler senin paranın son kuruşuna kadar piyasa da tutup sen batana kadar tutmaya çalışırlar. paran bittikçe de devamlı para yatırmanı isterler. Forex için youtube bıraktım uzun bir zaman kesinlikle girme bu işe. eğer girer de tüm parandan bir gün olursan da benim dediğimi hatırlarsın :) bir de çok iyi analiz etmen lazım grafik okuman lazım göstergelerden güncel haberlerden herşeyden haberin olmalı yoksa zaten kazanmanın zerre şansı yok. Gir bak bu piyasadaki arkadaşların geçmiş işlemlerine özellikle uzun vadede işlemlerine bak çok kaybeden olduğunu göreceksiniz.

şöyle anlatayım hocam 1235 den altın aldın diyelim altınının onsu çıktı 1246 ya o zaman kazanıyorsun ama altının onsu çıkmadı da 1215 e düştü o zaman kaybediyorsun. piyasada o kadar çok reklam veriyorlar ki inan bana şeytan bu adamlar tam bir iblis traderler. yatırım danışmanı tahsis ediyoruz derler senin paranın son kuruşuna kadar piyasa da tutup sen batana kadar tutmaya çalışırlar. paran bittikçe de devamlı para yatırmanı isterler. Forex için youtube bıraktım uzun bir zaman kesinlikle girme bu işe. eğer girer de tüm parandan bir gün olursan da benim dediğimi hatırlarsın :) bir de çok iyi analiz etmen lazım grafik okuman lazım göstergelerden güncel haberlerden herşeyden haberin olmalı yoksa zaten kazanmanın zerre şansı yok. Gir bak bu piyasadaki arkadaşların geçmiş işlemlerine özellikle uzun vadede işlemlerine bak çok kaybeden olduğunu göreceksiniz.

Hocam tam anlamak istediğim nokta orası işte. Örneğin aldım 1235 ten ons altın, düştü 1215 e ve zarar etti görünüyorum kaldıraç sistemide zararımı ciddi derecede uçuruyor. İşte ben bu noktada onsu elimden çıkartmasam tekrar yükselmesini beklesem sonuçta bende bir ons altın olmuş oluyor uzun vadeli beklesem elden çıkarmasam tekrar çıktığında bozdursam olmazmı.

bu konuda yoruyorum seni belki dostum ama telefondaki pis forexci ikna etmek üzere beni :)

forex kaldıraç ile işlem yaptığından paranız sıfırlanır. Hatta başlığı kazanan var mı diye yapmanız gerekli.

bende düşündüm bi ara azcık parayla bi giriyim diye ama sayısal zekam hiç olmadığı için bulaşmadım

forex kaldıraç ile işlem yaptığından paranız sıfırlanır. Hatta başlığı kazanan var mı diye yapmanız gerekli.

Şimdi anladım. Kaldıraç sistemi zararı uçurduğunda ve hesabım 0 a indiğinde bendeki o ons altına forex el koyuyo.

Hocam tam anlamak istediğim nokta orası işte. Örneğin aldım 1235 ten ons altın, düştü 1215 e ve zarar etti görünüyorum kaldıraç sistemide zararımı ciddi derecede uçuruyor. İşte ben bu noktada onsu elimden çıkartmasam tekrar yükselmesini beklesem sonuçta bende bir ons altın olmuş oluyor uzun vadeli beklesem elden çıkarmasam tekrar çıktığında bozdursam olmazmı.

bu konuda yoruyorum seni belki dostum ama telefondaki pis forexci ikna etmek üzere beni :)

beklesem diyorsun da sen altını aldın diyelim hocam altın nereden bakarsan 4 yıllık peryotta 1900 seviyesinden 1212 seviyesine kadar trend olarak düştü altını elinden çıkaracağın zamanı nasıl kestireceksin maharet onda zaten. sen alırsın abi bakmışsın 3 ay düşmüş elinden çıkarma fırsatını da kaybetmişsin bir de bunların gecelik swapları oluyor komisyon gibi birşey paran ufak ufak eriyor.

bir musibet bin nasihattan evladır hocam istersen gir bir bat ondan sonra anlarsın beni :D

---------- Spam Engelliyici 23:08 ---------- Önceki Mesaj 23:05 ----------

beklesem diyorsun da sen altını aldın diyelim hocam altın nereden bakarsan 4 yıllık peryotta 1900 seviyesinden 1212 seviyesine kadar trend olarak düştü altını elinden çıkaracağın zamanı nasıl kestireceksin maharet onda zaten. sen alırsın abi bakmışsın 3 ay düşmüş elinden çıkarma fırsatını da kaybetmişsin bir de bunların gecelik swapları oluyor komisyon gibi birşey paran ufak ufak eriyor.

bir musibet bin nasihattan evladır hocam istersen gir bir bat ondan sonra anlarsın beni :D

ha bir de teminat noktaları olur bunların paran oraya gelince işlemin otomatik kapanır yeni zarar etmiş olursun, sen gir bir forex sitesine onların kazanacaksınız aldatmacalarına bakmadan güzelce oku ondan sonra kafanda oturur birşeyler.

100 dolar yatırdın ve bununla 0,10 lot 1235 ten sat verdin diyelim.

1:100 Kaldıraç

10,000 dolarlık işlem yaptırıyor.

Sen 10,000 dolar üzerinden zarar ettiğin için 1225 e düştüğünde zaten 100 dolar zarar etmiş oluyorsun ve ana paran gittiği için otomatik kapanıyor pozisyon zaten aşağı gitmene izin vermiyorlar.

Dostum benim 4-5 yılım geçti bu işlerde tamamen alavere dalavere gerçek ekonomi ile hiç bir alakası yok bu işlerin. istersen en kral ekonomist ol yine kaybedersin.

tavsiyem bilgin yoksa forexe bulaşma ha illaki deneyecem diyorsanda spk denetiminde olan yerli şirketler dışında sakın çalışma

Forex benim içinbitmiştir :) bu arada demo hesapta 100 bini 1 günde 250 bin dolar yapmıştım. Ama buda açık bir şekilde haram ötesi bişey. Sonucta kaldıraçtan kazandıgım farkı bana bu sirket oduyosa bunu dıger musterılerınden kaldıracla gaspettiği bir gerçek.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri