Format Atıyorum Pc'ye Bakarmısınız ?

Lake River

Yasaklanmış
1.Arkadaşlar Format aTtım pc ye ama önceki windows 10 silinmedi her bilgisayarı açarken soruyor windows 7 ile mi başlasın windows 10 ile mi 2 side çalışıyor ?

2.Fortmat Atarken C:/D:/F:/ Klasörlerinin içindekileri silemiyorum neden aceba format atmıyor gibi birşey yani içindeki dosyalar hepsi kalıyor biçimlendir seçeneği yok

formata direk sistem açıkken mi başlıyorsunuz ?

Bilgisayarın modeli nedir hocam tam olarak yazarsanız yardımcı olabilirim

Bu arada silememe sebebiniz sistem açıkken başlattıgınızdan kaynaklanıyor

RBN8Yn.png

Pc açılırken Delete bas Bios açıp boot menüden ilk okumaya dvd rom u al. F10 ile kaydet pc resle o zaman bi tuşa basın der o şekilde Format atarsın. Bios a girme f12 ile de olabilir pc Anakart modeline göre bakarsın.

1.Arkadaşlar Format aTtım pc ye ama önceki windows 10 silinmedi her bilgisayarı açarken soruyor windows 7 ile mi başlasın windows 10 ile mi 2 side çalışıyor ?

2.Fortmat Atarken C:/D:/F:/ Klasörlerinin içindekileri silemiyorum neden aceba format atmıyor gibi birşey yani içindeki dosyalar hepsi kalıyor biçimlendir seçeneği yok
Formatı neyle attın dostum ?
Sana şöyle söyleyeyim pc açıkken format atmayacaksın yoksa windows.old diye kalır eski windows dosyaları pc ni kapıyorsun cd ile format atıyorsan zaten en başta format için bir tuşa basın der ordan atarsın eğer usb ile atıyorsan dostum pc power tuşuna bastıntan sonra Esc,F2 veya F11 tuşuna bas çek bas çek benimki asus esc tuşu ile oluyo karşına bi ekran gelecek ordan usb ni seçer enterlarsın başlar.

Benim dediğim biosa girmek değil Format için neyin kullanılacağına dair ekran gelecek

s.a

kardesim mesele bios ayarlarında onu degistireceksin sonra cd yi takıp formata baslicaksın

biçimlendir değil de diski sil seçeneği var ise hepsini tek tek sil, ardından istediğin parçalara tekrar böl, ardından windows 7'yi istediğin diske kur. kurulum anında diskleri biçimlendirir. tabi görmeden birşey diyemem kesin

Win 8 geri donuslerinde sistemi bicimlendiremezsin zaten. Yani sende muhtemelen win 8 den win 7 ye donmek istemissindir yada benzeri olay yasamissindir. Bunun icin bios ayarlarinda ufak tefek degisikliklikler yapman lazim arastirirsan bulursun şunuda not olarak belirteyim butun diskleri silip tek bir disk haline getirip format atabilirsin. Tabi silebilmen icin de dedigim gibi biosta ufak tefek ayarlar yapman lazim yani arkadaslarin format ile anlattiklari ile senin yasadigin sorun cok farkli. Bicimlendirme yapamadigin icin varolan isletim sistemine yeni bir isletim sistemi kurmussun.

1 - Bilgisayarıma sağ tıkla özellikler - gelişmiş sistem ayarları - gelişmiş penceresinde Başlangıç ve Kurtarma bölümü var oradan ayarlara tıklayarak işletim sisteminizi seçebilirsiniz hatırladığım kadarıyla
2 - Biostan boot ayarını dvdrom yaparsanız başlangıçta görürsünüz format seçeneklerini. Kuracağınız yere tıklayınca bölümü sil yazması lazım

easybcd ile rahatlıkla silersin boot seçeneklerinin istemediğini kaldır..ayarlar böle olsun windows 10 kurdun sanırım 7 yi sil yada tam tersiyse 10 sil..

AgNb6r.png

2. dediğini anlamadım format esnasında seçtiğin diskleri rahatlıkla biçimlendirirsin ne sorunu yaşıyorsun ?

Pc açılırken Delete bas Bios açıp boot menüden ilk okumaya dvd rom u al. F10 ile kaydet pc resle o zaman bi tuşa basın der o şekilde Format atarsın. Bios a girme f12 ile de olabilir pc Anakart modeline göre bakarsın.
bu yöntemle sorunumu çözdüm teşekkür ederim saolasın

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri