Forum nereye doğru gidiyor?

• Kullanıcı nefel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

nefel

Kayıtlı Üye
forumu serkan beyin zamanından beri takip ediyorum..ama üyeliğimi yeni başlattım...serkan beyin zamanında yeni birşeyler bulup öğrenirim diye merakla ilk işim forumu gezmekti ..en kötü serkan beyin yazılarını okuyarak birçok sorunun cevabınıda alabiliyordum...son bir aydır baktığımda ise maalesef aynı şeyleri söylemek mümkün değil...(amacım kimseyi kötülemek değil)
yalnız dikkat etmişsinizdir...açılan konular birbirinin tekrarı olmakla birlikte biraz heyecanlı..biraz dikkatsiz..biraz uyanık..biraz cingöz diyebileceğimiz konular mevcut maalesef....bir dönem internetin ilk zamanlarında herkes etrafına nasıl iyi bir internet kullanıcısı olduğunu yada herkesin hesabını nasıl Hackle diğini övünerek anlatırdı iş öyle bir hal aldıki o zamanlar çoluk çocuk büyük küçük herkes memlekette hacker oldu...ve bunu büyük bir övünç kaynağı haline getirdiler ama maalesef o bildiğini sanan kişiler sadece ordan burdan kopyalayıp okudukları kadarıyla hacker dılar....şimdi ise herkes nasıl Youtube dan para kazandığını nasıl iyi olduğunu ve becerilerini ortaya koymaya çalışıyor...tabii ülkemizde kolay para kazanmak yıllarca herkesin en büyük hayali ama dikkatsizce yapılan her adımdan sonrasıda maalesef hüsranla sonuçlanıyor ve sonuçlandıda...önümüzde büyük bir fırsat var aslında ama doğru adımlar atılmadığı zaman bu sadece herkes için hüsran olacaktır üzülerek söylemek zorundayım.... Örnekler vermem gerekirse sadece birkaç günlük izlenimlerimi aktaraym...en son bir arkadaş hesabının çalındığından bahsediyor ...bir diğer arkadaş özgün kanalının nasıl flaglandığından ...bir başka arkadaş kendini flaglayanlardan v.s v.s kimisi bir ürün satmanın peşine düşerken kimisi kopyaladığı siteyi satmaya çalışır...kimisi spam becerilerini ....kimisi aldığı parayı... herkesin heyacının anlıyorum fakat ....bunlar bizi ileriye ***ürmekten ziyade sadece geriletecektir ...çünkü iş öyle bir hal alacakki artık birbirimizin kanalını kopyalamaya başlıyacağız ...yada biri güzel birşey yapmışsa övmektense düşürmek için çaba sarfedeceğiz...yt istatisklerine baktığımız zaman milyarlara varan bir dönüşüm içinde ve milyar dolarlar herkes kazansın ama unutmayalım arkadaşlar Emek sarfedilmeden maalesef çok fazla biryere ulaşma şansımız olmayacak...dünya üstün de büyük bir pasta YT neden en doğru şekilde yararlanmanın hesaplarını yapmıyoruz...unutmayın bilgisayarları insanlar üretti bizim sizin gibiler .... Kapitalist sistemde bundan en iyi yararlanan kesim ... bizim insanımızın herşeyi daha fazla hakettiğini düşünüyorum ..öğrencinin ...evini geçindirme çabasında olanların ..yalnız kalanların ve de hayatında doğru birşeyler yapmak isteyenlerin ....birbirimize en doğru şekilde faydamız olsun herşeyden önce birbirimize Dürüst olalım ...korkmayın yt de herkese yetecek kadar büyük bir alan var milyonlarca kişi burdan herşekilde faydalanıyor ...sizde faydalanabilirsiniz bunun ne bana nede başkasına bir zararı olur ...sadece kazanmaya odaklanılırsa bence herşey daha güzel olacaktır ...Saygılarımla

...arkadaşlar ben bir konuya açıklık getireyim ...kesinlikle burda yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar yöntemlerini anlattıkları zaman bunun gerçekten herkes zararını fazlasıyla gördü....ben yöntem ..veya başka birşey açıklansın diye asla birşey demiyorum....sadece doğru adımlar atıp doğru düşünmek gerektiğini anlatmaya çalıştım.... bu forum herşeyin çözüm yeri değildir asla....sadece size bir yol gösterir diğeri sizin çabalarınıza ve emek gücünüze bağlıdır ... bu heryerde böyledir....birine grafik tasarımcılığını öğretirsin yöntemi söylersin ..yada resim çizmenin yöntemlerini anlatırsın gerisi kişisel becerilerle geliştirilir...yol göstermek diyelim biz bunun adına forumuda böyle algılıyalım bence...

Son düzenleme:
aynen katılıyorum hocam çoğu kişi paylaşım yapmaya korkuyor herşeyi parayla satıyorlar bazı şeyler satılırda abartmamak gerekya

aynen katılıyorum hocam çoğu kişi paylaşım yapmaya korkuyor herşeyi parayla satıyorlar bazı şeyler satılırda abartmamak gerekya

Bence paylaşım yapmamaları çok iyi cünkü burda yapılan tüm paylaşımlar hepsi üsran oluyor sonu en güzeli yapıyor bilen kendine saklıcak abi millete kazandırayım derkene kendi ekmeğinden olmucak artık bu yt işi böyle kim gece gündüz calışıp cabalar kazanır

[MENTION=8951]ahzem[/MENTION]....tabii herkes kendi görüşünü de eklerse daha sağlıklı sonuçlar alabiliriz...

Şimdi ben burda ünlem şu şekilde geçiliyor diye anlatsam. Ertesi gün botlara entegre edilecek 1 hafta sonra ise yöntem çöp.

arkadaşlar ben bir konuya açıklık getireyim ...kesinlikle burda yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar yöntemlerini anlattıkları zaman bunun gerçekten herkes zararını fazlasıyla gördü....ben yöntem ..veya başka birşey açıklansın diye asla birşey demiyorum....sadece doğru adımlar atıp doğru düşünmek gerektiğini .... bu forum herşeyin çözüm yeri değildir asla....sadece size bir yol gösterir diğeri sizin çabalarınıza ve emek gücünüze bağlıdır ... bu heryerde böyledir....birine grafik tasarımcılığını öğretirsin yöntemi söylersin ..yada resim çizmenin yöntemlerini anlatırsın gerisi kişisel becerilerle geliştirilir...yol göstermek diyelim biz bunun adına forumuda böyle algılıyalım bence....

"Bilgi paylaştıkça cıvığı çıkar" derdi cwd üstat, forumun böyle olmasınında sebebi bu aslında forumla doğrudan bağlantılı yönetimle değil, diğer yandan yt işi elit olmaktan çıktı saçma sapan yeni kişilerin fikirleriyle harmanlandı çekirdek ailemiz bozuldu ve işte yt`nin türkiye evriminin son hali bu, düzeleceğini sanmıyorum.

Sen şuana kadar hiç bişey paylaştın mı diye sorarlar adama ? Konuşmaya hakkın yok o yüzden..

Bişeylerin farkında olan insan görmek güzzel hocam.Mevlananın dediği gibi anlatabilecekleriniz karşınızdakinin anlayabilcegi kadar oluyor.Anlamak istemeyenede hiç bişey anlatamıyorsunuz.büyük çogunluk kendi menfaatinde,emek vermeden kolay yoldan büyük paralar kazanma hırsında.Birileri birilerini hırsızlıkla suçlarken,o birileri nedense kendi yaptıklarının hırsızlıkla suçladıkları kişi yada kişilerden farklı olmadığını göremiyorlar herhalde.Sizin attığınız bir filmde yada dizide vesaire ne hakkınız varki ne emeginiz varki neyin havasını atıyorsunuz.Sizin yaptığınızda,sizin hırsızlıkla suçladıgınızla aynı şey.şu kadar film attım ayda şu kadar kazandım diyenleri alkışlayanlar helal olsun diyenler ,Onlardan birinin kazandıgı parayı çalanları niye alkışlamıyolar!Onada helal olsun demiyolar bunu merak ediyorum.çünkü ben arada fark göremiyorum.neyse uzatmıyım fazla lütfen bana edeceginiz küfürleri içinizden edin ve annemide karıştırmayın tesekkurler.

Arkadaşlar youtube'un koyduğu tüm engeller botlar yüzündendir.
Forum içerisinde paylaşılan daha sonra mafedilen kanallar, hırsızlık olayları ise bizim insanımızın ayıbıdır.
Gerçe neresinden bakarsan bak her iki olayda bizim insanımızın aç gözlülüğündendir.
Bu forumda eskiden çok az kişiydik ancak çok sağlıklı paylaşımlar yapılırdı. Şimdi birşey yazılırsa aç gözlü insanlar yazanıda bitireceğinden dolayı kimse elindeki bilgiyi paylaşmaz oldu. Paylaşanda o bilgiyle bir şey beceremediğinden paylaşıyor genelde.
Youtubeda herkese yetecek kadar ekmek var mı var bu doğru hatta tüm dünyadaki youtube kullanıcılarına az çok yetiyor, ancak iş bizim insanımıza gelince yetmez, dünyadaki herşeyi verin yine bana yine bana derler. Adamlar kurtlar vadisini sahiplenip telif atıyor niye attın diyincede benim logom vardı video hakkı benim diyor düşünün artık gerisini.
Bot sahipleri satış kaynaklımıdır nedir bilmiyorum saçma sapan adımlar atar oldular artık, iki üç tane çocuk abi sen olmasan ne yapardık diyor şunuda ekle bunuda ekle aha şimdi görüyoruz bazılarını toparlayamıyorlar. Durum bu. Şu saatten sonra ne yapabiliriz ?
Artık insanlar kendisine bir çeki düzen vermeli ve ileriye yönelik hamleler yapmalı bana kalırsa. Neden diye soracak olursanız, Youtube bitmez spam bitmez diye bağıranlar iki gün sonra ağlayacak bu gidişlede o yüzden. Bot sahipleri artık youtube'u kızdırmayacak hamleler yapmalı, Biraz vicdanı olan adamlar şu sahte telifi bırakmalı, Saldırmak yerine kıskanmak yerine çalışılmalı. Aksi takdirde kısa bir ömrü kalan bu işi çok yakında tamamen bitireceksiniz sonra paylaşırsınız ''Biz türkler herşeyi yeneriz youtube'da kimmiş google'da kimmiş bakın biz kapattırdık bu açıkları hep diye'' ağlaya ağlaya...

Dünya herkesi doyuracak kadar kaynağa sahiptir. Ama herkesin açgözlülüğünü doyuracak kadarına değil.
Mahatma Gandhi

kanalin 500 error vermesini bile paypaldan 10 lira at anlatim diyen kisiler cok!!!
Ne bekliyorsunuzki. elimden geldigi kadar bildigim seyleri bilmeyen lerle paylasiyorum bilipte anlatmayanlarada saygi duyuyorum cunku cok zor oldugu acik.. saat fr de 04.00 hala calisiyorum..

calisirsaniz olur. cozulmicek hicbirsey yoktur.

Forumda son günlerin modası oldu bu (Serkan'dan önce, Serkan'dan sonra).
Konuyu açan arkadaşı tenzil ederek konuşuyorum, genel bir yazı olacak bu. Çoğu kişi forumda serkan abinin konularından öğrendi bu işi. Allah yardımcısı olsun, herkese açık açık anlattı. %95 onun sayesinde youtube'dan para kazanmaya başlanıldı. Serkan abinin anlattıklarından başka zaten paylaşılacak pek'de birşey kalmadı. Yani o konuları okumak her emektara yeterde artar bile. Bunun üzerine çıkıp extra birşeyler katılamaz mı katılır ancak 1 tık ileriye gitmekten fazlası olmaz.
Herkesin üzerinde ilk başladığında bir heyecan vardı. O heyecanla forumda deli gibi araştırma yapılıyordu. Ancak işi yalayıp yuttuktan sonra veya öğrenilen öğrenildikten sonra olayın iç yüzü değişti. Para kazanamayan birbirine sarar oldu, Son olarak da yönetime sarmaya başladı millet. Bende dahil olmak üzere kimseyi forumda zorla tutmuyorlar. Beni de istemediğim yerde kimse tutamaz. Bu açık ve nettir. Ben burdaysam veya xx kişiler burdaysa istediği için burada.
Konuyu açan arkadaşın dediği gibi, söz değimi bir taktik paylaşıldığında afedersiniz çılkı çıkana kadar taktiği bitiriyorlar. Bunu defalarca yaşadık.
Sorulan sorular ve cevapları basit.
Kanal neden kapanır : Spamdan
Siz spam yapmıyormusunuz : Özgün spam denen birşey var ;) (Benim adlandırdığım)
Kanalları nasıl açıyorsunuz : Sanal android telefonlar ile
Extra birşey varmı : Kanal olusturulduktan 10 gün sonra işlem yapıyorum
Kapanan Kanalın varmı : yok
Ünlemi nasıl geçiyorsun : Özgün spam denen birşey var ;)
Kategori Ney : Youtube'de olan herşey

Bunları bildikten sonra yapılması gerek tek şey çalışmak.
Sabahtan akşama kadar oturup ona buna laf yetiştirmekle, onu nasıl rencide ederim, buna nasıl laf sokurum gibi konularla uğraşarak zaman geçirenler ve bahane üretenler zaten siz bu işi bırakın..
Söylenecek çok şey var ama bu kadarı yeterlidir diye düşünüyorum.

ne aradında bulamadın acaba forumda? soru sordun da cevap mı veren olmadı yada yöntem var da saklayan mı oldu? Herkes bir şekilde foruma katkı sağlıyor şuan elinden geldiğince zaten.

bilgi bakımından paylaşılabilecek birşey kalmadı gibi birşey zaten de açıklar paylaşılmasın.

Benim bu konu ile ilgili görüşüm, herkesin youtube da kendine göre taktiği var, birileri çok kazanıyor, birileri kazanamıyor..

Mesala çok kazananlar gece gündüz uğraşmış, kafa yormuş, kendince bir taktik geliştirmiş o yöntemi ile kazanıyor.. Tek gelip burda şunu yapıyorum, şöyle yapıyorum, şu programı kullanıyorum, doları yakıyorum diye gelip burada açıklama yapmasın.. Arkadaşlar forumda binlerce kişi var herkes aynı taktiği denediği zaman youtube o açığı kapatıyor.. Buna kaç kere şahit olduk, inanın ben youtube dan çok kazanmıyorum bu açıklamayı az kazanan biri olarak yapıyorum.. [MENTION=9224]mNote[/MENTION], @palipletensize kazancının nasıl yüksek olduğunu ufak tiyolar verir fakat nasıl yaptığını ayrıntıları ile anlatmasını beklemeyin.. Tekrar diyorum kabul edinki toplu olarak aynı şey denendiği zaman youtube kapatıyor...

Burdan gerçekten öğrenmeye aç olanlara sözüm yok, onlar çünkü gerçekten emek veriyor araştıyor ama günde 10 larca post atıp şunu nasıl yapıyorsunuz, diye post atanlar beleşe konmak yerine biraz çaba sarf edin, araştırın, emek verin yada kendiniz bişeyler yaparak çözmeye çalışın.. Amaç balık tutmayı öğretmek, balığın nasıl tutulduğunu değil..

Prim yapmak için post atanlar bir kere daha düşünsün, anlatığınız taktik 1 hafta sonra çöp olacak ve öylede oldu..

Bu mesajı eleştiri çok olacaktır ama benim düşüncelerim bu arkadaşlar..

Paylaşımlar da biraz daha dikkat!!!

Son düzenleme:
Merhabalar,

Forumda en eski üyelerden birisiyim. Ve Serkan Abi varken de, Serkan Abi yokke nde aynı çizgi ve aynı çerçevede insanları kırmayarak, üzmeyerek ve bol miktarda bilgi paylaşımı yaparak katkılarda bulunmak için çaba gösteriyorum. Ve burada üzüldüğüm nokta, paylaşımları yaparak bir ego tatmini aman beni beğensinler fenomen olayım diye bir çaba içerisinde olmadım. Özel Mesaj olarak gelen hiçbir soruyu cevapsız bırakmamaya özen göstermekteyim. Fakat bir konu paylaşıyorum diye, bu konunun benim illaki uzmanı olacağım hususunda kendimin de şüpheleri bulunmaktadır.

Ben buradaki bilgilerin başka forumlarda ne kadar paralara satıldığını çok iyi biliyorum. Biz bir bilgi paylaşıyoruz ve hemen farklı forumlarda e-book olarak karşımıza çıkıyor. Fakat tekrardan üzülerek belirtmek isterim ki, bu kafada olduğumuz sürece bizden adam olmaz. Youtube, para kazanmayı kapatacakmış. Kapatsın yahu. Ne olacak, youtube ile para kazanmadan önce hayatında ne varsa, youtubeden sonrada onlar olacak. Tabi bu aradaki sürede üzdüğün kırdığın insanlardan özürde diyeceksin.

Yok efendim bir taktik anlatılıyor, sen kazanıyorsun biz kazanamıyoruz. Yahu cevheri eline vermişim, ustalıkla işleyecek olan sensin. Oldu olacak kanalınıda ben yapayım insanların, al armut piş ağzıma düş. Sen spam yaparak günde bilmem kaç bin video atarsan, mükerrer videodan en az 1000 tane olursa, hiç kusura bakmayın yok index alamadım, izlenmiyorum, kazanç gelmiyor, vs vs zırvalıkları ilede konu açılığ insanları meşgul etmeyeceksin.

O kadar çok bilgi ve donesi biriken ben biraz daha fazla nasıl kazanırızın peşine düşerken, forumun cıvkı çıktı denmesi beni üzer. Demekki bizler bu yaptıklarımızı para ile satsaydık kraldık. Bedava verdiğimiz için bilgileri yöntem yalan oldu deniyor. Benim son konumu kaç kişi okumuş, daha yalan olduğunu görmedim aksine üzerimize katlandı.

Ancak cümlelerimi bitirmeye yaklaşırken, forumda ne kadar kan emici, ekstra muhalefet, fitne ve fesat gibi kötü alışkanlıkları kimin varsa temizleyeceğim. Yeni üyeler için çalıştığım sistemi yönetime bildirip gerekenleri yaptığımızda daha oturaklı ve daha bilgi donesi olan bir forum halinede geleceğiz.

Selamtle.

Üyeliklerin açılmasını hiç tasvip etmedim. Eski aile ortamı yok. Yeni üyeler geldi çekirdek tayfa yok oldu. Forumda gene paylaşımlar oluyor ama eski dostluklar yok. Bir an önce birşeyler yapılmalı. Ytparayı ileride bir r10 olarak görmek istemiyoruz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri