Forumda ticaret güvenliği [ÖNEMLİ]

acan38

Kayıtlı Üye
Bazılarınız dünkü yaşanan talihsizliğin farkındadır.
Adım kullanılarak forumda bir kişi 305 tl dolandırıldı...

Sadece pm ile satışın teyit edilmesi de tek başına çözüm değilmiş bunuda anlamış olduk.

Ticaretin güvenliği ve dolandırılma durumları ile ilgili forumdan bazı yaptırımlar ve yenilikler bekliyorum ben ve beklemeliyizde.

Çünkü bu gerçekten ciddi bir konu.

Sabah forum üye listesinde dikkatimi çeken bir şey oldu. Bu gün üye olupta hemen banlananlar olmuş. İnanırmısınız bunların arasında ahmet can adını da gördüm.

Anlaşılan bazı haysiyetsizler foruma bir şekilde sızmak için her an fırsat kolluyor

İşte benim önerilerim sizde konu altına önerileriniz ekleyebilirsiniz.

• Forumda sadece ticari amaçla kullanılacak bir chat bölümü açılsın. Ve bu bölümde satıcıların modlar tarafından onaylanmış üyeliği olsun. Alıcılarda sadece satıcıların davetiyesi ile bu bölüme girsin.

• Forumda ticaret yapmak isteyenler yeni üyeler, referansı sağlam en az 2 kefil göstermek zorunda olsun

• Skype üzerinden ve dışarıya yapılan alışverişlerde, yani chat alanı dışında (skype vs.) yapılan alışverişlerde şikayet konusunun açılması dahi yasak olsun..

En azından, onaylı onaysız mail satışı, partner kanal satışı, gelirli kanal satışı, paypal bozum gibi belli başlı satış konuları için böyle bir bölüm gerekiyor diye düşünüyorum.

Evet arkadaşlar yapılabilecekler hakkında sizinde fikirlerinizi bekliyorum.

Unutmayın bu gün bana veya bir başkasına yapılan bir gün sizinde başınıza gelebilir.

doğru hocam bende bu başkasının adına konuşma çok yaygın bende skypeden bende para bozumu yaptırıcaktım bi sefer aramızdan biri kim olduğunu bilmiyorum skypeden ekledi [MENTION=11620]era[/MENTION] hocamız gibi bozum yapacağını kendisinin ytpara admini era hocam olduğunu söledi pm vs istedim sonra dolandırıcı olduğu ortaya çıktı yani kısacası aramızda avcı çok var fakat farkında değiliz adam forumda normal takılıyo fakat avlıyacak kişi arıyolar fikriniz çok güzel bence yapılmalı

Hocam önerileriniz güzel benim düşüncemde Gittigidiyor'daki gibi bir havuz sistemi bu havuz hesabını yöneticiler yönetecek Mesela kanal satışı yaparken önce o hesaba para yatırılacak diger kişi kanalı verecek daha sonra anlaşılırsa havuzdaki para satıcıya gönderilecek.Bence bu sistem Paypal üzerinden çok rahat yapılabilir.

[MENTION=31520]naprocyn[/MENTION] yöneticiler işçi gibi çalışacaksa yöneticilerde bu işten maaş komisyon v.s almalı.bunuda unutmayın

[MENTION=31520]naprocyn[/MENTION] yöneticiler işçi gibi çalışacaksa yöneticilerde bu işten maaş komisyon v.s almalı.bunuda unutmayın

Kanalalsatta satış fiyatı üzerine %25 eklenerek kanal satılıyor değil mi.
Hadi burada da %10 olsun, yeterki güvenli bir sistem kurulsun

Hocam önerileriniz güzel benim düşüncemde Gittigidiyor'daki gibi bir havuz sistemi bu havuz hesabını yöneticiler yönetecek Mesela kanal satışı yaparken önce o hesaba para yatırılacak diger kişi kanalı verecek daha sonra anlaşılırsa havuzdaki para satıcıya gönderilecek.Bence bu sistem Paypal üzerinden çok rahat yapılabilir.

paypallın işi belli olmuyor, bu kadar para giriş çıkışına bloke gelme ihtimali yüksek. Banka hesabı zaten olmaz, dünya kadar para dönecek o hesaplarda, ticaret yapanların çoğu vergi vermiyor, faturasız satış yapıyor, paraların kaynağı nasıl açıklanır maliyeye.

Kanalalsatta satış fiyatı üzerine %25 eklenerek kanal satılıyor değil mi.
Hadi burada da %10 olsun, yeterki güvenli bir sistem kurulsun

Hocam o oran fiyata göre degişmeli mesela ;

100 - 500 tl arası satışlarda %10

500 - 5000 arası satışlarda %5

Tabi bu oranlar değişebilir ben sadece örnek olarak verdim rakamları .

---------- Spam Engelliyici 21:22 ---------- Önceki Mesaj 21:21 ----------

paypallın işi belli olmuyor, bu kadar para giriş çıkışına bloke gelme ihtimali yüksek. Banka hesabı zaten olmaz, dünya kadar para dönecek o hesaplarda, ticaret yapanların çoğu vergi vermiyor, faturasız satış yapıyor, paraların kaynağı nasıl açıklanır maliyeye.

Hocam banka konusunda haklısınız ama Paypal hesabı sayısı fazla olabilir.

Kesinlikle katılıyorum. Buna artık bir düzen ve önlem gelmeli. Forum büyüdükçe ticarette büyüyor. Bu konuda katı kurallar olmalı..

Kesinlikle doğru bir konuya değinmişsiniz. Hem satıcının hem alıcının güvenliği sağlanmalı.

Hocam o oran fiyata göre degişmeli mesela ;

100 - 500 tl arası satışlarda %10

500 - 5000 arası satışlarda %5

Tabi bu oranlar değişebilir ben sadece örnek olarak verdim rakamları .

---------- Spam Engelliyici 21:22 ---------- Önceki Mesaj 21:21 ----------

Hocam banka konusunda haklısınız ama Paypal hesabı sayısı fazla olabilir.

hocam paypal sıkıntı gerçekten. Yüzde bilmem kaç forum için kesilecek, paypal kuru düşük oradan zarar edeceksin , bozum yapacak acil para lazım yüzde 10 öyle gidecek, bloke riski var, sırf zarar. Webmoney ile böyle bir anlaşma yapılsa olur, hem 2 saatte bozum yapıyorsun hem komisyonu az. .

hocam paypal sıkıntı gerçekten. Yüzde bilmem kaç forum için kesilecek, paypal kuru düşük oradan zarar edeceksin , bozum yapacak acil para lazım yüzde 10 öyle gidecek, bloke riski var, sırf zarar. Webmoney ile böyle bir anlaşma yapılsa olur, hem 2 saatte bozum yapıyorsun hem komisyonu az. .

Hocam webmoney'de olabilir fark etmez bu yöntem çok güvenli kimse korkarak alışveriş yapmaz artık.

Birde hocam komisyonu kabul etmeyen arkadaşlar olabilir etmeyende dolandırıldığı zaman kendi sorumluluğu olur.

Yani kişi kendi güvendiği kişiyle normal alışveriş'de yapabilir kendi bileceği iş.

Hocam webmoney'de olabilir fark etmez bu yöntem çok güvenli kimse korkarak alışveriş yapmaz artık.

Birde hocam komisyonu kabul etmeyen arkadaşlar olabilir etmeyende dolandırıldığı zaman kendi sorumluluğu olur.

Yinede forum açısından çok riski, yönetim böyle bir topun altına girer mi, ben olsam girmezdim, en ufak bir anlaşmazlık durumunda, mahkemede biten olaylarda yönetimde taraf olacak.

Hocam yinede yönetici arkadaşların bileceği iş ben sadece öneride bulundum :D

Şundan bahsediyorum ben, kanal hackledim 10000 lira kesinleşen var içinde, bunu get ( güvenilir eticaret) ile 15000 liraya forumda sattım, yönetim aracı oldu para onların hesaptan geçti, kanalı çaldığım adam mahkemeye verdi, yönetimde aracı olmaktan sıkıntıya girer.

Şundan bahsediyorum ben, kanal hackledim 10000 lira kesinleşen var içinde, bunu get ( güvenilir eticaret) ile 15000 liraya forumda sattım, yönetim aracı oldu para onların hesaptan geçti, kanalı çaldığım adam mahkemeye verdi, yönetimde aracı olmaktan sıkıntıya girer.

Doğru hocam herşeyde olduğu gibi bu konununda risk'li tarafları var.

alışveriş yapmadan önce kafayı çalıştırsınlar...
adama ben buyum skype ım bu diye pm atıyorsun.daha ne yapacaksın.

Haklısın hocam benim gibi kefili olmayanlar ne yapsın tanımayan kişiler kefil olsa onlarda zor duruma girecek.

Satıcılar için ayrı forum üyeliği açılabilir, T.C. no onaylı, telefon onaylı, adres onaylı ticari üye olmayanın satış yapması yasaklanır. Bir dolandırıcılık durumunda zaten tüm bilgiler kayıtlı olduğu için sorun kısa zamanda çözülür.

Satıcılar için ayrı forum üyeliği açılabilir, T.C. no onaylı, telefon onaylı, adres onaylı ticari üye olmayanın satış yapması yasaklanır. Bir dolandırıcılık durumunda zaten tüm bilgiler kayıtlı olduğu için sorun kısa zamanda çözülür.
zaten dün dolandıran kişinin T.C numarası, telefonu, finansbank hesap numarası da var. Peki bu kişiye kim ne yapabildi?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri