Fragmanları 10-15 saniye kullanmak telife neden olur mu?

keremoflu

Kayıtlı Üye
Merhaba dostlar,

Bir kanalda bazı videoları yapabilmek için, fragmanların 10-15 saniyesini kullanmam lazım. Böyle bir şey yapsam çok sıkıntı olur mu telif vs açısından?

Direk görüntü eşleşenine takılıyor diye biliyorum, denemiştim bir kere. Son zamanlarda belki değişmiştir 2-3 fragmanı birleştirip bir at hocam bak gelecek mi.

BURADA konu ile ilgili bir makale yazmıştım kafandaki soruları yanıtlamaya yetecektir sanırım..

Benim alan eleştiri bölümüne giriyor hocam %90. Zaten direk 10 saniye de koymam 2-3 saniye vs keserim daha net olması için. Sadece ileride kanal büyüdüğünde gitmesinden korkuyorum.

Dostum yazıda da belittiğim üzere normalde senin alanın eleştiri ise bu adil kullanım kapsamında değerlendirilmeli ancak hepimizin malumu ki YouTube kendi koyduğu kuralları kendine göre farklı yorumlayabiliyor.. Yine aynı konuda YouTube anlaşmazlık olması halinde amerikan mahkemelerinin yetkili olduğunu söylüyor.

Bu şu demek oluyor sen kullandın diyelim sonra geldi bu videoya telif attı adamlar itiraz edip bunun adil kullanım olduğunu belirtebilirsin. Ancak bu kabul görmeyebilir.

Sana şahsi tavsiyem ne olur ne olmaz o 2-3 saniyelik görüntü yerine ekran alıntısı kullanman yani video yerine resim kullan o zaman güvende olursun..

Dostum yazıda da belittiğim üzere normalde senin alanın eleştiri ise bu adil kullanım kapsamında değerlendirilmeli ancak hepimizin malumu ki YouTube kendi koyduğu kuralları kendine göre farklı yorumlayabiliyor.. Yine aynı konuda YouTube anlaşmazlık olması halinde amerikan mahkemelerinin yetkili olduğunu söylüyor.

Bu şu demek oluyor sen kullandın diyelim sonra geldi bu videoya telif attı adamlar itiraz edip bunun adil kullanım olduğunu belirtebilirsin. Ancak bu kabul görmeyebilir.

Sana şahsi tavsiyem ne olur ne olmaz o 2-3 saniyelik görüntü yerine ekran alıntısı kullanman yani video yerine resim kullan o zaman güvende olursun..

Zaten telif hakkı gelirse asla karşı bildirim yapmam. Dediğin gibi YouTube'un ne yapacağı belli olmuyor. Bir deneyeyim resim ama video ile yapan çok kanal gördüm şu an için. 1-2 yıldır da duruyor videolar.

Büyük şirketlerden 1 hafta içinde telif gelir

Dostum kalabilir bak mesele aşağıdaki videoyu bundan 1 yıl kadar önce ben yapmıştım ve şuana kadar hala sorun olmadı.. Gerçi o kanal ölü artık ama burada konumuz video :D

Büyük şirketlerden 1 hafta içinde telif gelir de kesinlikle yanlış bir anlayış kanıtı aşağıda..

https://www.youtube.com/watch?v=JG33p-G8aYw

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri