Gaming Bilgisayar Toplama Hakkında Öneri

kingofcs61

Kayıtlı Üye
Selamun Aleyküm arkadaşlar yakın zamanda gaming pc toplamak istiyorum fakat bu konu hakkıda bilgim yok neyi nasıl almalıyım yada neye önem vermeliyim bu konu hakkında sizden öneri istiyorum max bütçe 2000TL(monitör'e gerek yok)

kullanma amacım render ve oyun oynama sizden isteğim bana hangi parçaları almam gerektiğiniz yazmanız marka model yardımcı olursanız bu konuda sevinirim

EDİT: arkadaşlar parçaların marka model olarak linklerini paylaşırsanız ona göre inceleme şansım olur ona göre liste çıkartıp satın alıcam

Son düzenleme:
Selamun Aleyküm arkadaşlar yakın zamanda gaming pc toplamak istiyorum fakat bu konu hakkıda bilgim yok neyi nasıl almalıyım yada neye önem vermeliyim bu konu hakkında sizden öneri istiyorum max bütçe 2000TL(ekran hariç erkana gerek yok)

kullanma amacım render ve oyun oynama sizden isteğim bana hangi parçaları almam gerektiğiniz yazmanız marka model yardımcı olursanız bu konuda sevinirim

Hocam öncelikle en önemli ürünlerden biri ekran kartı ama 2000 tl ye çok üst seviye bir oyun bilgisayarı toplamayazsınız.

ram ve ekran kartını yüksek tut anakarta abartı para vermemeye çalış. işlemcide amd yapıştır.

hocam amd cabuk ısnıyor diyorlar sizce ?

---------- Spam Engelliyici 16:58 ---------- Önceki Mesaj 16:57 ----------

zaten fan alacaksın hocam kendi verdikleri fanlar bir cacığa yaramıyor ben sıvı kullanıyorum ama gerek yok sıvıya yani pişman oldum normal fandan daha çok ses yapıyor ;)

ben bu işten hiç anlamıyorum:) bir işlemci bir anakart seçtim 3.2 bin tl yaptı:S

[MENTION=33446]kingofcs61[/MENTION] hocam limiti aştım ama ben kendime bu sistemi alıcam tavsiye ederim dusunebılırsın :)

Z7V9Lz.png

Tek tek parça modeli yazmaya gerek var mı bilmiyorum ama render ve oyun için iki temel unsur SSD.

SSD şart bir kere. Sonra işlemci için AMD A yada Intel'ın grafik chipsetli işlemcilerinden alabilirsin. 16 GB ram kesinlikle gerekecektir o A veya Intel Grafik işlemciler için. Çünkü onların ram'ı bilgisayarın ram'idir. Sonra 500 liraya da MSI GTX ekran kartı alır, kuleden uçuş için izin istersin.

Tek tek parça modeli yazmaya gerek var mı bilmiyorum ama render ve oyun için iki temel unsur SSD.

SSD şart bir kere. Sonra işlemci için AMD A yada Intel'ın grafik chipsetli işlemcilerinden alabilirsin. 16 GB ram kesinlikle gerekecektir o A veya Intel Grafik işlemciler için. Çünkü onların ram'ı bilgisayarın ram'idir. Sonra 500 liraya da MSI GTX ekran kartı alır, kuleden uçuş için izin istersin.
hocam parça model yazarsan cok iyi olur ona göre bir liste çıakrtıp toptancıya vereceğim ssd olmasada olur ram 8de olur yani öyle aşırı hızlı render istemiyorum render yaparken ben oyun oynasam yeter mesela

hocam parça model yazarsan cok iyi olur ona göre bir liste çıakrtıp toptancıya vereceğim ssd olmasada olur ram 8de olur yani öyle aşırı hızlı render istemiyorum render yaparken ben oyun oynasam yeter mesela

Render yaparken oyun oynamayak istiyorsan HDD yetersiz kalır her zaman. Aşırı kasar sistemin.

Edit : Sistemi toplarken VatanCom çöktü :D .

Render yaparken oyun oynamayak istiyorsan HDD yetersiz kalır her zaman. Aşırı kasar sistemin.

Edit : Sistemi toplarken VatanCom çöktü :D .
ozaman ucuz yollu bir ssd alayım :D yapacak bişe yok yani 8gb ram varken bile 4 ü render gitse kalan 4 bana gene yeter hdd okuma hızı yüksek olsa yetmezmi bu durumda?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri