Garantisi Devam Eden Laptop'a Format Atmak

LooKTeri

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaslar agustos ayında toshiba marka laptop almıstım. Win8 kurulu olarak aldım ama Windows 8.1 e güncelledikden sonra pc yavasladı ve uyku modundan cıkmamaya basladı (Pc yi tekrar acmak için bataryayı cıkartıp takmak gerekiyor ) Şimdi ben bu laptop'a format atsam garanti dışı kalır mı ? Ayrıca toshibanın gereksiz yuklu programlarından da kurtulmak istiyorum. Format için servise götürmelimiyim ? :confused:

Bilgisayarın içinde gelen Windows 8i tekrar kurabilirsin,sıkıntı olmaz hocam

Format garanti kapsamı dışında değildir yani format atabilirsiniz vidaları açmazsanız bişey olmaz.

Recovery özelliği yok mu hocam laptobun ? O özellik ile atabilirsin DVD siz bir şekilde, hem basit hem sorunsuz...

Format garanti kapsamı dışında değildir yani format atabilirsiniz vidaları açmazsanız bişey olmaz.

Tesekkürler hocam :) şimdi internetten window8/8.1 format dosyası bulmak lazım :) daha önce hiç format cd/usb'si yapmadım inş yapabilirim :) Cok format attım ama hiç format cd si yapmadım :)

---------- Mesaj saat 21:30:59 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:29:41 civarında gönderildi. ----------

Recovery özelliği yok mu hocam laptobun ? O özellik ile atabilirsin DVD siz bir şekilde, hem basit hem sorunsuz...

Recovery i kullanınca yine toshibanın sacma sapan programları gelicek o yuzden istemiyorum ;)

Tesekkürler hocam :) şimdi internetten window8/8.1 format dosyası bulmak lazım :) daha önce hiç format cd/usb'si yapmadım inş yapabilirim :) Cok format attım ama hiç format cd si yapmadım :)

DVD siz bir şekilde atılması lazım, windows 8 in öyle bir özelliği var, onu araştır derim. Daha önce yapmadıysan windows 8 e dvd le format atmayı hiç deneme derim. UEFI olayları falan var karışık biraz, başına dert alırsın.

---------- Mesaj saat 01:33:05 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 01:32:09 civarında gönderildi. ----------

---------- Mesaj saat 21:30:59 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:29:41 civarında gönderildi. ----------

Recovery i kullanınca yine toshibanın sacma sapan programları gelicek o yuzden istemiyorum ;)

Sen bilirsin fakat meşakatli iş win 8 e dvd ile format.

Windows 8.1 iso dosyası bulmak çok kolay dostum tnctr forumuna bakarsan bulabilirsin. ayrıca Premiumlu siteden indirmen gerekirse linkleri pm olarak at premiuma çevireyim. indirdikten sonra ultraiso programı ile istersen cdye istersen usbye kopyalayabilirsin.

imajını bulursanız çok kolay ;)

Merhaba arkadaslar agustos ayında toshiba marka laptop almıstım. Win8 kurulu olarak aldım ama Windows 8.1 e güncelledikden sonra pc yavasladı ve uyku modundan cıkmamaya basladı (Pc yi tekrar acmak için bataryayı cıkartıp takmak gerekiyor ) Şimdi ben bu laptop'a format atsam garanti dışı kalır mı ? Ayrıca toshibanın gereksiz yuklu programlarından da kurtulmak istiyorum. Format için servise götürmelimiyim ? :confused:

böyle bir sorun benim de başıma geldi lenova i7 laptop aldım win8 i beğenmedim frmatladım parçalar düzgün çalışmadı orjinaline döndürmek istediğim recovry özelliği ölmş servis sadece apabiliyormuş onun içinde 150 tl para istediler :)
recovry den bence vazgeçme..

böyle bir sorun benim de başıma geldi lenova i7 laptop aldım win8 i beğenmedim frmatladım parçalar düzgün çalışmadı orjinaline döndürmek istediğim recovry özelliği ölmş servis sadece apabiliyormuş onun içinde 150 tl para istediler :)
recovry den bence vazgeçme..

Bunu dediniz biraz korktum acıkcası :) O zaman recoveryi deneyeyim kac saat sürer bu işlem ?

Bunu dediniz biraz korktum acıkcası :) O zaman recoveryi deneyeyim kac saat sürer bu işlem ?

valla kullanmak nasip olmadı ama 20 25 dakika da orjinaline çeviriyor.. pc nin açıldığı ilk gün gibi oluyormuş Ghost gibi bişey sanırım.

valla kullanmak nasip olmadı ama 20 25 dakika da orjinaline çeviriyor.. pc nin açıldığı ilk gün gibi oluyormuş Ghost gibi bişey sanırım.

Toshibanın sacma programları geri gelmez umarım :) birde onlarlar ugrasmak zorunda kılmayayım :)

o saçma programları sattıkları bilgisayarlar yavaşlasın diye kurmuyorlar :D çoğu optimizasyon programları :) ha kim kullanır onu bilemem :D

aldığında pc windows8 ise format atıp windows 8 yükleyebilirsin garantisi devam eder ancak windows 7 veya başka bi işletim sistemi kurarsan garanti dışına çıkar ( teknosada çalışıyorum bunu çok soran var, windows 8 leş :P )

Windows 8.1 iso dosyası bulmak çok kolay dostum tnctr forumuna bakarsan bulabilirsin. ayrıca Premiumlu siteden indirmen gerekirse linkleri pm olarak at premiuma çevireyim. indirdikten sonra ultraiso programı ile istersen cdye istersen usbye kopyalayabilirsin.

çok iyi şeyler var teşekkürler tiyo için ;)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri