gecen gun forumda acilan konu hakkinda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Efsane1905

Kayıtlı Üye
arkadaslar bundan bi kac gun once forumda biri konu aciti bu yabanci madde kullanan genclerin videosunu cekip youtube paylasmak istiyordu para kazancak ya bugun bi video izledim direk burdaki konu acan kisi geldi aklima konuyu gostercektim ama silinmis forumda 2-3 kurus kazanmak icin varya ne yapcaginizi sasirdiniz yaziklar olsun videoyu flagladim haberin olsun yaptigginiz dogru bisi degil

mesajimi almis sanirim videoyu silmis ama malesef video internet aleminde her yerde paylasiliyor onun yerine gidip polise sikayet etseydin daha sevaba girerdin

Bu birsey degil kardesim, kötü konusmak istemiyorum fakat Kuran-ı Kerim ayetlerini okuyan Abdussamed gibi büyük Hafızların seslendirdigi 1 2 saatlik videolarda bir dünya reklam var.
Kac kere mesaj attım adama günah diye ama utanmasa ben ateistim diyecek.
Sonra da diyorlar ki yabancılarda neden öyle bizde neden böyle.
Sen din üzerinden bile para kazanmaya yer arıyorsan, sahte telif atanlardan ne farkın var.
Allah bizi böyle seylerden uzak tutsun inşAllah.

Bu birsey degil kardesim, kötü konusmak istemiyorum fakat Kuran-ı Kerim ayetlerini okuyan Abdussamed gibi büyük Hafızların seslendirdigi 1 2 saatlik videolarda bir dünya reklam var.
Sen din üzerinden bile para kazanmaya yer arıyorsan, sahte telif atanlardan ne farkın var.

Ozaman şu soruya cevap verirmisin neden Kuran-i Kerim parayla satılıyor ?

arkadaslar bundan bi kac gun once forumda biri konu aciti bu yabanci madde kullanan genclerin videosunu cekip youtube paylasmak istiyordu para kazancak ya bugun bi video izledim direk burdaki konu acan kisi geldi aklima konuyu gostercektim ama silinmis forumda 2-3 kurus kazanmak icin varya ne yapcaginizi sasirdiniz yaziklar olsun videoyu flagladim haberin olsun yaptigginiz dogru bisi degil

2 bonzai içen askerimi diyodun hacım o ise almış başını gitmiş

arkadasin dedigi ile senin dedigin cok farkli

hiç bir farkı yok hocam Kuran-i Kerim Türkiyede parayla satılmamalı nasıl İncil ücretsiz dağıtılıyorsa hatta adresine kadar gönderiyolarsa hatta ayağına kadar gelip senle konuşup veriyolarsa işte bizim kitabımızda Kuran-i Kerim de aynı olmalı kısacası dini video yüklendiğinde biri para kazanıyor diye lafsöleniyorsa önce Kuran-i Kerim i ücretsiz dağıtılsın sonra başkalarına laf atılsın ve bir dini videodan biri düşünüp yükledi ve ondan para akzanmak istedi diye dinsiz bile yapıla biliyorsa önce zihniyet değişsin neyse daha sölenicek çok laf varda konunu baltalayıp boşa kalabalık yapmak istemiyorum kusura bakma hocam

Bursa Osmangaziye gel kardesim.Camii cıkısı Kapı önünde bekleyen arkadaslar var.Sen onlara sadece Kuran-ı Kerim okuyacagım dedin mi sana sıfır ciltde Kuran-ı Kerim veriyorlar.
Sen yeter ki okumak iste, gerisi teferruat.
Ayrıca benim yazdıklarım ile senin sordugun soru cok farklı.
Hersey Allah'ın bize verdigi nimet.
Bakkal,manav herkes hayrına versin o zman malzemeleri :)
Son birsey demek gerekirse snin bahsettigin o Kuran-ı Kerim satıcılarınada gitsen Kuran-ı Kerim okuyacagım fakat paralı desen sana hediye ederler emin ol.

Hocam neden adam para kazanmasın dini diye? Niyet önemli,video paylaşmak dışında ne zararı var?
Bazıları gibi dini kullanıp müritler mi ediniyo?
Ya da saçma sapık fetvalar mı veriyo?
O zaman imamlarda para kazanmasın,çok sakat mantık..

Bursa Osmangaziye gel kardesim.Camii cıkısı Kapı önünde bekleyen arkadaslar var.Sen onlara sadece Kuran-ı Kerim okuyacagım dedin mi sana sıfır ciltde Kuran-ı Kerim veriyorlar.
Sen yeter ki okumak iste, gerisi teferruat.
Ayrıca benim yazdıklarım ile senin sordugun soru cok farklı.
Hersey Allah'ın bize verdigi nimet.
Bakkal,manav herkes hayrına versin o zman malzemeleri :)
Son birsey demek gerekirse snin bahsettigin o Kuran-ı Kerim satıcılarınada gitsen Kuran-ı Kerim okuyacagım fakat paralı desen sana hediye ederler emin ol.

dostum camide zaten kitaplıklarda ücretsiz bir şekilde ala biliyorsun eğer buda olmazsa zaten hiç birşeyin bir anlamı olmaz . Kuran-i Kerim satan bağzı satıcılar evet ücretsiz vere bilir ama bağzıları sadece kırkta bir iyiniyetine gelicende vericek ve hadi verdi kaç kişiye vericek ücretsiz madem ücretsiz vericek neden para ile satıyor ? 2 mizinde yazdığının hiç bir farkı yok tamamen senin bakış açına bağlı dini bir videodan para kazanan kişi ile Kuran-i Kerim den parakazanma aynı mantıkdır 2 side din üzerindendir lakin ücretsiz yayınlanan dini bir videoyu bir kişi yükleyip bundan para kazanması o kişiyi nasıl suçlu yapar onun mantığı yoktur o kişi bana ücretsiz olarak sağlıyormu o videoyu sağlıyor sen reklama tıklarsan ozaman para kazanıyor ve kazandığı parayı belki adam alıp hayırlı bir iş için kullanıcak bilemeyiz asla ve asıl laf söliyceksen Kuran-i Kerim ve dini videoları vs. para ile satanlara söle derim. Biz dini şeylerin para ile satılmasıyla ilgili konuşuyoruz bakkal manav vs. nerden geldiki şimdi ve sebze meyve vs. şeyler zaten ücretsiz doğa vermiş yediğin çikolataya kadar ücretsiz sen kullanmasını bilirsen yapmasını bilirsen tabi.

ve bir arkadaşımız " O zaman imamlarda para kazanmasın " demiş evet ozaman imamlar neden para alıyorlar neden ücretsiz yapmıyolar devlet kalıcağı yeri vs. karşılıyor zaten onlarda para kazanamsınlar dostum bu iş böle uzar gider din konusu siyaset konusu çok farklı oalylardır sonu gelmez tartışmaya çok açık tır ve insanlar bir süre sonra bir birini kırıcak oktaya gelirler boşver kapatalım konuyu dini ve siyasi bilgilerimizi bir birimize saklıyalım sonradan yok yere bir birimizi kırmıyalım.

Son düzenleme:
Ülkedeki çoğu gençlerin halini göstermiş gerçe ben o tarz kişilere genç bile derken utanıyorum bana göre insan değiller.

Olaya açıklık getirmiş o maddeyi alıp içip milletin karısına kızına sarkan şerefsizlik yapan adam o maddeyi içerken kendini düşünmüyosa o videoyu paylaşan adam hiç düşünmez annesiz babasız evsiz olan bir çok insan görüyoruz etrafta adam gibi çalışıp para kazananları var içlerinde onlar neden içmiyo bu maddeyi ? Bunlar yüzünden sokakta yaşayan düşünlerin hepsine kötü gözle bakıyor toplum

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

hocam o kitabın basılmasında iş gücü baskı, kağıt vb... bunlar bedava değil.. siz bir Kuran aldığınızda bu parayı bağışlamış olursunuz videoda da aynı durum desek yinede hoş olmaz en azından okunan ayetlerin arasında münasebetsiz bi reklamda çıkabilir...

hocam o kitabın basılmasında iş gücü baskı, kağıt vb... bunlar bedava değil.. siz bir Kuran aldığınızda bu parayı bağışlamış olursunuz videoda da aynı durum desek yinede hoş olmaz en azından okunan ayetlerin arasında münasebetsiz bi reklamda çıkabilir...

Vallaha hocam kitap olayi örnekti lakin hritiyanlar incili nasil dagitiyosa sokak sokak nasil para harciyorsa bizimde devlet harcasin her eve girsin din olayi ulkemizde eksik okullarda bile din egitimi dogru duzgun verilmiyordu benim zamanimda hatta din hocasi lisedeyken adam derse giriyordu 5 dk bisiler anlatiyordu geri kalaninda kendi sacma sapan yazdigi siirleri okuyordu lafta biz din dersi isliyorduk dini en orantili en guzel sekilde yasayan ulkeyiz aslinda ama dini bilgilerimiz eksik inanc var bilgi eksik oldugundan uygulama yok ha icinde olan arastiri eder ogrenir orasi ayri karisik isler fazla desmesek daha saglikli. Cinsel icerikli reklam olayinda ise dogru soluyorsun kucuk bir ihtimalde olsa cika bilir ama google o tarz adsen reklamlari almiyir diye hatirliyorum tabi istisnalar vs de ola bilir

o değilde yvideodaki yandaki genç çok kötü olmuş böyle bir iki derken aniden ya kalp ritmi bozulur ölür yada orada yıgılır kalır yazık gençlik ne hale geldi yahu...
suç kimde şimdi onlardamı ailelerinde mi devlette mi bizlerde mi
hakkaten çok yazık yahu

Hocam neden adam para kazanmasın dini diye? Niyet önemli,video paylaşmak dışında ne zararı var?
Bazıları gibi dini kullanıp müritler mi ediniyo?
Ya da saçma sapık fetvalar mı veriyo?
O zaman imamlarda para kazanmasın,çok sakat mantık..

dostum camide zaten kitaplıklarda ücretsiz bir şekilde ala biliyorsun eğer buda olmazsa zaten hiç birşeyin bir anlamı olmaz . Kuran-i Kerim satan bağzı satıcılar evet ücretsiz vere bilir ama bağzıları sadece kırkta bir iyiniyetine gelicende vericek ve hadi verdi kaç kişiye vericek ücretsiz madem ücretsiz vericek neden para ile satıyor ? 2 mizinde yazdığının hiç bir farkı yok tamamen senin bakış açına bağlı dini bir videodan para kazanan kişi ile Kuran-i Kerim den parakazanma aynı mantıkdır 2 side din üzerindendir lakin ücretsiz yayınlanan dini bir videoyu bir kişi yükleyip bundan para kazanması o kişiyi nasıl suçlu yapar onun mantığı yoktur o kişi bana ücretsiz olarak sağlıyormu o videoyu sağlıyor sen reklama tıklarsan ozaman para kazanıyor ve kazandığı parayı belki adam alıp hayırlı bir iş için kullanıcak bilemeyiz asla ve asıl laf söliyceksen Kuran-i Kerim ve dini videoları vs. para ile satanlara söle derim. Biz dini şeylerin para ile satılmasıyla ilgili konuşuyoruz bakkal manav vs. nerden geldiki şimdi ve sebze meyve vs. şeyler zaten ücretsiz doğa vermiş yediğin çikolataya kadar ücretsiz sen kullanmasını bilirsen yapmasını bilirsen tabi.

ve bir arkadaşımız " O zaman imamlarda para kazanmasın " demiş evet ozaman imamlar neden para alıyorlar neden ücretsiz yapmıyolar devlet kalıcağı yeri vs. karşılıyor zaten onlarda para kazanamsınlar dostum bu iş böle uzar gider din konusu siyaset konusu çok farklı oalylardır sonu gelmez tartışmaya çok açık tır ve insanlar bir süre sonra bir birini kırıcak oktaya gelirler boşver kapatalım konuyu dini ve siyasi bilgilerimizi bir birimize saklıyalım sonradan yok yere bir birimizi kırmıyalım.

Hocam Kuran-ı Kerim i satanlar sadece uretim fiyatına satıyorlar .
İmamlara gelince

"İmamların devletten aldıkları maaş caizidir. İlk devir alimleri bunu uygun görmemişlerdi. Daha sonraki alimler bu görevin yapılması için, maaşın gerekli olduğuna ve caiz olduğuna karar verdiler. Şu anda bu husus bir nevi icma ile sabittir. Şunu utmamak gerekir ki, imamlar, kıldırdıkları namazın karşılığı olarak değil, vakitler arasında çalışma imkânı bulamadıkları için, ister istenmez namazları beklemek üzere kullandıkları zamanın karşılığı olarak maaş alıyorlar. Yoksa, bir imam Müslüman olarak elbette maaş almasa da namazını kılar. Fakat her gün beş vakit namazda camiyi açıp kapamak, aynı camide namaz kıldırmak zorunluluğu onu genellikle başka iş yapmaktan alıkoymaktadır. Zaten devlette buna izin vermez. "

Bilgilendirme amaçlı yazdım alimler ihtilafa dusmesinler

Kur-an-i Kerim Parayla satılmaz hediyedir, sen hediyenin karşılığını verirsin, arada ince bi çizgi var önce bunu anlamalısın. Diğer bir nokta da ben kur-an okuyacam param yok de bi tane verirmisiniz de hiçbir müslüman seni geri çevirmez

Ne demek utanmasa ateistimndicek Felan.

Ateist olmak utanilacak birseymi? Saygi duyman gerekiyor her goruse on yargilarinizi yikin artik. Ve mumkun mertepe konularinizdann dini uzak tutun

Hocam Kuran-ı Kerim i satanlar sadece uretim fiyatına satıyorlar .
İmamlara gelince

"İmamların devletten aldıkları maaş caizidir. İlk devir alimleri bunu uygun görmemişlerdi. Daha sonraki alimler bu görevin yapılması için, maaşın gerekli olduğuna ve caiz olduğuna karar verdiler. Şu anda bu husus bir nevi icma ile sabittir. Şunu utmamak gerekir ki, imamlar, kıldırdıkları namazın karşılığı olarak değil, vakitler arasında çalışma imkânı bulamadıkları için, ister istenmez namazları beklemek üzere kullandıkları zamanın karşılığı olarak maaş alıyorlar. Yoksa, bir imam Müslüman olarak elbette maaş almasa da namazını kılar. Fakat her gün beş vakit namazda camiyi açıp kapamak, aynı camide namaz kıldırmak zorunluluğu onu genellikle başka iş yapmaktan alıkoymaktadır. Zaten devlette buna izin vermez. "

Bilgilendirme amaçlı yazdım alimler ihtilafa dusmesinler
Hocam maliyetinede olsa maliyeti 1 tl de olsa bizim insanimizin cogu almaz cik yola gecen 100 kisiye de 1 tl veya maliyeti 10tl ise 10 tl 100 kisi arasinda genci yaslisi olsun kac kisi alacak ben soleyim belki 10 tanesi alir buna evinde Kuran-ı Kerim bulunduran ve okuyan kiside dahil almaz lakin sen onu ucretsiz ver 100 kisiden 80 kisisi alir bizim insanimizin cogu cebinden para cikartmak istemez bu forumda da sahit oluyoruz bunlara yt den guzel para kaldirir aylik misal vds ye 10 dersin cok der pahali der ucuza kapatmaya calisir yani havadan gelen paradan bile 1 krs bile vermek istemez bu vds ornegini kimse ustune alinip bunun icin yorum yazmasin ornek tamamen ama gozlemledigim yasadigim bisi. Her neyse imam olayinda onu sadece bir arkadas yazmis onu belirttim ben ve maas yerine misal bir kutu olur insanlar namazdan sonra 1-2-3-5 ne atarlarsa atarlar buda bir dusunce ve ornek neyse kitap olayi cidden dedigim gibi maliyeti 1000 tl de olsa d3vletin ucretsiz dagitmasi lagzim her evde olmali evdekiler okusada okumasada olmali bence birgun ilgisini cekip okur hic okumayan insan bile okudikca da arastirir farkli kaynaklara yonelir bilgilenir dini bilgi iyi dir kotu degil tabi asiriya kacip sapitilmadigi surece ben bole konusuyomda dort dort luk biri degilim ama iyi kotu dini bilgim var yeri geliyor arastiriyorum herneyse demek istedigimi anlamissindir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri