Genel Olarak Yanlış Bilinen Şeyler Var

• Kullanıcı ODEL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Programlama

ODEL

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.oguzdelioglu.com
Merhaba arkadaşlar.
Dün paylaşmış olduğum program sonrası kısa süreli ban yemiştim forumdan.
Şuan bazı şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum çünkü yanlış bilinen şeyler var.
Virüs Nedir? Trojan Nedir? Bir programın güvenilir olduğunu nereden anlayabiliriz? Bu sorulara yanıt vermek için sadece virustotal gibi tarama siteleri veya antivirüs programları kullanmak her zaman doğru değildir.

Virüs ve Antivirüs Nedir? Nasıl Çalışır?
Arkadaşlar sizin bu güvenip bilgisayarlarınıza kurduğunuz antivirüs programları bir nevi virüs kütüphanesi bulunan programlardır.Şöyle ki; diyelim siz bir program yazdınız ve bunu oluşturdunuz.Bu oluşturduğunuz programda kullanılan fonksiyonlar daha önceden başka bir programda kullanılmışsa ve bu kullanılan programlar antivirüs firmalarınca o programda zararlı görülüp kayıt altına alınmışsa sizin masum programınız da zararlı olarak görülecektir.Her dosyayı virüs olarak gören bir antivirüs başarılı diyebilir miyiz? Malesef ki öyle diyoruz.

Trojan Nedir?
Evet arkadaşlar geldik işin korsan tarafına.Korkmanız gereken kısım işte burada başlıyor.Eğer uygulamada sizin bilgisayarınızın gizlice takip edilmesi,bilgilerinizin çalınması veya bu gibi şeyler yapılıyorsa bu uygulamalara trojan deniyor.Virüslerden daha tehlikeli olan Trojanları takip etmek ise bazı programlar ile mümkün.Bunları size bu konuda bahsetmek istemiyorum fakat anlamanızı istediğim şey yukarıdaki 2 terimin birbirinden farkı.

Konunun özetini şöyle yapayım; Her virüs zararlı değildir.Şuan kullandığınız uygulamaları antivirüsler tarafından taratmanız bir anlam ifade etmez.Trojan kontrolü yapmalısınız.Şahsen ben kullanmış olduğum antivirüsleri sadece Kalıplaşmış yayılan virüslerden korunmak için kullanıyorum.( Parite Virüsü, Alman Virüsü , Cryptolocker virüsü gibi)

[MENTION=11620]era[/MENTION] ' nın da forumdaki kullanıcıları korumak amaçlı konuyu editlemesine hak veriyorum fakat durumun özeti budur.

Konu altından bu konular ile ilgili sormak istediğiniz ne varsa sorabilirsiniz.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Herkese iyi forumlar.

Oğuz DELİOĞLU

Son düzenleme:
Yararlı konu olmuş eline sağlık.
Trojenleri takip eden program isimlerini pm alabilirmiyim hocam

Bana bir Keylogger programı yollasana zararsız olandan. Bazen bilgisayarımı arkadaşım kullanıyor, bana zarar verici şeyler yapıyor mu merak ettim. Şifrelerimizi falan biliyoruz gerçi ama Youtube dosyama girip falan bakıyor mu merak ettim. :D

virüs programları, programda kullanılan kütüphaneleri ve apileri tarayıp, zararlı gördüğü sınıfları virüs olarak algılar bizlerin yazdığı (Sertifikasız exe'lerin) genelinde 1 adet virüs bulunur zararlı olup olmaması programı yazan arkadaşın amacına bağlıdır

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri