n11 de 2013 yılından beri satıcıyım.
n11 öncelikle kendi içindeki yazılımsal kısıtlamaları düzenlemesi gerekir. bu kısıtlamalar n11 e her zaman müşteri kaybettiriyor. unutmayalım ki müşteri kazanmak zor kaybetmek kolaydır.
örneğin :
> n11 ürünlerine otomatik indirim yapıyor , kısıtlama getiriyor. 1 tane alabilirsin diyor. ama sana o üründen 5 tane lazım. hayır alamıyorsun. müşteri başka platforma kayıyor.
> kupon veriyor , ama kuponu kullanamıyorsun , BU üründe kullanamazsın vs diyor.
> siparişi veriyorsun , ekranda siparişin alındır diyor ama arka planda aslında kartındaki sorunlardan dolayı veya başka bişeyden siparişin oluşmuyor haberin olmuyor.
daha bunlara benzeyen çok sorunlar var , bunlar hep n11 de kaybettiriyor.
ayrıca rakipleri hb ve ty reklama fenomenlere dünya para harcıyor. n11 de bunlar son 2-3 senedir yok.
daha burda oturup yazsam n11'in bir sürü yazılımsal sorununu yazarım.
n11 kısa zamanda sorunları çözerse yürür yoksa bu iş lafla reklamla falan çözülmez , en önemlisi Türk müşterisi kısıtlanmayı sevmez . GG ' i batıranda bu olaylardır.