Gitar Kursuna Gidicem Tavsiye Lütfen ..

JiTeM

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar bizim semtimiz'de gitar kursu veriliyor'da Gitar,Bas Gitar ve Elektro Gitar Kursları var benim aklım'da olan elektro gitar sizce siz hangisini tavsiye edersiniz acaba ogrenme bakımın'dan hangisi daha kolaydır birde elektro gitar ogrenmesi kolaymıdır acaba ? hiç bir altyapı olmadıgı halde ?

Hepsinin farklı tarzı var.
Eğer özentisine sırtımda taşıyarak kursa gideceğim dersen git ama bana sorarsan gerek yok. Tek tavsiyem gitardersivideo.com gir selim ışık videolarını izle. Çok sağlam birisidir kendisi. Bizzat görüşmüşlüğüm var. Daha iyisini asla bulamazsın. Neden mi ? Çünkü sen kursa saatine 20 tl küsür vereceksin ama selim ışık adam 100 derslik eğitim seti hazırladı, o dersleri eğitimleri herhangi bir kursta alman mümkün değil. Adam binlerce liralık değerindeki kendi emeğibile hazırladığı videoları ücretsiz sundu.
Seçim konusuna gelince selim ışık gitar ve tarzları adlı vidyoyu youtubeden izle kararını verirsin ama mesela ben hepsine ayrı bir aşk ile yaklaşıyorum. Hepsinin yeri farklıdır.

Hepsini aç teker teker dinle kulağına hangisi hoş geliyorsa onu çalmak isteyeceksindir zaten. Ben şahsen bağlama kursuna gidiyorum :)

eğer belediyenin açtığı kurs tarzı bişeyse gitmene gerek yok ama sağlam bi eğitim almak istiyorum diyosan kursa gitmelisin selim hocanın videolarıda yardımcı olur ancak birebirde daha iyi bi eğitim alırsın kesinlikle... ben elektro çalıyorum ama nedense aklım hep bateri ile basta :D eğer bi gurup çalışması yapıcaksan bence bas gitara başla hem çok fazla çalan yok bası aranan adam olabilirsin eğitiminle :)

elektro alışması zor.ben 2 ayda bile tek başıma ufak ufak notaları çıakrtmaya başladım.ama elektrodaki keyif hiçbirinde yoktur :D al bi ibanez keyfine bak

gerek diye birşey yok.mesela klasikle elektro çok farklı.o yüzden elektro istiyorsa elektro klasik istiyorsa klasikten başlamalı

aynn katılıyorum hocam size teknikleri farklıdır ama klasik çalan biri elektroya geçtiğinde fazla zorlanmaz yada tam tersi yani hangisinden istiyosan başlayabilirsin... bunlardan sadece bas gitar ayrılır tekniği çok daha ayrı çünkü...

aynn katılıyorum hocam size teknikleri farklıdır ama klasik çalan biri elektroya geçtiğinde fazla zorlanmaz yada tam tersi yani hangisinden istiyosan başlayabilirsin... bunlardan sadece bas gitar ayrılır tekniği çok daha ayrı çünkü...

kasikteki solo atmakla elektro arasında dağlar kaadar fark var mesela.bi akdeniz akşamlarını çalana çaldır bakalım metallicadan one şarkısını çalabilir mi :D o yüzden bence arkadaş elektroya gitsin :D

kasikteki solo atmakla elektro arasında dağlar kaadar fark var mesela.bi akdeniz akşamlarını çalana çaldır bakalım metallicadan one şarkısını çalabilir mi :D o yüzden bence arkadaş elektroya gitsin :D

hocam zaten artık şu gitara yeni başlayan insanlara akdeniz akşamlarını çaldırmasınlar :D sonra bi bakarsın hoşuna gider bu tarz Allah korusun serdar ortaç gibi olursun :D

Sahne yapan birisi olarak bende yardım niteliğinde bir iki öneri sunayım sana.
Öncelikle gitar seçimi yaparken tarzına ve kişiliğine uygun olan gitarı seçmelisin yani klasik müzik dinliyorsan tabiki klasik gitar rock metal gibi müzikleri seviyorsan dinliyorsan elektro gitar gibi, bunlar zaten bilindik şeyler.
Gitarı öğrenmek bir iki akor basmak değildir bizim ülkemizde gitar artık malesef bir plaj müzik aleti oldu çıktı ama gitarın hakkını vericem diyorsan önce müzik öğrenmelisin ( Notalar , Gamlar vs.)
Ben gitarı kendim öğrendim Selim Işık çok büyük yardımcı oldu bana sana onu tavsiye ederim ancak yüksek eğitim ücretleri veririm diyorsan o ayarda bir hocadan(ki bulman cok zor) eğitim almanı tavsiye ederim. Zaten şu var ister istemez biyerde doyuyor zihnin müzik bilgisine ve senin ufkunu açacak ustalara ihtiyac duyuyorsun yani eğitimi bugün olmasa yarın illaki alacaksın.
Birde şunu belirteyim Elektro gitar çalmak istersen sana illa bir iki tane müzikten anlamayan adam klasikle başlayacaksın önce diyecek aldırış etme. Elektro bambaşka birşey klasik başka birşey. Klasik gitarı değil müziği öğrenmen ileride sana keskin ve köşeli hareketler yapmanı sağlayacak yapısı gereği.
Şimdilik bunları diyorum. Gitar tavsiyesi istersen eğer
Elektro gitarda başlangıç olarak Shecter markaları çok iyi kesinlikle ibanez falan boşuna alma o paralardaki ibanezler yanından geçemez Shecterların.
Klasik gitarda başlangıç olarak Lag, İbanez yada Cort alabilirsin bunlar seni tatmin edecektir.
Bas gitar hakkında çok emin konuşmayayım çünkü hiç sevmem yapı olarak. Ben kişilik olarak sahnede öne atılıp solo atmayı veya direkt şarkıyı söyelemeyi tercih ederim bu nedenle bana çok uzak bir gitar. Ancak istersen çalan arkadaşlarımdan tavsiye alırım.

Son düzenleme:
tüm yorum yapan tavsiyede bulan arkadaşlara içten teşekkürler ediyorum ... Çok Teşekkürler Tavsiyeleriniz için .

hangisini secersen ve yaparsan kolay gelsinde, ilk gunden videolarini cek ayri ozgun bir kanal yap bence :-)
hatta, gitar alisverisinden basla cekmeye.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri