Gizli E-Ticaret Yapana 20 Bin Lira Ceza Geliyor!

jakabvo

Kayıtlı Üye
Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi hayata geçiyor. Bu sisteme bilgi vermeden e-ticaret yapanlara 5 binden 20 bin liraya kadar para cezası verilecek.
Bankaların da içinde yer aldığı gerçek ve tüzel kişilerin tüketicilerden istedikleri onaylara ayar geliyor. Buna göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ‘Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi’ adıyla yeni bir sistemi hayata geçirecek. Bu sistemde ticaret yapanlara ilişkin alan adı, sahipleri, satışları gibi bilgiler yer alacak. Bilgi vermeyenlere 20 bin liraya kadar para cezası verilebilecek.
DAHA İYİ TAKİP EDİLECEK
Bakanlık ayrıca ticari SMS’ler için ‘Onay Yönetim Sistemi’ kurmayı planlıyor. Bu sistemle de, vatandaşların ticari iletilerle ilgili verdiği onaylar belirli bir sistem içerisinde depolanarak, kayıt altına alınacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı elektronik ticaretin daha iyi izlenebilmesi için harekete geçti. Bakanlık önceki gün Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen Torba Yasa’yla 2 yeni sistemi devreye almaya hazırlanıyor.
KAYITLI HALE GELECEK
Buna göre, Bakanlık önümüzdeki dönemde ‘Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi’ adıyla yeni bir sistemi hayata geçirecek. Bu sisteme gerçek ve tüzel tacirler, kamu nitelikli meslek kuruluşları ve ilgili kamu kuruluşları kaydolacak. Sisteme bildirimde bulunmayanlara 5 bin ila 20 bin lira arasında para cezası verilecek. Bu sistemle, e-ticaretteki bütün aktörlerin bir bilgi sisteminde, belirli bilgilerle kayıtlı hale gelmesini sağlanacak. Alan adı, o alan adının sahip olduğu şirketin bilgileri, o alan üzerinden hangi ürünlerin satıldığı, hizmet sağlayıcılar, aracı hizmet sağlayıcılar, kargo şirketleri, lojistik şirketler, ödeme şirketleri ve bankaların yani elektronik ticarete ilişkin bütün aktörlerin bilgileri bu sistemde yer alacak.
ONAY SİSTEMİ KURULUYOR
Yapılacak bir diğer düzenleme ise ticari iletilerle ilgili olacak. Bu konuda bir ‘Onay Yönetim Sistemi’ kurulması planlanıyor. Söz konusu sistemle, vatandaşların ticari iletilerle ilgili verdiği onaylar belirli bir sistem içerisinde depolanarak, kayıt altına alınacak. Bu veriler, gerektiğinde, uyuşmazlık halinde sistem üzerinden görebilecek ve izlenebilecek. Gerçek ve tüzel kişiler, vatandaşlardan, tüketicilerden aldıkları onayları bu sisteme bildirecek.
345 BİN SMS ŞİKAYETİ
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün itibarıyla, Elektronik Ticaret Kanunu uygulamasıyla ilgili Bakanlığa iletilen 345 bin şikayet var. Bunun yüzde 95’i SMS’lerle ilgili yani ticari iletilerle ilgili. Biz bununla ilgili yaklaşık 11 milyon 600 bin idari para cezası uygulamışız. Ama bunun gözetiminde, denetiminde Bakanlık olarak sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

KAYNAK : Gizli e-ticaret yapana 20 bin lira ceza geliyor - Son Dakika Ekonomi Haberleri | STAR

yaşamıyalım (: yani devlet herşeyimize ortak olacak hadi olsun, olsunda %20 den olmasın %5 olsun oda kazansın bizde diğer türlü zaten yarısını devlete verirsek hiç yapmıyalım o işi.. alışmış devlet bence böyle şeylere.

örnek olarak arabalar ülkeye giriş 100k ise son kullanıcıya 250k üreticiden daha fazla kazanan bir devletimiz var sonra işte yerli araba üreteceğiz neden üreteilsin ki? böyle beleşten hiç bir parça işçilik filan verilmedne el değmeden bu kadar para kazanılıyorsa bende olsam yerli araba üretmem (:

Egonomi muhteşem.
Bunlar hep bu yüzden.
Bu vergiler bize Duble yollar, köprüler olarak geri gelecek.
Herkes Vergisini versin, kimse vergi kaçırmasın.
Verginizi ödeyin demiş miydim?
:D
( ödemeyin boşverin gizli gizli devam )

Gizli derken şöyle birşeymi, yani birileri para kazanıyor ama sadece kendi biliyor para kazandığını Anne-Babasına bile söylemiyor, çok gizli yani.
( şaka şaka )

Egonomi muhteşem.
Bunlar hep bu yüzden.
Bu vergiler bize Duble yollar, köprüler olarak geri gelecek.
Herkes Vergisini versin, kimse vergi kaçırmasın.
Verginizi ödeyin demiş miydim?
( ödemeyin boşverin gizli gizli devam )

Gizli derken şöyle birşeymi, yani birileri para kazanıyor ama sadece kendi biliyor para kazandığını Anne-Babasına bile söylemiyor, çok gizli yani.
( şaka şaka )

Unutmayalım bir de bizi kıskanıyorlardı o da var :D

Musevi ailesinin en büyük derdi 10 yaşlarındaki çocuklarının matematikten sürekli 0 getirmesiymiş.

Sıkıştırmışlar olmamış, ders aldırmışlar olmamış. Son çare, bir katolik okuluna kaydettirmişler. Çocuk bir süre sonra matematik notunu düzeltmiş, sürekli 10 getirmeye başlamış. Peki ne oldu da bu çocuk böyle 180 derece dönüş yaptı?sorusuna yanıt aramaya başlamışlar. Çocuk ısrarlı sorulara önce yanıt vermek istememiş. Sonunda bir gün gerçeği itiraf etmiş:

Okula girdiğim gün adamın birini artı işareti üzerine çivilediklerini gördüm. O zaman bu işin ciddiyetini anladım!.

Yapsınlar bakalım nereye kadar yapabilecekler. Su ısınıyor umarım farkındalardır.

Mail satıcıları vs de e ticarete girecek mi ?

Vergisiz sistem olur mu kardesim tabi ki ödiceksin.

ödemiyelim demiyoruz zaten, hak neyse onu alsınlar diyoruz.

Gidip milyar dolarlık vergileri borçları sıfırlamasınlar! kalkıp kaldıramayacağı yükün altına girmesinler. Köprü yapılmış yollar yapılmş bütçe yoksa boşa yapılmış millete bu kadar yüklenmemli vergi verelim ama %20-%30 vs. vermiyelim makul bir fiyat verilsin bizde kazanalım.

Partner kesiyor %30 devlet kesecek %20+10 gibi birşeyler ee bize ne kaldı burada? bütün hammalığını bütün pisliğini biz yapalım üstekiler rahatlığa kavuşsunlar..
Zenginler zengin olmaya fakirler fakir olamya devam etsin! bu hak mı?

ödemiyelim demiyoruz zaten, hak neyse onu alsınlar diyoruz.

Gidip milyar dolarlık vergileri borçları sıfırlamasınlar! kalkıp kaldıramayacağı yükün altına girmesinler. Köprü yapılmış yollar yapılmş bütçe yoksa boşa yapılmış millete bu kadar yüklenmemli vergi verelim ama %20-%30 vs. vermiyelim makul bir fiyat verilsin bizde kazanalım.

Partner kesiyor %30 devlet kesecek %20+10 gibi birşeyler ee bize ne kaldı burada? bütün hammalığını bütün pisliğini biz yapalım üstekiler rahatlığa kavuşsunlar..
Zenginler zengin olmaya fakirler fakir olamya devam etsin! bu hak mı?

Ozaman partnere girme kardesim sende, zorla partneree gir diyen mi var?
Devlet partnere felan bakmaz, eline geçen para neyse ona bakar. ve onun uzerinden kendi vergisini alir.

Sen bir gunluk hastane masrafini sigortan olmasa ne kadar tutacagindan haberin var mi? Benim babam diyaliz hastasi bi hesapla bakalim gunluk masrafi neymis devlete. Ondan sonra gel tartis vergi konusunu.

Babamin gunlugu 1000 euro. yani TR parasi olarak 4.000tl. Sen cebinden ödemek istemiyorsan vergiye de kizmaya hakkin yok.

Dunya genelinde heryerde bu boyledir. Bir ulkede 40%dir digerinde 30% digerinde 20% ama her ulkenin avantaji ve desavantajlari vardir.

Ben belcikada yasiyorum belcika vergi ulkesi olarak 1 numara ama saglik hizmetleri konusunda en iyisi. Hollandada farkli, Fransada farkli sistem degisik. Türkiyeninde avantajlari var desavantajlari var. O yuzden hak mak konusunu ayarlamak kolay degil.

Ek gelir herzaman extra vergiye tabi olur bu genel olarak heryerde boyledir.

Belcikada ek gelirin 50% vergi bide bir kaç daha masrafi oldugunu bilmiyorsunuz tabi. ama sesini cikaran yok burdada fiyatlar hep yukseliyo kizanlar oluyo ama burdaki tek avantaj issizlik maasi ve saglik sigortasi yoksa bi ise yaramaz avrupa
Ben sevinmiyorum vergi yukselince zam gelince ama baska caresi yok. Turkler vergi kacirmada dunyada bir numara. Avrupada en cok vergi kaçiranlar turkler bide araplar yani yabancilar para kacirmada 1 numara. Vergi sistemi olmazsa afghanistana doneriz

---------- Spam Engelliyici 15:20 ---------- Önceki Mesaj 15:09 ----------

yanlis anlama ha kizmiyorum sadeçe fikrimi soyluyorum. Sen kendi acindan magdur oldugun konular vardir hakli olabilirsin ama birde diger yönden de bakmaya calis. Vergi olmazsa eger butun ulkeler pislik icinde yasar. 5 kisilik aileyi geçindirmek kolay degil iken, 80milyonu idare etmek kolay degil. Herkez biseyler istiyo ama bu hesap kitapla olur ve ona gore biseyler belirlenir.

Devlet diyelim dese ki internetten kazanilan para uzerinden sadece 5% vergi alacagiz diye, bi dusun bakalim elle calisan kalir mi sence :)

Son düzenleme:
Letgo da sahibinden de satılan ikinci ellere de ortakçı olurlar bu süratle yakında :D YT den ziyade pazara gitmeyip elindekini facebooktan, forumlardan çıkarmak isteyen küçük satıcıları etkileyebilir.

Devlet partnere felan bakmaz, eline geçen para neyse ona bakar. ve onun uzerinden kendi vergisini alir.

Sen bir gunluk hastane masrafini sigortan olmasa ne kadar tutacagindan haberin var mi? Benim babam diyaliz hastasi bi hesapla bakalim gunluk masrafi neymis devlete. Ondan sonra gel tartis vergi konusunu.

Babamin gunlugu 1000 euro. yani TR parasi olarak 4.000tl. Sen cebinden ödemek istemiyorsan vergiye de kizmaya hakkin yok.

Dunya genelinde heryerde bu boyledir. Bir ulkede 40%dir digerinde 30% digerinde 20% ama her ulkenin avantaji ve desavantajlari vardir.

Ben belcikada yasiyorum belcika vergi ulkesi olarak 1 numara ama saglik hizmetleri konusunda en iyisi. Hollandada farkli, Fransada farkli sistem degisik. Türkiyeninde avantajlari var desavantajlari var. O yuzden hak mak konusunu ayarlamak kolay degil.

Belcikada ek gelirin 50% vergi bide bir kaç daha masrafi oldugunu bilmiyorsunuz tabi. ama sesini cikaran yok burdada fiyatlar hep yukseliyo kizanlar oluyo ama burdaki tek avantaj issizlik maasi ve saglik sigortasi yoksa bi ise yaramaz avrupa
Ben sevinmiyorum vergi yukselince zam gelince ama baska caresi yok. Turkler vergi kacirmada dunyada bir numara. Avrupada en cok vergi kaçiranlar turkler bide araplar yani yabancilar para kacirmada 1 numara. Vergi sistemi olmazsa afghanistana doneriz

yanlis anlama ha kizmiyorum sadeçe fikrimi soyluyorum. Sen kendi acindan magdur oldugun konular vardir hakli olabilirsin ama birde diger yönden de bakmaya calis. Vergi olmazsa eger butun ulkeler pislik icinde yasar. 5 kisilik aileyi geçindirmek kolay degil iken, 80milyonu idare etmek kolay degil. Herkez biseyler istiyo ama bu hesap kitapla olur ve ona gore biseyler belirlenir.

Devlet diyelim dese ki internetten kazanilan para uzerinden sadece 5% vergi alacagiz diye, bi dusun bakalim elle calisan kalir mi sence :)

vergi olacak tabi ama adaletli toplansın yandaş şirketlerin milyonlarca dolarlık vergi borçları silinirken tüm yükü orta-düşük gelirliye yüklemesinler asıl verginin zenginden alınması gerekirken bizimkiler fakirden alıyor

Ozaman partnere girme kardesim sende, zorla partneree gir diyen mi var? Örnek olması açısından bu eşyada olabilir (tv,sandalye, sehpa vs.. sonuçta onlarıda beleşe almıyoruz)

Evet, bakmaz çünkü onun işi değil elde edilen paraya göre işlem yapar ama çok abartılı olacak şekilde yapar.

Benim iki kardeşim diyaliz hastası ve günlükleri 1000 Euro değil TR'nin hiç bi yerinde 1000 Euro değildir en fazla 180TL'dir.

Evet dünyanın her yerinde böyledir ama ona görede şartları şurtları vardır. Kuralları vardır sen işsiz kalınca devlet sen işsizin veya değilsin zorunlu sigorta yapmaz. Sana ödenek çıkarır seni zor duruma sokmaz.

Eminim ki sende eminsin ki oradaki şartlar ile buradaki şartlar arasında dünyalar var bunu kabullen.

Aksini iddaa etmedim.

Ben sevinmiyorum vergi yukselince zam gelince ama baska caresi yok. Turkler vergi kacirmada dunyada bir numara. Avrupada en cok vergi kaçiranlar turkler bide araplar yani yabancilar para kacirmada 1 numara. Vergi sistemi olmazsa afghanistana

Bende onu diyorum yüksek meblağa ile çalışanlar çok rahat vergi kaçırırken birde yetmezmiş gibi borçları sıfırlanırsa zoruma gider. Kaçak elektrik kullanılıpta bana yüklenilirse zoruma gider.
doneriz

Yok estğ. burada sonuçta tartışıyoruz kimse kimseye kızdığı yok sisteme kızgınım.

Peki şöyle bişey düşünsek bu en son YGS sınavına ki malzemeler çok kalitesizdi bunu YGS'e girenler bilir. Yani kalitesiz demek ucuz demek . Ama biz kaç para ödedik YGS'e sınavına 60TL - 2m 178k 563 kişi çarp bu para ile 130m para yapar 100milyon masraf yapıldığını düşünmüyorum yapılsa dahi gene 30milyon kalıyor bu para nereye gidiyor? buna benzer çoğaltılabilir örnekler gerçekten bilmediğimden soruyorum bende.

alıntı içerisinde cevap verilmiştir. Kalın yazı olarak.

Son düzenleme:
vergi olacak tabi ama adaletli toplansın yandaş şirketlerin milyonlarca dolarlık vergi borçları silinirken tüm yükü orta-düşük gelirliye yüklemesinler asıl verginin zenginden alınması gerekirken bizimkiler fakirden alıyor

Senin bahsettigin sirketlerin yuzlerce calisani var, adam deseki yarin kapatiyorum ne yapacaksin?

Bu bahsettigin olay malesef dunya uzerinde heryerde oluyor..
Hak veriyorum bazi dediklerinize ama napalim dünyadan tasinalim ozaman. Bu devirde parasi olan konusur digerleri ise kölelik yapar malesef.
Ama suda bir gerçek eskiden fakir dedigim insanlar suan benden daha iyi para kazaniyorlar. Köyde essek süren akrabalarim suan 70.000tl lik arabalarla geziyorlar. Allah calisip ekmeginin pesinden kosana daha cok versin ne diyeyim.

Keske ben devlete her ay 10.000tl odeyebilsem hic dert etmezdim :D

Son düzenleme:
Bu sadece e ticaret için mi geçerli yoksa bizleri yani youtube ve adsense gelirlerini de kapsıyormu acaba ?

Bu sadece e ticaret için mi geçerli yoksa bizleri yani youtube ve adsense gelirlerini de kapsıyormu acaba ?

Sanirim netten elde edilen butun gelirler icin geçerli olacagini saniyorum ama suan icin uygulama e-ticaret icin baslatilmis olabilir.

Devlet yakinda r10 ve ytpara gibi siteleri takipe alir diye dusunuyorum. Umarim olmaz ama olacak gibi :(

Sanirim netten elde edilen butun gelirler icin geçerli olacagini saniyorum ama suan icin uygulama e-ticaret icin baslatilmis olabilir.

Devlet yakinda r10 ve ytpara gibi siteleri takipe alir diye dusunuyorum. Umarim olmaz ama olacak gibi :(

zaten varya adını koyamadılar bi. yıllarca vergi verecezmi vermicezmi bilemedik herkez kafasına göre yorumluyor herseyi... açık net bir ifade yok ..resmi gazete de youtube adsense den gelir elde edenler vergi ödeyecek diye çıkar olsun bitsin yok e ticaret yok su yok bu kimi kapsıyo neyi kapsıyo hiçbişi belli deilki

hocam haklısınız ancak şimdi yt den kazandığımıza %20 gibi bir vergi gerçekten çok fazla.. Bu forum dakilerin çoğu yabancı kanallardan gelir sağlıyor tr den bile değil buna karşılık %20 gibi bir vergi çok fazla olur %5 ile %10 arası makul ancak %15 %20 çok fazla

Son olarak forum da bazı Arkadaşlar var Classic dir her şeye muhalif olurlar kendilerini öyle programlamışlar. Bence hiç tartışmaya bile girmeyin gerek yok :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri