Gizli Şeker veya Şeker baş ağrısı.

samet142

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba geçen günlerde baş ağrısı ve terleme sorunum olduğunu söylemiştim şu an üniversiteye hazırlanıyorum belki bunlardandır veya yaşımdan dolayıdır :)
Ancak bu baş ağrısı derslerimi baya zorlaştırıyordu öğleden sonra yemek yedikten sonra her gün ağrıyordu.
Mr çektirdim ve eeg çektirdim değerler normal çıktı doktor söyledi.
Kan testi yaptırdım doktor şeker olabilir demişti.Saat 8de poğaça ve ayran yemiştim sadece.Saat 10.30da kan verdim ve glukoz 112 çıktı.
Sizce bu değerlerde bir sıkıntı var mı ?
Şekerin tam teşhisi için nereye gitmeliyim cola içmeyi bıraktım.Yediklerime bundan sonra dikkat edeceğim ancak emin olmak istiyorum.
Bide son 2-3 aydır felan biraz kilo aldım önceden normaldi vucudum ancak şu an saldım sporu da bıraktım çünkü.

kardeşim baş ağrısının bir sürü sebebi var. genelde sinüzitten ağrır. aç karına sigara içmekten ağrır. az uyumaktan ağrır. çok bilgisayara bakmaktan ağrır. Bide bir çeşit ağrı var. 1 2 ay sürüyor nedeni belli olmayan adını hatırlamadım. miğren olablir. illa şeker diye moralini bozma. şeker olsa şimdiye kadar teşhis koyardı heralde bi doktor.

samet kardeşim yanlış anlama ama bu sorularının cevabını burdan bulman doğru mu ?
yani Allah göstermesin birisi seni yanlış bilgilendirse, sağlığından olsan o kişiyi mi sorumlu tutacaksın..

ne güzel doktora gidip muayeneni, testlerini yaptırmışsın..
geç doktorun karşısına sorularını tek tek sor..
insanlık hali o an unuturum falan dersen, evde soracaklarını iyice not al, karşısında çıkar kağıdı bir bir sor.
bunda çekinecek bişey yok. 30 yaşındayım ve ben yaparım bunu, daha sonra tüh şunuda soracaktım diye kendi kendini tüketmemek için..

aman dikkat, her bilgiye anında ulaşırım diye düşünürken yanlış yola sapma :)

Test sonuçlarında olması beklenen normal şeker aralığı 90-110 dur. Doktor şeker olabilir demiş ama ne tip bir şeker rahatsızlığı olabileceğini söyledi mi? Yani tokluk şekeri için 112 yüksek bir değer sayılmaz belki ama açlık şekeri düşüktür ve belki hipoglisemi vardır. Açlık - Tokluk şeker ölçümü ve gerekirse 3 Aylık şeker ölçümü isteyebilir doktor kesin bir şey söylemek için. Şekerden şüpheleniliyorsa en iyisi bir dahiliye uzmanına görünmek. Varsa da diyabet bölümünde ve göz bölümünde düzenli takip altına alınmak.

canım kardesim
bir diyetisyen öğrencisi olarak bidigim bir kaç şeyi yazmak isterim.
şeker hastaları genellikle
Ağız kuruluğu ve çok su içme
Çok idrara çıkma
Açlık hissinin fazlalaşması ve çok yemek yeme
Halsizlik
Zayıflama
Bulanık görme
Ciltteki yaraların veya kesiklerin yavaş iyileşmesi

gibi tanılarla görülür. İdrar testinde glikoz çıkarsa %98 şeker hastasısındır.
Gizli şeker genelde insülin direnci ile ortaya çıkar. Yaptırman gereken insülin direncini kontrol ettirmendir.Eğer insuli direncin veya gizli şekerin (varsa ) tip 2 diyebete yani şekere çevirir ve pankerasın insulin uretemez hale gelir. En güzeli doktora gitmek ;)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri