Google'a 300 Milyon TL'lik Rekor Ceza

maihes

Kayıtlı Üye
Maliye Bakanlığı, Türkiye’deki reklam satış faturalarını İrlanda’dan kestiği ve vergi kaybına sebep olduğu gerekçesiyle Google’a 300 milyon TL ceza kesti.
Maliye Bakanlığı’nda görevli Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ekipleri, Google’a yönelik yaptıkları rutin kontroller sırasında kendilerini şoke eden bazı detaylarla karşılaştılar. Yapılan incelemelerde Google’ın, internet reklamcılığı faaliyetlerini İstanbul Levent’teki Tekfen Plaza’da yer alan ofisinden gerçekleştirmesine rağmen Türkiye’deki müşterilere satış faturalarını İrlanda’dan kestiği ve Türkiye’yi ciddi meblağlarda vergi kaybına uğrattığı tespit edildi. Bakanlık, bu gelişmelerin ardından Google’a 300 milyon TL’lik bir ceza kesti.

Türkiye’den Google’a 300 Milyon TL’lik Rekor Ceza!

Vergi is coming

Vergi geldi zaman tr kanal dan kazandimin vergisini veririm

Yabancı kanaldan kazandimin parayı başka ülkeden alırım gene vermem

Diğer ülkeler gibi vergi koysalar başım gözüm üstüne de sımdı alt limit üst limit olmadan %35 getirirlerse sıkıntı

Google yine ayak direr, biraz ödemez, başka mahkemeye verir derken, YT'yi bir süre yasaklarlar.
:D

Daha önce yaşanan şeyler.
Birileri gelir Devletimiz ne yapsa Cicidir, tabiki vergisini alacak felan der.
YT'de Türkçe çalışanlar vergi vs yasallaşırsa 0.02 tbm artık 0.01 Tbm olur sabit kalır.
Herkese hayırlı işler bol kazançlar.
:D

Ve beklenen son geldi beyler. Hepimiz yandık. Evleri arabaları satma vakti geldi. Kıyamet bugündür ya Ümmet-i Muhammed :D

Banlanan adsenselar, kesinleşmeyen miktarlar bunun hakkınıda sorun gerekirse %10 bize verin resmen dolandırıcı ******** adi gaspcı hain Google bu nedir ya 3 milyar 750 milyar milyon sen bu parayı ne yaptın? Mübarek Cuma vakti ramazan ayına girmeden adamı sinirlendiriyor ağzını bozduruyorlar Tövbe tövbe

ödeyeceğini sanmıyom ama inş öder ) Bizlerden çaldığı paraların yerine saysın.

İtalya'nın Google'a açtığı vergi cezası için tıkla
İngiltere'nin Google'a açtığı vergi cezası için tıkla

Türkiye'nin açtığı vergi ceza için tıkla

İngiltere ve İtalya ile uzlaşıya varmışlar ama 2011 yılında aynı şekilde bi 71 milyon TL vergi daha istemiş maliye bakanlığı ama google reddetmiş mahkemeye götürüp kazanmış ve ödememiş ve yine sonuç aynı olacak yine ödemeyecek. Google firma değeri bizim borsadaki en büyük 100 firmayı toplasan yine google etmiyor. Neye kafa tutuyorlar anlamıyorum. İngiltere gibi ol vergiyi paşa paşa öder. Ama Türkiye zannetmiyorum en fazla yasaklar :)

Benim anlamadığım google ülkemizde vergi ödemiyor yasaları çiğniyor ama gel görki biz google kim biz kim diyoruz. Kazandığı paranın vergisini ödemesi gerekmezmi? Adwords reklam veriyorum kdv siz fatura kesiyorlar. Tutuyorum onunda gelir vergisini devlete ben ödüyorum gider gösteremediğim için. Ben 3 kuruş kazanıyorum vergimi ödüyorum herkesinde ödemesi gerektiğini düşünüyorum. Yasaklanırsada yasaklanır yani.3 kuruş adsense gelirimiz vardı oda olmasın dert değil. Bilmem ne makina adresini gogleden aratıyordum yandexten aratırım. Oda olmadı başka çaresine bakarım. 70 milyon nüfusumuz var bilmem kaç milyon android kullanıcımız var. Bilmem kaç milyon masa üstü erişimi var adamlar parayı cebe indiriyor vergi vermiyor maliye bakanlığı ceza kesiyor ama fakat lakin kabahatlı Türkiye oluyor yine ?

Gene bizim kanallar kapancak, tbm'ler hindistan gibi düşcek, 1 ay sonra düzelcek biraz, hep aynı

İrlanda ile vergi anlaşması yok muydu? Hala devam ediyor sanırım, böyle bir şey talep etmek sonuçsuz çıkar gibi.

Kaşınıyorlar.. Adamlar sonunda başlıcam ülkenize deyip, google ve bağlantılarını kendileri yasaklayacak o olacak..

ne kadar doğru bilmiyorum ama sabahın haberine göre bu borcu ödemiş

BORCUNU ÖDEDİ
Müfettişler, 2015'teki incelemelerinde, Google adına 2010, 2011, 2012, 2013 dönemleri için yaklaşık 300 milyon TL kurumlar vergisi ve KDV alacağı önerdi. Google'ın kesilen cezalar için Vergi Mahkemesi'ne itirazda bulunmayıp, vergi affından yararlandığı öğrenildi. Google, söz konusu vergi cezalarını ilgili kanun çerçevesinde ödedi.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri