Google'da çalışmak ister misiniz?

Katip

Kayıtlı Üye
Kaynak: Google’da işe girmenin sırrı - Hürriyet EKONOMİ

ABD’nin Seattle kentinde yaşayan insan kaynakları danışmanı Lewis Lin, Google ile iş görüşmesine gidenlerle bir çalışma yaptı. Lin, Google’ın işe alma aşamasında sorduğu ilginç soruları derleyerek cevaplarını yayınladı. İşte Google’da işe girmenin sırları...

“İnternete yaz. Çıkar.” Son yıllarda bilgiyi edinmek için neredeyse kullandığımız tek cümle bu. İnternete yazmaktan kasıt tabi ki Google’a yazmak. Peki ya Google’da çalışmak için nasıl özelliklere sahip olmak gerekiyor. Sadece parmakla gösterilen bir üniversiteden mezun olmak yeterli mi? Google, gerçekten hangi üniversiteden mezun olduğunuzu önemsiyor. Fakat işi kapmak için en önemli şey pratik ve kıvrak bir zeka. İnsan kaynakları danışmanı Lewis Lin, Google’ın işe alma aşamasında insanlara sorduğu soruları derledi. Sorular kadar cevapları da enteresan.

Sorular
1) Bir okul otobüsüne ne kadar golf topu sığar?
2) Seattle’daki tüm camları sildirmek için ne kadar para ödemeniz gerekir?
3) Bir ülkede çiftler erkek çocukları olana kadar çocuk yapmaya devam ederler. Bu ülkede kızların erkeklere oranı nedir?
4) Chigago’da kaç piyano çalan kişi vardır?
5) San Fransisco için bir tahliye planı hazırlayabilir misiniz?
6) Gün içinde akrep ve yelkovan kaç kez üst üste gelir?
7) Bir korsan gemisinin kaptanısınız ve ganimetin nasıl bölüneceğini oylamanız gerekiyor. Eğer mürettebatınızın yarısından fazlası sizin önerdiğiniz şekilde hazineyi paylaşırsa siz öleceksiniz. Nasıl hem hayatta kalır hem de hazineyi istediğiniz gibi paylaşabilirsiniz?

Cevaplar

1)Birinci sorunun cevabını bilenlerin büyük bir bölümü ‘ürün müdürü’ koltuğunu kapıyor. Cevap 660 bin top.
2) 10 dolar
3) ½
4) Fermi paradoksunu içeren bu sorunun yanıtı 125.
5) Bu soruya soruyla karşılık vermek gerekiyor. “Nasıl bir doğal afet için tahliye planlıyorsunuz?”
6) 22 kez
7) Oylama yapmadan hazinenin yüzde 51’ini mürettebatınız arasında paylaşırsınız.

AKŞAM NEREDE YİYELİM?
Eski Google çalışanlarının anlattıklarına göre iş görüşmesi sırasında rahatlatıcı bazı sorular da soruluyor. Eğer işe alan kişi “Akşam nerede yemek yiyelim?” diye soruyorsa cevap olarak “fark etmez” dememek gerek. Aksine yönlendirici cevaplar verip gideceğiniz restorandan orada yiyeceğiniz yemeğe kadar fikrinizi beyan etmeniz gerekiyor.

DAHA ÖNCE OKUDUĞUNUZ 5 MAKALEYİ NEDEN SEÇTİNİZ?
Bilmiyorum cevabı bu noktada intihar. O makaleleri neden seçtiğinizi en ince ayrıntısına kadar anlatmanız gerekiyor.

:D bunları soruyolar ve gerçekten biliyolar he...

googlede çalışanlar çok zeki demek.. ama bu kadarda olmaz.

Adamların amacı sadece yazılım değil demek,pratik zekayıda ölçüyorlar haklılar ot gibi mühendismi olur :D

Bana 1. Soruyu sorduğu an tokadı çakar çıkarım

3,5 ve 6. soru hariç hiçbirini yapamadım 7 de de doğru mantıkla gittim.

Sanırım almazlardı :D

işe girmek sorun değil bence girersin ama sonrası problem... bana su ısı yap dedıklerıne yapabilecek miyim korkusuyla işe gitmek dünyanın en berbat duygusu olur.

bi bilgenin dediği gibi, tercih yapmak zor değildir,zor olan yaptığın tercihle yaşamaktır.

işe girmek sorun değil bence girersin ama sonrası problem... bana su ısı yap dedıklerıne yapabilecek miyim korkusuyla işe gitmek dünyanın en berbat duygusu olur.

bi bilgenin dediği gibi, tercih yapmak zor değildir,zor olan yaptığın tercihle yaşamaktır.

bilmediğin işe niye iş başvurusu yapasın zaten kardeşm :D

Sorular tamamiyle saçmalık. İnsanların kalitesi bu sorulara göre belirlenemez. Şanslıysan geçer şanslıysan kalırsın. Birçok firmada böyle saçmalıklar var ama Google'da da var demek ki. Ben de istemiyorum kalsın sorularını münasip bir yerlerde muhafaza edebilirler.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri