Göz Kuruluğu Yaşayanlar?

Katip

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba.. yaklaşık 15-16 yıldır bilgisayar ile haşır neşirim. Bunun son 10 senesi neredeyse hergün ortalama günlük 10 saat bilgisayar başında geçirdim ve halen geçiriyorum.. Hem meslek hem hobi vs.. neyse bundan dolayı da çok çok ileri seviyede göz kuruluğu yaşamaktayım. Gözüm bozulmadı sadece bilgisayar başındayken dinlendirici kullanıyorum 0.50 en son bir test yapmıştı doktor göz yaşı miktarını ölçüyordu. SCHİRMER TESTİ: bu test ile ortalama bir insanda olması gereken göz yaşı miktarı 10 ile 15mm'dir. Bu test ile bende çıkan miktar sadece 1mm'idi..

İlk aşamalarda bunun önüne geçilebiliyordu ancak ben başaramadım ve baya ilerledi artık ne damla ne başka yöntemler fayda etmiyor.. Benim gibi ileri seviye yaşayıp da kurtulabilen var mı? tavsiyelerinizi alabilir miyim? teşekkürler

önceden yaşıyordum gözlerim ağrıyor batma felan oluyordu sonra flux kurdum şimdi iyi gibiyim geçmiş olsun

Arkadaşlar merhaba.. yaklaşık 15-16 yıldır bilgisayar ile haşır neşirim. Bunun son 10 senesi neredeyse hergün ortalama günlük 10 saat bilgisayar başında geçirdim ve halen geçiriyorum.. Hem meslek hem hobi vs.. neyse bundan dolayı da çok çok ileri seviyede göz kuruluğu yaşamaktayım. Gözüm bozulmadı sadece bilgisayar başındayken dinlendirici kullanıyorum 0.50 en son bir test yapmıştı doktor göz yaşı miktarını ölçüyordu. SCHİRMER TESTİ: bu test ile ortalama bir insanda olması gereken göz yaşı miktarı 10 ile 15mm'dir. Bu test ile bende çıkan miktar sadece 1mm'idi..

İlk aşamalarda bunun önüne geçilebiliyordu ancak ben başaramadım ve baya ilerledi artık ne damla ne başka yöntemler fayda etmiyor.. Benim gibi ileri seviye yaşayıp da kurtulabilen var mı? tavsiyelerinizi alabilir miyim? teşekkürler

bizden ziyade, 15 kat aşağı çıkması durumuna doktor ne dedi ?

yaklaşık 2 sene önceki testti.. jel, damla vs bir çok şey vermişti 6 ay kullan sonra bakarız demişti de pek bir şey değişmedi..

hocam farklı doktorlara gitmeyi denedinizmi iyi bir doktor araştırın her doktor iyi çıkmıyor malesef

hocam farklı doktorlara gitmeyi denedinizmi iyi bir doktor araştırın her doktor iyi çıkmıyor malesef

dünya gözde dahil bir çok doktora gittim hocam :) hepsi farklı damla veriyor.. en son verilen 37 tl lik bir damla var sürekli onu kullanıyorum o diğerlerine göre daha çok rahatlatıyor ama tabi bir süreliğine..

çok fazla gece çalışmaktan oluyor ekranın aşırı aydınlık olmamasına dikkat et birde vantilatör koyma karşına geçmiş olsun....

yat uyu dinlen...

çalışma sistemini değiştir gündüz çalışmaya gayret et gece dinlen

çok fazla gece çalışmaktan oluyor ekranın aşırı aydınlık olmamasına dikkat et birde vantilatör koyma karşına geçmiş olsun....

yat uyu dinlen...

çalışma sistemini değiştir gündüz çalışmaya gayret et gece dinlen

hocam artık proflaştım zaten.. gece çalışırsam ışık açık olur ve laptopun ışığı kısık olur. vantilatör kullanmıyorum, uykumu iyi alırım ki bazen çok uyuyuunca daha çok ağrıyor anlamaım, gündüz zaten çalışıyorum hafta içleri gece hiç çalışmıyorum. bana tıbbi değil doğal ilaç lazım :D kocakarı ilaçları gibi bir kaçını denedim ama yemedi

hocam artık proflaştım zaten.. gece çalışırsam ışık açık olur ve laptopun ışığı kısık olur. vantilatör kullanmıyorum, uykumu iyi alırım ki bazen çok uyuyuunca daha çok ağrıyor anlamaım, gündüz zaten çalışıyorum hafta içleri gece hiç çalışmıyorum. bana tıbbi değil doğal ilaç lazım :D kocakarı ilaçları gibi bir kaçını denedim ama yemedi

İbrahim Saraçoğlu

Göz Kuruluğuna Ne İyi Gelir? Bitkisel Çözümler, Doğal Yöntemler | Sağlıklı bir yaşam için doğal çözümler

Göz Kuruluğu İçin Zerdeçal - Milliyet.com.tr

çok fazla bilgisayar başında kalma birde ortam çok kuru olabilir nemlendirmek için çözüm düşün

refresh ve arada patanol kullanıyorum ben. goz numaram 1,00 - 1,25

doktora gitmedim ama göz kuruluğum baya ileri seviyede olduğunu düşünüyorum, gözümde hem batma hemde sancı giriyor

Yazmadan edemiyeceğim arkadaşlar. 2 sene önce göz numaram birisi 1.50 birisi 1 falandı galiba tam olarak hatırlamıyorum rakamları ama o civarlardaydı, doktor gözlük vermişti optik olduğu için dışarıda hiç takmıyordum hep içeride takıyordum, 1 ay önce doktora gittik yine rahatsız oldum gözümden, göz numaram 2'ye fırlamış daha 18 yaşındayım :D doktor hemen gözlük takıyosun, çıkarmak yok dedi. Gittim çerçeveli beğendiğim bir gözlüğü aldım takıyorum çok rahatladım.

Özet : GÖZ çok önemli arkadaşlar gerçekten eğer göz olmasaydı nasıl görecektik böyle düşünün o yüzden göz sağlığını asla aksatmayın, hafife almayın.. Allah bu konuda sıkıntı çekenlere şifa versin inşaAllah.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri