GSS Borçları Siliniyor

Nedense borçların silinmediğini hiç şaşırmadım.

Kalan GSS Prim Borcu 5.869,35 TL Borcum olmuş 1 kuruş ödemedim bu borç sürecinde de ne hastaneye gidip muayene ne de ilaç bile almadım ödemeye niyetimde yok

Kalan GSS Prim Borcu 5.869,35 TL Borcum olmuş 1 kuruş ödemedim bu borç sürecinde de ne hastaneye gidip muayene ne de ilaç bile almadım ödemeye niyetimde yok

Bende hiç gitmedim ama hiç gitmicemiz anlamına gelmiyor Allah korusun, Birkaç sebepten ötürü hastaneye gidecektim borç var diye gidemiyoruz. Silinmesini umutla bekledik onada sınırdı yaştı garip koşullar koymuşlar inş 29 yaşa çıkartılır. Zaten üni okurken 25 yaşına kadar ana babadan sigorta alıyorduk 25 sınırı olursa ne anlamı kalıyor.

Ayrıca işe girseniz bile ödeme yapmadan işyeri sigortasıda kullanılmıyor.

Bende hiç gitmedim ama hiç gitmicemiz anlamına gelmiyor Allah korusun, Birkaç sebepten ötürü hastaneye gidecektim borç var diye gidemiyoruz. Silinmesini umutla bekledik onada sınırdı yaştı garip koşullar koymuşlar inş 29 yaşa çıkartılır. Zaten üni okurken 25 yaşına kadar ana babadan sigorta alıyorduk 25 sınırı olursa ne anlamı kalıyor.

Ayrıca işe girseniz bile ödeme yapmadan işyeri sigortasıda kullanılmıyor.

işin ilginç yanı ben askere gitmeden önce tecilliydim ocak 2013 ayında başlatmışlar ben ise şubat 2013 yılında gittim askerdeyken borç ekliyorlar geliyorum sigortalı işe giriyorum halen borç eklemeye devam ediyorlar (şuan halen sigortalı çalışıyorum)

işin ilginç yanı ben askere gitmeden önce tecilliydim ocak 2013 ayında başlatmışlar ben ise şubat 2013 yılında gittim askerdeyken borç ekliyorlar geliyorum sigortalı işe giriyorum halen borç eklemeye devam ediyorlar (şuan halen sigortalı çalışıyorum)

O zaman borcunuz daha azdır sildirebilirsiniz.

Ben açık öğretim üniversite öğrencisiyim. Öğrenci kimlik belgemle sildiriyorum zaten. :D

Üniversite öğrencileri için 25 yaşına kadar süre var. 25 yaşından sonra silinmiyor.

Ssk sız işçi çalıştıran ve ssk sız çalışanlar için böyle bir yasa çıktı. Devlet üni öğrencisine 25 yaşına kadar süre veriyor. Benim için sıkıntı yok. 25 yaşından sonra ssklı işe girerim. Öğrenci olmasaydım da yine ssk lı işe girip çalışırdım. Evde boş boş yatacak, aileme yük olacak halim yok. Çalışmadan sağda solda yemeye baba parası da yok.

Normal ekonomiye göre olması gereken şu şekilde.
Örnek vererek anlatıyorum tutarlara takılmayın.
Asgari ücret 1.000 TL ise ssk 500 tl civarı birşey oluyor. (Net rakam bu değil. tutarlara takılıp saçma yorumlar atmayın.)
25 Sene boyunca ssk ödeyen adam asgari ücrete göre ssk ödediğine göre. Asgari ücretin ssk primi de % 50 ye yakın birşey olduğuna göre bugün emekli olursa. 500 X 300 ay = 150.000 TL parası birikir. Ve sadece bu parayı alması gerekir. Ve bu para bitincede emekli parası almaması gerekir. Bu paranın sağlık kurumlarına harcadığı tutarda düşülmesi gerekir.

Basit olarak anlatmak gerekirse asgari ücretin ssk primi % 50 ye yakın bir oran. Tabii oranlar AGİ ye göre, evli, bekar, çocuk sayısına göre değişken gösterir. Aşağı yukarı düz hesap olsun diye %50 dedim. Yani asgari ücret 1.000 TL olduğu zaman 500 TL ise ssk parası.
Emekli parası olarakta bugün emekli olan kişi 500 TL X 300 ay (25YIL) = 150.000 TL en fazla alır. Sağlık hizmetlerinden yarardıysa o kadar tutar 150.000 TL den düşürülür. 150.000 TL bittiği zamanda emeklilik parası vermemeleri lazım.
Yani 20 yıl sonra asgari ücret 2 Bin TL olursa ssk parası da 1.000 TL ödenir. Ve o gün emekli olan biride en fazla 300.000 TL alması gerekir.

Peki Bizim Ülkemizde Gerçekte olan nasıl?
Bazıları 40-45 yaşında emekli ölene kadar para alıyordu. Adam 100 yaşında ölse 60 yıl para alıyor. :D Nerden geliyo bu değirmenin suyu peki. 25 yıl ödeyen adam 25 yıl ödediği oranda para alması gerekir. Ama adam 25 yıl ödeyip 60 yıl almış oluyor. Üstelik asgari ücretin %50 oranında falanda değil. Asgari ücret 1.000 tl ise adam 700-800 falan alıyor. :D Yani asgari ücretin % 70-80 ini alıyor. Hemde 2 kat yıl kadar para alıyor. Adam günlük kura göre 150.000 TL ödemiş. 400.000 TL para almış gibi oluyor mantıken. EEE 250.000 TL açık oluştu bu adam yüzünden ne olacak şimdi? Devlet böyle durumlarda 1 kişinin emekli parasını ödemek için 2-3 kişinin ssk primini veriyor. :D Yani ponzi sistemi gibi oluyor. Eğer ki kişi sayısı tutmazsa yani diyelim 1milyon emekli var. 2-3 milyon prim ödeyen olması lazım. Peki 1milyon prim ödeyen insan olursa ne olacak. Devlet böyle durumlarda vergi kasasını mecburen yokluyor. Vergi kasasından ssk lılara ödüyor.

Birde şu var. hiç prim ödemeyen kişi 65 yaşına gelince yaşlılık maaşı alıyordu. Eee bu adam hiç prim ödememiş ki devlet bunun parasını nasıl veriyor.

Birde şu da var. Bazıları özürlü raporu alıp hiç çalışmadan özürlü maaşı yiyordu. Bu kişiler ya gerçek özürlü ya da sahte özürlü farketmez. Bu kişilerde hiç ssk primi ödemeden özürlü parası alıyor. Bu da yanlış değil mi sizce? Ekonomik açıdan baktığımız zaman özürlü kişilerin para almaması lazım. Çünkü bizim vergilerimiz ve ssk primlerimiz onlara veriliyor. Ama duygusal ve dini açıdan baktığımız zaman biz onlara hakkımız helal ediyoruz. Çünkü ben veya sen de o şekilde olabilirdik.

Yani demek istediğim olay çok eskiden sistem yanlıştı. Eskiden oy toplamak için CARİ Açığa sebep oldular. İnsanları erken emekli yaptılar. O kişilerin emekli parasını biz ssk primlerimizle ve vergilerimizle ödemek zorunda kaldık. Cari açık iyice büyüdü. Sürekli büyüdü. Çünkü sistem yanlıştı. 3 ödeyip 10 oluyorlardı. Bugün tefe tüfeye göre 3 ödeyen kişi. Bugün emekli olursa yine 3 alması lazımdı. Ama bakıyorsunuz bugün asgari ücretli herkes 3 ödüyor. Adamın biride karşınıza gelip bende asgari ücretten ödedim şuan 10 alıyorum diyor. Burda bi hata yok mu sizce?

Son düzenleme:
devlet gss pirim borçlarını silerse bizimde paramızı kuruşuna kadar iade EDECEK.Biz enayi değiliz borcu ödüyoruz ödemeyen adamları affedecekse bizimde paramızı iade edecek.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri