O zaman benden sana tavsiye SGK ya bi başvur derimtesti birlikte yaptırdık zaten hocam,gariplik orda.görevliye sordum,herkesin borcu aynı olmaz diyip geçiştirdi...
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
O zaman benden sana tavsiye SGK ya bi başvur derimtesti birlikte yaptırdık zaten hocam,gariplik orda.görevliye sordum,herkesin borcu aynı olmaz diyip geçiştirdi...
Arkadaşlar gss denen yerde staj yapan biri olarak anlatayım![]()
GSS herhangi bir sigortanız yoksa çalışmıyorsanız okumuyorsanız veya birinden yararlanmıyorsanız kısacası boştaysanız devlet diyorki sen boşta kalamazsın seni devlet sigortası yapacaz bu parayı ödeyeceksin ( Devletin mallığı şurada çalışmayan biri para nasıl öder) Ödeyeceğiniz para kaymakamlığa gidip gelir testi yaptırıyorsunuz eviniz varsa bile etki ediyor sanki evi yiyorsunuz
herneyse gelire göre g1-g2-g3 ve yeşil kart olayı var. g1:40tl g2 :110tl g3:220 tl yanlış hatırlamıyorsam böyleydi.
Peki bu iş nasıl olacak diyen arkadaşlar
https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf
![]()
adresinden gss borcunu sorgulatsın bu dönemde öğrenciyse öğrenci belgesini götürüp bu borcu sildiriyor ama o zamanda işsizseniz ve sigortanız yoksa bu borç size giriyorGSS de çalışan adamlarda bağırıp çağırmayın onlarda yasanın ne saçma birşey olduğunu biliyor ama yasa devlet yasası hükümete saydırın
NOT:Kız çocukları +18 olduktan sonra babadan yararlanma hakkı vardır evlenene kadar ama erkek çocuk +18 geçince bu yasaya tabidir.
erkek öğrenci kaç yaşına kadar peki hocam? öğrenciyse bir süresi yok mu yoksa var mı varsa kaç?
Senin ve kardeşinin üzerine olan tüm mal varlıkları göz önünde bulundurularak incelenerek bi miktar belirleniyormuş. Yani banka hesaplarından tut, arsa,ev,tarla takım bahçe vs vs vs..Tüm bunlar birer kritermiş, bende gelir testi sonucu ödeyeceğim borcu öğrendiğimde neye göre belirleniyor bu miktarlar diye sorduğumda aldığım cevap buydu.
O zaman benden sana tavsiye SGK ya bi başvur derim
erkek öğrenciler 25 yaşına kadar yazmayı unutmuşum oraya. 25 yaşına kadar öğrenci belgesini götürürse yararlanıyor. Ama tabi öğrencinin yararlanacağı bir aile üyesi olması lazım anne veya baba sigortalı olacakki ondan yararlanacak.
erkek öğrenciler 25 yaşına kadar yazmayı unutmuşum oraya. 25 yaşına kadar öğrenci belgesini götürürse yararlanıyor. Ama tabi öğrencinin yararlanacağı bir aile üyesi olması lazım anne veya baba sigortalı olacakki ondan yararlanacak.
Kardeşim peki test yaptırdıktan sonra herhangi birşey çıkmazsa eski biriken borcu silmiyorlar mı? Ben siliyorlar diye duymuştum da sen oradaysan belki bilgin olabilir.
Tabi bir de testte hangi kriterlere bakıyorlar onu da bilmek lazım. Maaş ev araba vs tamam da başka nelere bakarlar![]()
şimdi hacım olay şu şekilde misal 01.01.2014 de işten ayrıldın 3 ay sigortadan yararlanma hakkın var01.03.2014 tarihinde sistem seni gss atıyor. aylık standart en yüksekten hesaplıyor seni sen gss gidiyorsun seni direk kaymakamlığa yönlendiriyor kaymakamlık sana borç çıkarıyor diyelim aylık diyorki sen g1 ödüyeceksin veya yeşil kart hiç ödemeyeceksin g1 diyelim 35 tl mi sana kaç ay borç girdiyse ve sonraki aylarda g1den ödeme yapıyorsun
sorunuz varsa sorun arkadaşlar yardımcı olayım boşuna gidip yorulmayın sigortada![]()
İşten ayrıldıktan sonra 10 ay işsizlik maaşı ve sigorta vardı. Ama yaklaşık 1,5 yıldır sigortada yok iş de yok.
Eğerki g1,g2,g3 değil de hiç gelir yada ev araba yok, yeşil kart oldu. Yeşil kart olunca eski borcu ödüyomuyuz yoksa o da siliniyor mu benim takıldığım kısım burasıTeşekkürler cevap için
gittiğiniz zaman biraz çirkinleşirseniz memura karşı bayaa bi indiriyorlar ödeyeceğiniz ücreti.
bi arkadaşım 25 yaşını doldurduğu için gelir testi yaptırdı. ama üniversite son sınıftaydı. üzerine de kayıtlı hiçbir şey yoktu.
babasının evini, arabasını bahane ederek yüksek ödeme çıkardılar. yani 1. dereceden ödeyeceksin dediler. o da banane babamın mal varlığından ben görüşmüyorum onunla dedi. memura bayaa bağırdı 3. dereceden ödeme çıkardılar.
bişey demezseniz ilk sıradan iteliyorlar.![]()
sen hurafe diye say. arkadaşın baba evi ankara'daydı, üniversitede olduğumuz için yozgat'ta yaptırdı gelir testini.siliniyor. tabi tebligat alıp imzaladıktan 15 gün içinde kaymakamlıkta test yaptırırsan bazıları tebligatı alıp takmıyor 15 gün sonra en yüksekten ödüyorsun. test yapınca o tarihten itibaren teste göre ödüyorsun.
tebligat almadıysan silerler borcunu.
---------- Spam Engelliyici 19:58 ---------- Önceki Mesaj 19:52 ----------
bu arkadaşın dediği tamamen hurafe![]()
Mal varlığını hesaplamaları adresiniz nereyeyse o eve göre alınıradresiniz baba eviyse o eve göre alınır tabi itiraz hakkınız var onuda kaymakamlığa itiraz edeceksiniz sgkdakiler para mevzusuna karışmaz yani yükselecekseniz birilerine kaymakamlıktır yetkili
![]()
sen hurafe diye say. arkadaşın baba evi ankara'daydı, üniversitede olduğumuz için yozgat'ta yaptırdı gelir testini.
ikamet adresinde de değişiklik yoktu. devlet işi tamamen saçmalıklarla doludur o yüzden kaptıran kaptırdığı şekilde götürüyor. adam gibi inceleme yapmadıkları için böyle bir sonuç çıkardılar belki de.hikamet adresini değiştirmiştirağlama sızlama felan değildir o. hikamet adresini değiştirip tekrar gelir testi yaptırmıştır. şunu bilmeni isterim devlet kurumlarında istediğin kadar ağla sızla dert yakın bir düzen bir belge evrak olmadan sana işlem yapmazlar.
ikamet adresinde de değişiklik yoktu. devlet işi tamamen saçmalıklarla doludur o yüzden kaptıran kaptırdığı şekilde götürüyor. adam gibi inceleme yapmadıkları için böyle bir sonuç çıkardılar belki de.
gelir testi yaptıracak arkadaşlar denesin, olmazsa öderler normal ücreti.
sgk'da borç sildirirken ordaki elemanla konuştum ben. gelir testi yaptırırsın hiçbir şeyin yoksa ücretsiz faydalanırsın sigortadan dedi bana. ben daha kimsenin bu konudan ücretsiz faydalandığını görmedim. en iyi ihtimalle en düşük dereceden ödüyorlar ücreti.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.