Gss Borcu=Açık Öğretim Üniversitesi

bak şimdi gss ilk olarak 2008 yılında yasa olarak kabul edilmiş ve 1 ocak 2012'de uygulanmaya başlamış. yasa kabul olalı 6 yılı geçmiş, yürürlüğe gireli 2 yılı geçmiş.

git dava aç davan reddedilirse danıştay'a temyize gidersin. :) yukarıdaki yazdığım gibi 6 yıl olmuş yasa kabul edileli ve anayasa mahkemesi bu yasayı iptal etmemiş. gördüğün gibi danıştay, aym diye sallamakla bişey olmuyor. :) çünkü onların da yaptığı bişey görülmüyor henüz. kaldı ki artık danıştay'dan, aym'den medet ummak artık boş bunu da unutma. aym hala iptal etmemişken bundan sonra iptal olacağını hiç mi hiç zannetmiyorum. sebebini araştır bulursun.

ucuz delikanlılığa gerek yok. karşında bir devlet var. banka hesabımı boşalttım zart zurt bunlar boş işler bunları bilmeden nasıl 25 yaşına geldin inan anlamıyorum ya. bu kadar kolay mı bu? banka hesabımı boşalttım devlet benden alacağını tahsil edemez. bu mantıkla konuşan biriyle ne diye konuşuyorum anlamıyorum zaten.

beni tanımadan boş boşta konuşma. ben protesto için yürürken, darbeci diye, çapulcu diye ilan edilirken sen belki de evinde kaba etini büyütüyodun ya da 1 sıra önümdeydin bilmiyorum. bilmediğim için de sana bişey söylemiyorum. sen de bilmiyosun boş boş konuşma. tanımadığın insanlar hakkında konuşurken 2 kere düşün.

1.si terbiyesizlik yapma.
2011 yılında mezun oldum demekki ben mezun olduğumda zaten borç falan da yoktu.

O kadar kolay mı yea diyene kadar bankada olmayan parayı olmayan malı nasıl haczedecekler hapse mi atacaklar sen çok komiksin

1.si terbiyesizlik yapma.
2011 yılında mezun oldum demekki ben mezun olduğumda zaten borç falan da yoktu.

O kadar kolay mı yea diyene kadar bankada olmayan parayı olmayan malı nasıl haczedecekler hapse mi atacaklar sen çok komiksin
1. sana senin üslubunla konuştum demek ki terbiyesizlik yapmışsın ki böyle bi cevap vermişim. ;)

sen üniversite okumuşsun ama boş okumuşsun. bari biraz sana akıl veriyim de belki kafana dank eder. git sgk'ya de ki ben 2011 haziran ayında mezun oldum. ama yasa 2012 yılında yürürlüğe girmiş benim o döneme ait borçlarımı silin. bunu yapamıyorsan bana konuşma tamam mı? ben senin burda saçmalıklarını dinlemek zorunda değilim. ha gittin dedin silmediler mi? danıştay, aym diyodun git oralara başvur umursayan çıkarsa. :D

sana ben en başta ne dedim? seni bu ülkede sigortalı çalıştırmazlar, dükkan açtırmazlar anca limon satarsın pazarda. sigortasız da bi ömür çalışıp 60 yaşına gelince nolacak benim bu halim emeklilik maaşım yok, hastaneye gidemiyorum napıcam dersin. ha tabi bu yasa iptal olmadıkça sana hala gss borcu yazmaya da devam ederler faiz kısmını da sen düşün biraz. :rolleyes:

icralık olup üzerine hiç bişey olmayan adamlar ne yapıyor bilmiyorum ki. bu adamlardan bu paralar alınamıyor mu yani? git bi avukata sor bunları.

çok boş konuşuyorsun çok. 2011'den beri borcum var diyorsun 4 yıla yaklaşmış ne borcunu sildirebilmişsin ne de başka bişey yapamamışsın gelmiş bana laf anlatıyosun. banane ya ister öde ister ödeme. isterse tutsun içeri atsınlar isterlerse maaşına el koysunlar banane. bana anlatma bunları. git sgk'ya anlat git bulabilirsen hükümetin milletvekiline sor niye bu yasayı çıkardınız de, beni ilgilendirmez.

klasik hükümet politikası. önce mağduriyet yarat sonra mağduriyeti giderdim ayağına kahraman ol. insanların şu anda elinde bi mağduriyet giderme fırsatı var. gidip en azından borcunu düşürebilir, faizini sildirebilir. o kadar zaman geçmiş bu yasa iptal olmamış bu saatten sonra mı iptal olacak?

bak ben sana söyleyim ne olacağını. bütün halk sokağa dökülse yasada bi düzenleme yapılır başka bi yerden o para toplanır. bu hep böyle oldu. o parayı çatır çatır alacaklar hem senden hem de diğer ödemeyenlerden. devletin kimsede parası kalmaz.

keşke bu yasa iptal olsa da binlerce, yüzbinlerce hatta 8 milyon insanın mağduriyeti giderilse. temennim, isteğim bu yönde. ama öyle banka hesabı boşaltarak, üzerime bişey yok diyerek ne bu işten sıyrılabilirsin ne de bu yasayı iptal ettirebilirsin.

1. sana senin üslubunla konuştum demek ki terbiyesizlik yapmışsın ki böyle bi cevap vermişim. ;)

sen üniversite okumuşsun ama boş okumuşsun. bari biraz sana akıl veriyim de belki kafana dank eder. git sgk'ya de ki ben 2011 haziran ayında mezun oldum. ama yasa 2012 yılında yürürlüğe girmiş benim o döneme ait borçlarımı silin. bunu yapamıyorsan bana konuşma tamam mı? ben senin burda saçmalıklarını dinlemek zorunda değilim. ha gittin dedin silmediler mi? danıştay, aym diyodun git oralara başvur umursayan çıkarsa. :D

sana ben en başta ne dedim? seni bu ülkede sigortalı çalıştırmazlar, dükkan açtırmazlar anca limon satarsın pazarda. sigortasız da bi ömür çalışıp 60 yaşına gelince nolacak benim bu halim emeklilik maaşım yok, hastaneye gidemiyorum napıcam dersin. ha tabi bu yasa iptal olmadıkça sana hala gss borcu yazmaya da devam ederler faiz kısmını da sen düşün biraz. :rolleyes:

icralık olup üzerine hiç bişey olmayan adamlar ne yapıyor bilmiyorum ki. bu adamlardan bu paralar alınamıyor mu yani? git bi avukata sor bunları.

çok boş konuşuyorsun çok. 2011'den beri borcum var diyorsun 4 yıla yaklaşmış ne borcunu sildirebilmişsin ne de başka bişey yapamamışsın gelmiş bana laf anlatıyosun. banane ya ister öde ister ödeme. isterse tutsun içeri atsınlar isterlerse maaşına el koysunlar banane. bana anlatma bunları. git sgk'ya anlat git bulabilirsen hükümetin milletvekiline sor niye bu yasayı çıkardınız de, beni ilgilendirmez.

klasik hükümet politikası. önce mağduriyet yarat sonra mağduriyeti giderdim ayağına kahraman ol. insanların şu anda elinde bi mağduriyet giderme fırsatı var. gidip en azından borcunu düşürebilir, faizini sildirebilir. o kadar zaman geçmiş bu yasa iptal olmamış bu saatten sonra mı iptal olacak?

bak ben sana söyleyim ne olacağını. bütün halk sokağa dökülse yasada bi düzenleme yapılır başka bi yerden o para toplanır. bu hep böyle oldu. o parayı çatır çatır alacaklar hem senden hem de diğer ödemeyenlerden. devletin kimsede parası kalmaz.

keşke bu yasa iptal olsa da binlerce, yüzbinlerce hatta 8 milyon insanın mağduriyeti giderilse. temennim, isteğim bu yönde. ama öyle banka hesabı boşaltarak, üzerime bişey yok diyerek ne bu işten sıyrılabilirsin ne de bu yasayı iptal ettirebilirsin.

Verdiğin akıllar için sağol :D

Zaten 2012 öncesi borç yazılmadı kimseye, bence sen gelir testi falan hiç uğraşma git bi zeka testi yaptır ömür boyu primlerden muaf olursun :D

Ben bu borcu ödemeyin önünde sonunda iptal edecekler milyonlarca insandan bu kadar parayı tahsil etmeye kimse cesaret edemez, bu yasa ölü doğmuş zaten diyorum bana 40 sene sonra emekli olamazsın bıdı bıdı diyor :D

Sen eğer hala okuyorsan bence çok zaman kaybetmeden bırak.Devlet alacağını alır yea sen devlete ne yapabilirsin diyerek resmi gazeteye inanmayan dayıdan çok da farkın olmadığını kanıtlıyorsun.

Verdiğin akıllar için sağol :D

Zaten 2012 öncesi borç yazılmadı kimseye, bence sen gelir testi falan hiç uğraşma git bi zeka testi yaptır ömür boyu primlerden muaf olursun :D

Ben bu borcu ödemeyin önünde sonunda iptal edecekler milyonlarca insandan bu kadar parayı tahsil etmeye kimse cesaret edemez, bu yasa ölü doğmuş zaten diyorum bana 40 sene sonra emekli olamazsın bıdı bıdı diyor :D

Sen eğer hala okuyorsan bence çok zaman kaybetmeden bırak.Devlet alacağını alır yea sen devlete ne yapabilirsin diyerek resmi gazeteye inanmayan dayıdan çok da farkın olmadığını kanıtlıyorsun.
2012 öncesi borcunuz yoksa tamam, 2012 sonrası için işlemleri yaptırabilirsiniz. ben o kısmın detayını bilmediğim için yanlış anlamışım. onun için özür dilerim. :)

bu yasayı çıkardılar hiç bişey yapamadınız. borcunuzu silmediler hiç bişey yapamadınız. seçim yatırımı olarakta torba yasalarla faizleri yapılandırdılar borçlar durdu hiç bişey yapamadınız. bundan sonra da yapamayacaksınız.

hiç kimse şu kadar borcun var borcunu öde diye peşinde koşmayacak bunu biliyosundur sanırım. borcun var ödeyecek durumun yok mu? tamam derler bi işe girdiğinde maaşından kesilir o para. maaş haczi denir buna. senin buna müdahale etme şansın da yoktur. direk işvereninle hallederler bunu. kesintiyi yapar işverenin kalanına sana verir.

bu ülkede hukuk garibana işlemez, hukukun ağır aksak işlediği bi ülkede yaşıyosun. ortada yasa var. yasayı iptal ettikleri de yok. yasa 27 aydır yürürlükte. borcunu da yazıyolar, faizini de yazıyolar. bugüne kadar bu konuda kendi lehine hiç bi işlem yaptıramamışsın bundan sonra o yasayı geri çekerler daha çooook beklersin bunu.

bu ülkede gazinin ayağındaki protez bacağa haciz gönderdi bu devlet, tabiri caizse senin hiç bişeyin olmasın kıçındaki donu alır haberin olsun.

benden bu kadar. :) daha fazla tartışmayacağım. hakkınızda hayırlısı olsun.

iyi forumlar, bol kazançlar.

Boşuna tartışmayın arkadaşlar sağlık ve sosyal güvenlik bakımından bu hükümet alt gelir grubunu yok saymaktadır. Sağlıkta reform adı altında yok muayene yok reçete farkı deyip zaten soymaktalar. Ayrıca daha ilacı karşılanmayan o kadar çok hastalık var ki saymakla bitmez hepsi ölümü beklemekte.. Engellilerden önceden ilaç farkı falan alınmazdı alınır oldu..
Bizden alıyor elin suriyelisine maaş olarak ödüyor.. Günlük ekmek istihakını veriyor. Yeşil kartlı bir insan ne gibi yardımlardan yararlanıyorsa suriyelilere iki katı veriliyor ( Örnek normal vatandaşa yarım ton, suriyeliye 1 ton kömür veriliyor) Sen gidersin muhtaçsan yardım istersin adamlar senin ananın babanın dedenin ebenin evini parasını senin gelirin gibi gösterir böyle saçma şey mi olur :) Birde sosyal devletten bahsediyorlar nerde lan bu sosyal devlet gelsin bakalım benim engelli çocuğum için her hastahaneye gidişimde her ilaç alışımda bu sosyal devlet neredeydi.. Doktor bulamıyoruz ki konya gibi büyük bir şehirde onu bulsam dua edecem.. ( Çocuk ilgili dallarda bir çok bölümde ve birçok şehirde büyük bir doktor açığı bulunmakta )
İşin özü hala çok eksiğiz herşeyde ama nedense güllük gülistanlık gösteriliyor ya hayret ediyorum..

Son düzenleme:
2012 öncesi borcunuz yoksa tamam, 2012 sonrası için işlemleri yaptırabilirsiniz. ben o kısmın detayını bilmediğim için yanlış anlamışım. onun için özür dilerim. :)

bu yasayı çıkardılar hiç bişey yapamadınız. borcunuzu silmediler hiç bişey yapamadınız. seçim yatırımı olarakta torba yasalarla faizleri yapılandırdılar borçlar durdu hiç bişey yapamadınız. bundan sonra da yapamayacaksınız.

hiç kimse şu kadar borcun var borcunu öde diye peşinde koşmayacak bunu biliyosundur sanırım. borcun var ödeyecek durumun yok mu? tamam derler bi işe girdiğinde maaşından kesilir o para. maaş haczi denir buna. senin buna müdahale etme şansın da yoktur. direk işvereninle hallederler bunu. kesintiyi yapar işverenin kalanına sana verir.

bu ülkede hukuk garibana işlemez, hukukun ağır aksak işlediği bi ülkede yaşıyosun. ortada yasa var. yasayı iptal ettikleri de yok. yasa 27 aydır yürürlükte. borcunu da yazıyolar, faizini de yazıyolar. bugüne kadar bu konuda kendi lehine hiç bi işlem yaptıramamışsın bundan sonra o yasayı geri çekerler daha çooook beklersin bunu.

bu ülkede gazinin ayağındaki protez bacağa haciz gönderdi bu devlet, tabiri caizse senin hiç bişeyin olmasın kıçındaki donu alır haberin olsun.

benden bu kadar. :) daha fazla tartışmayacağım. hakkınızda hayırlısı olsun.

iyi forumlar, bol kazançlar.

Bu kısır muhabbeti uzatmaya niyetim yok, hiçbir işlem yaptırmadım diye de bişey yok. Maaşımdan kesilirse de şuan gidip ödesem de ikisi de benim param zaten. Peşinen ödeyen borcun silinme şansını ortadan kaldırır.

Bu süreçte hastaneye gitmek zorunda olup parası olmayanları mağdur ediyorlar

Olur da borcun olursa sen gider peşinen ödersin olur biter bu kadar uzatmaya gerek yok

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri