GSS Borcu Hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xFactoria

Kayıtlı Üye
Hayırlı günler arkadaşlar,
az evel sorgulama yaptım 2000 bin liradan fazla borç çıktı.Sorun şu ki liseyi çoktan bitirdim 2 yıldır üniversiteye hazırlanıyorum daha önce hiç bir işte çalışmadım 20 yaşındayım.Bu durumda borcu sildirmem mümkün mü acaba ?Forumdaki diğer konuları okudum fakat işime yarar bir bilgi bulamadım malesef :(

SGK müdürlüklerine gitmeden kimse bir şey silmiyor. Gidip görüşmen gerek.

bunu nerden sorgulayacam link varmı

silmediler kuruşu kuruşuna ödettiler bana. ve af gibi bi durum söz konusu olamazmış hocam baya araştırmıştım ben. yani ödemen gereken zamandaki birikmiş olan borcu silmiyorlar. ama mesela gelir testini yaptırmamışsındır, ama o sırada öğrencisindir bildirmediğin için borç biriktirmiştir, onu adamına göre (denk gelirsen) sildirebiliyosun sanırım ama dediğim gibi diğer türlü zor.

silmediler kuruşu kuruşuna ödettiler bana. ve af gibi bi durum söz konusu olamazmış hocam baya araştırmıştım ben. yani ödemen gereken zamandaki birikmiş olan borcu silmiyorlar. ama mesela gelir testini yaptırmamışsındır, ama o sırada öğrencisindir bildirmediğin için borç biriktirmiştir, onu adamına göre (denk gelirsen) sildirebiliyosun sanırım ama dediğim gibi diğer türlü zor.
adamına göre diye bişey yok hocam. eğer öğrenci olduğunu belgelersen silmek zorunda. 2 kez toplamda 6k küsür civarı sildirdim.

gelir testi yaptırdım kaymakamlıkta.20 gü sonra git görüş dediler.Bakalım sgk ya gidicem 10 gün sonra i,nş silerler.

yandık desenize :(
gelir testi yaptırdım kaymakamlıkta.20 gü sonra git görüş dediler.Bakalım sgk ya gidicem 10 gün sonra i,nş silerler.

Merak ettiğim diğer bir konuda gelir testi yaptırdıktan sonra eski borçlar güncellenip düşecek mi ? Mesela atıyorum gelir tespiti sonucunda aylık 50 lira ödemem gerekiyor diyelim fakat bunlar daha önce bana aylık 150 200 lira geçirmiş bu da dağ gibi olmuş haliyle.

Hayırlı günler arkadaşlar,
az evel sorgulama yaptım 2000 bin liradan fazla borç çıktı.Sorun şu ki liseyi çoktan bitirdim 2 yıldır üniversiteye hazırlanıyorum daha önce hiç bir işte çalışmadım 20 yaşındayım.Bu durumda borcu sildirmem mümkün mü acaba ?Forumdaki diğer konuları okudum fakat işime yarar bir bilgi bulamadım malesef :(

Sosyal yardımlaşmaya gidip gelir testi yap, silinir kardeş dert etme.

sildiremezsin hocam öğrenci belgen varsa sildirirsin anca.
edit:eğer ailenin ev arabası yoksa gelir testi yaptırıp sildirme imkanın var.

ben gelir testi yaptırdım 6 k borç 3 k ya düştü askerdeykende işlemişler sonrasında tekrar hesapladılar 300 liraya düştü onuda yatırdım zehir zıkkım olsun.

Sayın arkadaşım, söylenenleri unut, sen pazartesi sosyal yardımlaşma kurumuna git, gelir testini yap gerisini boşver, ama ilk sgk ya git durumunu anlat ok hadi kolay gelsin.

== UNUTMAYIN CEYO CANDIR ==

bu gelir testinde bankada ki gelen giden paralar gözükür mü acaba?

2013de yaptırmıştım bu gelir testini o zaman yeşil kart çıkmıştı ama şimdi bakıyorum 2.500 Tl borç var.

sildiremezsin hocam öğrenci belgen varsa sildirirsin anca.
edit:eğer ailenin ev arabası yoksa gelir testi yaptırıp sildirme imkanın var.

Silmeselerde olur fakat bunu mümkün olduğu kadar düşürmek istiyorum :o

ben gelir testi yaptırdım 6 k borç 3 k ya düştü askerdeykende işlemişler sonrasında tekrar hesapladılar 300 liraya düştü onuda yatırdım zehir zıkkım olsun.

Sinirden gülmeye başladım :D inşallah benimkinide düşürürlerde mümkün olan en az zararla yırtarım.

Sayın arkadaşım, söylenenleri unut, sen pazartesi sosyal yardımlaşma kurumuna git, gelir testini yap gerisini boşver, ama ilk sgk ya git durumunu anlat ok hadi kolay gelsin.

== UNUTMAYIN CEYO CANDIR ==

Aynen öyle yapacağım, sağolun.

bu gelir testinde bankada ki gelen giden paralar gözükür mü acaba?

2013de yaptırmıştım bu gelir testini o zaman yeşil kart çıkmıştı ama şimdi bakıyorum 2.500 Tl borç var.

Çok iyi bi noktaya değindiniz, işte bu yüzden uyuyan ayıyı uyandırmak istemiyorum demiştim :D

Uyanan uyanmış borcu yapıştırmış zaten. Süre dolmadan görüş. :)

Cevabı bi üst mesajda verdim :D

haydaaaa :D şimdi ben üni bitince birde 2yıllık tutturmuştum bu yıl, işim olmaz diye gitmedim. kaydımı silmemişler dondurmuşlar desem ögrenciyim falan silerlermi bu borcu ?

SİLDİREMEZSİN.

Sigortalı işte çalışmadığın - okumadığın için silmiyecekler. Tek silinme yolu var oda gelir testi yaparlar yeşil kart çıkarsa ödemezsin ;)

haydaaaa :D şimdi ben üni bitince birde 2yıllık tutturmuştum bu yıl, işim olmaz diye gitmedim. kaydımı silmemişler dondurmuşlar desem ögrenciyim falan silerlermi bu borcu ?

öğrenci belgesi istiyorlar.

Aramıza hoşgeldin buyur çek bi sandalye! :D
SİLDİREMEZSİN.

Sigortalı işte çalışmadığın - okumadığın için silmiyecekler. Tek silinme yolu var oda gelir testi yaparlar yeşil kart çıkarsa ödemezsin ;)

peki borç düşüyor mu gelir tespitinden sonra ?Şuanda hesaplayınca aylık 100-120 lira geçirmişler gibi görünüyor.

SİLDİREMEZSİN.

dondurdum diye ögrenci belgesi verirler mi hocam :D ? bi umut var yinede belki verirler silinir borc :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri