GSS borcu yapılandırma son gün.

Öncelikle herkese geçmiş olsun arkadaşlar. Youtubeden kazandıgınız yada bankanızda bulundurdugunuz paraya haciz gelmez .. gelecek bile olsa bu daha 2-3 yıl sonra olur. Soruları cevaplayacağım aynı cevaplar olabilir arada affola ..

G1 Primi : Aylık 250 TL

G2 Primi : Aylık 150 TL

G3 Primi : Aylık 45 TL

Ve durumunuz varsa ailenizde kimsenin adına kayıtlı bişey yoksa ( bekarsanız ) G3 yazılmak daha mantıklı. G3 Primi öderseniz özel hastanelerden faydalabiliyorsunuz.

Arkadaşlar bunun bir yaş sınırı var mı ben 26 yaşındayım herhangi bir gelirim gözükmüyor hatta okuyorum şuan nasıl düşürtüyoruz?

ve hiçte bir gelirim olmadı o zamana kadar.

18 yaşından büyükiseniz ve 2012 ocak ayında başvurmamışsanız SYDV Sizi en üst primden yani G1 olarak sayıyor. buda yaklaşık 250 TL oluyor. Borcu ödemediginiz her ay faiziyle katlanarak devam eder. Sizin gelirinizin olmamasının önemi yok. Ailede 6 kişi var diyelim ve 5 kişi 18 yaşına dolduruş. 5 kişinin tüm varlıkları hesaplanır Araç, Tapu , Tarım Kaydı ne varsa hepsi Komisyon önüne gelir ve Komisyon Sizin G1*G2*G3 olacağınıza dair karar verir.

En düşük : 45 TL

orta : 125 TL

En yüksek 250 TL ..

dilekçe felan verip dondurmuştum bende şuan baktım 906Tl borç var

Başvurup herhangi bir prime tabi tutulmuşsan ve öğrenci değilsen sigortalı değilsen o borcun oluştuğu tarihlerde yapacak pek bisey yok. Kaymakamın insiyatifine kalıyor ( Komisyon )

Hocam Benim 66 tl görünüyor bu ne borcudur anlamış deilim :D

büyük ihtimal G3 primine borclanmışsınızdır.

Ne işe yarıyor?
Devletin saçma sapan bir uygulaması.
Bende de var 1800tl borç.
Gelip alabilen varsa gelsin alsın.
Borç felan yapılandırmam, zaten yapılandırsan 12-24-26 ay vade yapacaklar Faizin bir kısmını silecekler.
Sen bu 12-36 ay süre zarfında tekrar 48Tl her ay prim ödeyeceksin.
:D

Eroin banlısın ama cevap veriyim. Milyonlarca insanın canı yandı bu olaydan en az yüzde 50 si başvurmadığı için en yüksek primden borçlandılar. Devlet haciz işlemi yapar mı işte buna hiç inanmıyorum

Bu neyin borcu arkadaşlar? Nerden geliyor bu borç? Ben 11 sene özel sektörde çalıştım. 2000 den fazla prim günüm var. Sigortam hep ödendi. Bende böyle bir borç çıkarmı? Pek anlamadım doğrusu..

1 ocak 2012 zorunlu sigorta yani GSS çıktı. o zaman basvurmayanlar yüksek primden G1 den işlem gördüler. Borçlu olanlar o zamanlar sigortalı yada öğrenciyse itiraz edip borçlarını sildirebiliyorlar.
Ulan daha 1 hafta önce sildirdim bunu sistemde hala silinmemiş gözüküyor
Gidip SYD Vakfindan tekrar sorun. büyük ihtimal sizi SGK yönlendirecekler ama kendileride bakabilir.

otomatik borçlandırıyorlar sigortası olmayanları :)

aynen 1 ocak 2012 de çok kişinin canı yandı.

Benim Lise-Üniversite arası 1 sene boşluk olduğundan 2200 tl borcum cıktı 3 ayı sildiler öğrenci olduğum zamanı 1592 tl kaldı.Silinmesi için gelir testi istediler.Gelir testinde yt'den kazandığımız para çıkar mı ?

Hayır. sadece resmi kurumlarda üzerinize olan tapular araç kayıtları çıkar.

Şunuda unutmayalım, diyelimki borç 2012-2013 yada 2014 ten geliyor. Gidip gelir tespiti yapmak gerekir. Tabi sizde benim gibi yapmayın. Kardeşim yurtdışında ama ikametgahı benim evde. Sigortasıda 4000-5000 kişi başına düşen gelirden fazla oluyor. Yani benim 3500 TL lik borcu şuanda ödemen gerek dediler. Sizde test yaptırmadan önce evdekileri sayın. Maaşlarını toplayın ve bölün kişi başına. 400 müydü neydi ondan fazla olmaması lazım.
aynen öyle

1865.27 böyle bir borcum çıktı.Allah'ını severseniz bu nedir ya ??? ben 18 yaşımdan sonra hep sigortalıydım.18 yaş altı zaten ücretsiz.Devlet bana ne zaman sağlık hizmeti verdide benden bu parayı borçlandırıp alıyor şakamı bu ya ben böyle bir parayı ödemiyorum.Vallahi bıktım artık devlet denen şeyden ya.Herşeyen vergi alıyorlar.Hem de dünyadaki en ağır vergileri.Karşılığında biz ne hizmet görüyoruz Allah aşkına ya ??? devlet halkın huzuru için var bizim devlette vatandaşını sömürmek için Vallahi bıktım artık vergi,borç onu bunu ödemetekten.Devletimden nefret eder hale geldim.!

SYDV gidip itirazda bulunursan borcun büyük ihtimal silinecektir.
Benim sigortam var. Ona rağmen sigortalı olduğum tarihlerde borç çıktı bu ne yahu

Itıraz ettiginizde borçlarınız silinecektir. Ve silindi dediklerinde bile 1 hafta sonra gidip tekrar sorun emin olun.

Ulan daha 1 hafta önce sildirdim bunu sistemde hala silinmemiş gözüküyor

gidip SGK dan sor

youtubeden kazanılanlar bankaya geliyorya beyler oradan gelir testinde sıkıntı çıkartmasınlar

Hiçbir şey olmaz.

Biryerde şöyle bir açıklama var. Olan biteni çok güzel açıklıyor.

-İşsiz ve maddi ödeme gücü olmayan, sadece ailesinin geliri ile geçimini sağlayıp adeta travma geçiren bir vatandaştan bu borcu zorla tahakkuk edip ödemeye zorlamak, hatta ve hatta e-haciz yöntemi ile tahsilini sağlamaya kalkmak, Anayasamızın vatandaşı koruyan Sosyal Devlet İlkesi ile kesinlikle bağdaşmamaktadır. Üstelik, hasta olmayıp hiçbir sağlık hizmeti almasam dahi zoraki bir şekilde SGK tarafından borca sokulmak, Kişisel Hak ve Hürriyetler ile Hukuk Devleti ilkesi ile de bağdaşmamaktadır.

malesef bu sgk da geçmiyor chatmece
bu ne arkadaş bi bakıyorum hiç borç yok şimdi baktım 2.500 TL çıktı .Bankada ki paralara el koymazlar dimi?
bankada ki paraya bişey olmaz
Gelir testi yaptırdım da ne oldu sanki yeşil kartlı olduğumu ve herhangibir ödeme yapmayacağım söylendi. Şimdi baktım 1500 lira borç çıkarmışlar [emoji35] böyle saçma bir devlet olamaz...

Ailede 18 yaşını doldurmuş kişi başı gelir yüksek olmuştur. Şuan vakıfda adınıza 1 araç kaydı varsa sigorta degeri otomotik onlarda yazıyor ona göre prim belirliyorlar

2500 tl borç gösterdiler.ulan banka hesaplarını blokelerlerse biteriz.yarın gidip halledeyim bari
hiçbir şey olmaz bankada ki parana rahat ol.
ben direk yapılandırmadan ödedim 100 tl faiz varmış uğraşmaya değmez dedim :D
dikkat ette her ay devam etmesin borçlanma :D
Arkadaşlar benim sorum şu arkadaşım öğrenciyken bu gelir bildirimi işlerini sallamadı ve şuan 4 k borcu var her sene katlanıyor öğrenci belgesiyle sildiriliyormuş ama sorunumuz şu ki arkadaş 3-4 ay önce mezun oldu 1 ay önce diplomayı aldı şuan öğrenci değil

ama bu öğrencilik dömlerinde yazan gss borcunu sildirebilirmiyiz sildirebilirsek nasıl yaparız şuan mezun ve işsiz malı mülküde yok görünüyor

sildiremiyorsak hiç bir şekilde yapılandırma vs gibi olayları nasıl yaparız şimdiden teşekkürler

Sildirirsin. geçmişe dönük öğrenci belgesini götürebilrsiniz. okulda okuduguna dair belgede olur

Gelir testi yaptırıp sonucunu öğrenen var mı?
gelir testini gidip bizzat sorman lazım. yada çıkan borca göre g1 g2 g3 olduğunu öğrenebilirsin .
Yanilmiyosam G3 primi 45 TL G2 120 TL G1 250 TL .. yanılıyorda olabilirim tahminlerim tutarsızda olabilir. ama emin değilim miktardan
Gelir testnini yaptırın sonra Sgkya gidin onlar borcunuzu gelinize göre hesaplıyor borç çıkarsa ödüyorsun eğer durumunuz iyi deilse Yeşilkart çıkıyor
olayın özeti bu

Bu konuyu birçok kişi bilmiyor. ne kadar tanıdığım varsa hepsine söyledim hepsinin borcu çıktı. sistem biraz saçma ve ne olduğu belirsiz ama herkesin haberdar olması için çevrenizdeki kişileri uyarın derim.

bu arada öğrenci olanlar (18 yaşından büyükseniz) okuldan öğrenci olduklarına dair bir belge alıp sskya versin böylece borçlar belli bir oranda düşüyor. hatta benim 3 küsür bin lira borcum vardı hepsi silindi.

1 ocak 2012 de başvurmayanlar borçlu çoğunluk. diğerleri de başvurup bir daha vakifa sgk ya uğramıyanlardır.

arkadaş 250tl istiyorlardı heray,yeniden gelir testi yaptırdım 150ye düştü.benle aynı durumda olan kardeşim 45tl ödüyor,ben 150tl.
G1 den G2 ye düşürmüşler. Kardeşinde G3 .. kardeşin evli?

Ödemeyeceğim. Kullanmadığım hizmet için haraç vermeyeceğim.

haraç degil dengeyi sağlıyorlar devlete para kazandırıyorlar:) Fakir yine yeşilkart gibi bedava faydalanacak ama zenginin cebinden para çıkaracak ( sisteme karşıym )
aynen :) ödemeyi düşünmüyorum gelsinler birşey yok üstüme en fazla laptop'u alırlar.isteğe bağlı birşey olsa eyv. derim birden çıktı çıktığı gibide kol gibi borç çıkardılar bana bende ödemem bu parayı dedim.
Babuş almak isterlerse herkesten alırlar. Böyle sürekli uzatıp götürürler. Kimden ne koparırlarsa yanlarına kar kalacak sonra da af üstüne af çıkarıp paraları toplayacaklar
Bende altı ay uzadı diye biliyorum ntvde görmüştüm

İnsanların cogu böyle birseye kayıt olduklarını bile bilmiyorlar.
Kaldı ki devletde bunu bildigi icin degil 6 ay 6 yılda uzatsa kisme ödemez.
Mecbur hepsini affedecek zaten yakında secimlerden dolayı.
Secimlere kadar 1 kurus bile vermenizi tavsiye etmem.
Borclar sıfırlandıgında gidin sistemden kendinizi sildirin sadece.

1 ocak 2012 canları yaktı.

İnsanların cogu böyle birseye kayıt olduklarını bile bilmiyorlar.
Kaldı ki devletde bunu bildigi icin degil 6 ay 6 yılda uzatsa kisme ödemez.
Mecbur hepsini affedecek zaten yakında secimlerden dolayı.
Secimlere kadar 1 kurus bile vermenizi tavsiye etmem.
Borclar sıfırlandıgında gidin sistemden kendinizi sildirin sadece.

Sistem bozuk zaten. Çalışmadığım için bir güzel borçlandırıyorlar beni yüksek primden. Ne tebligat var ne arama ne uyarı hiç bir şey yok. Ben internetten duyup öğrenmesem ki senin de söylediğin gibi bilmeyen niceleri vardır, bu borç işlemeye devam edecek. Hastaneye gitsen tedavi olamazsın borç olduğu için. Ama borç da her ay işlemeye devam ediyor. Alamadığın hizmet için borç eklenmeye devam ediyor yani.

Diğer taraftan benim TC kimlik numaram adım soyadım belli. İsterlerse her bir işimi faaliyetimi evimi arabamı arsamı görürler. Ne diye insanları böylesi bir eziyete sürüklüyorlar anlamak güç.

Bana yeşil kart verdiler aylık bir ödeme çıkarmadılar var olan borcu 5000 lirayı da sildiler geçenler de baktım 2500 lira borç çıkmış yine sildirdim ama anlamak mümkün değil artık halkı nasıl soyacaklarını şaşırdılar..

[MENTION=15265]HunterLord[/MENTION],ailede 5 kişi kişi var hocam bizde.tamamı 18 yaşından büyük,ne ben nede diger 2 kardeşim evli degil.ailede çalışıyor olarak görünen,düzenli geliri olan sadece babam var.ayrıca babam haricinde digerlerimizin üzerine bişeyde yok,gelir de yok.babamın üzerine ev,araba filan var tabi.kardeşimle aynı zamanda ögrenciydik,ögrencilik bittiginde ise birlikde yaptırdık gelir testini.o 45 ödüyor,ben 3 katını :)

not : bankaya gelen parayla alakası olmasın filan demiş bagzı arkadaşlar,öyle olsa bu anlattıgımda küçük bi degişiklik olurdu.o zaman 45i ben,150yi kardeşim öderdi çünkü benim paralar onun banka hesabına geliyor :D

[MENTION=15265]HunterLord[/MENTION],ailede 5 kişi kişi var hocam bizde.tamamı 18 yaşından büyük,ne ben nede diger 2 kardeşim evli degil.ailede çalışıyor olarak görünen,düzenli geliri olan sadece babam var.ayrıca babam haricinde digerlerimizin üzerine bişeyde yok,gelir de yok.babamın üzerine ev,araba filan var tabi.kardeşimle aynı zamanda ögrenciydik,ögrencilik bittiginde ise birlikde yaptırdık gelir testini.o 45 ödüyor,ben 3 katını :)

not : bankaya gelen parayla alakası olmasın filan demiş bagzı arkadaşlar,öyle olsa bu anlattıgımda küçük bi degişiklik olurdu.o zaman 45i ben,150yi kardeşim öderdi çünkü benim paralar onun banka hesabına geliyor :D

fatihbaz o zaman gidip bu durumu konusacaksin sacmalik olmus. ama bunu konisim derken kardesini de G2 ye çekmesinler :D

6 ay ertelendi gene. ödemeyin demiştim zaten. bunu tahsil etmeye kalkarlarsa hükümet düşer. iktidar değişir. kaç milyon işsiz genç var. bunu almaları mümkün değil.

Gss borcu daha fazla birikmesin diye gittim kendi istediğimle sigortamı yatırmaya bşladım,aylık 300 lira ödüyorum..

6 ay ertelendi gene. ödemeyin demiştim zaten. bunu tahsil etmeye kalkarlarsa hükümet düşer. iktidar değişir. kaç milyon işsiz genç var. bunu almaları mümkün değil.

5 buçuk milyon kişinin borcu varmış. :D göreceksiniz 6 ay sonra da alamayacaklar. sırf bu 5 buçuk milyon kişiyi değil bunların anneleri, babaları, kardeşlerini de ilgilendirir bu durum.

Son düzenleme:
5 buçuk milyon kişinin borcu varmış. :D göreceksiniz 6 ay sonra da alamayacaklar. sırf bu 5 buçuk milyon kişiyi değil bunların anneleri, babaları, kardeşlerini de ilgilendirir bu durum.

Rakam şuan zaten 7 milyon, Ali Tezel ödemeyin diyor Ali Tezel'e göre 1 yıl sonra Gss borçlu sayısı 15 milyona ulaşacak.Türkiye'de hiçbir hükümet o paraları tahsil edemez.

böyle saçma bir gün daha yaşamadım, sistem kesintisiymiş, sıraymış derken SGK da memurlar öyle boş boş oturdu bizde boş boş sıra bekledik, borçlanmak için bile sıra bekliyoruz nasıl bir sistem bu, son gün 30 Nisan oldu.
Son gün dediğim gibi bugün yani 30 Nisan yapmışlardı en son GSS prim borcunu ödemeye giden varmı bugün yada daha önceki günler ? Son günü uzattılarmı ?

GSS borç mezusu 6 Ay uzatıldı bende son gün diye gitmiştim gittiğimde kapıda kocaman yazı 6 ay uzatıldı dıye yazıyordu ama ödeme falan yaptırmadım daha sadece gelir beyanında bulundum bi ara gidicez sgk ya :D

Bende gecen ay gelir testi yaptirdim bir kagit verdiler 3 hafta sonra sgk ya git dediler dun gidip halledeyim dedim ama kagidi kaybetmisim ne yapmam lazım şimdi sgk ya gitsem o kagit olmadan işimi halledebilirmiyim ?

normalde bu 2012de sondu hep böyle son son kandırıyorlar demek ki milleti.

İşsiz ve geliri olmayan insandan bile para almaya çalışan bir zihniyetten nefret ediyorum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri