Güncel Döviz Kurları

Bu açıklamanın etkisi yarın bankalar açılınca hissedilicek bu sadece ön gösterim

Şuan parayı dolarda tutmanın anlamı kalmadı zira devlet diyor ki parayı mevduata yatır döviz kurundaki artış oranında kârını vereceğiz.
İhracatçı için de kur belirleyip yine devlet farkını verecek.

Yani yatırımcı için sıfır risk. Doları bozduran, TL'de kalan her türlü kazanacak. Yarın piyasalar açıldığında bakalım etkisi ne olacak.

Şuan parayı dolarda tutmanın anlamı kalmadı zira devlet diyor ki parayı mevduata yatır döviz kurundaki artış oranında kârını vereceğiz.

Yani yatırımcı için sıfır risk. Doları bozduran, TL'de kalan her türlü kazanacak. Yarın piyasalar açıldığında bakalım etkisi ne olacak.

Devletin dediği sanırım yıllık parasını TL'de tutanlar için. Sanmıyorum insanların okadar uzun süreli bekleyeceğini. Ama net bilgim yok. Yakında bununda kriterleri ortaya çıkar

---------- Spam Engelliyici 22:42 ---------- Önceki Mesaj 22:39 ----------

bakalım bu düşüş fiyatlara yansıyacak mı

0.01 kuruş dahi fiyatlara yansımaz

Devletin dediği sanırım yıllık parasını TL'de tutanlar için. Sanmıyorum insanların okadar uzun süreli bekleyeceğini. Ama net bilgim yok. Yakında bununda kriterleri ortaya çıkar

Minimum 6 ay tutanlar , farkin yuzde 50 sini alicak , bir yil tutanlar fakin tamamini , hukumet bunun icin cayir cayir para basicak karsiliksiz , o da enflasyonu arttiracak , bunlar anca gecici , uzun vade de bi etkisi olmayacak hamleler.

Minimum 6 ay tutanlar , farkin yuzde 50 sini alicak , bir yil tutanlar fakin tamamini , hukumet bunun icin cayir cayir para basicak karsiliksiz , o da enflasyonu arttiracak , bunlar anca gecici , uzun vade de bi etkisi olmayacak hamleler.

Kesinlikle, Karşılıksız hunharca para basacaklar sanırım.

Hükümet zaten işi bilseydi işler bu raddeye gelmezdi

İşte farkın artması ve devletin cayır cayır para basması için dövizin son dönemdeki gibi cayır cayır artması gerekiyor. Ya artmazsa? En azından içeriden döviz alımı azalacağı için artmayacak. Birbirini tetikleyen bir döngü var bakalım neler olacak

İşte farkın artması ve devletin cayır cayır para basması için dövizin son dönemdeki gibi cayır cayır artması gerekiyor. Ya artmazsa? En azından içeriden döviz alımı azalacağı için artmayacak. Birbirini tetikleyen bir döngü var bakalım neler olacak

Hükümetin bu hamlede de sınıfta kalacağını düşünüyorum, Görücez bakalım

Bla bla bla oldu her zamanki gibi.
En fazla 2-3 hafta daha aynı düşer gibi yapıp yön tekrar yukarı.
Anca boş laf salatası.

Edit : Normalde FAİZ ARTIŞI gelmiştir.
Adına faizi arttırdık dememek için, boş laf salatası eklemişler.
Türk lirası yatırım teşviki, adı altında birşey çıkartmışlar.
:D :D :D

Hayırlı traşlar. . .
:cool:

Son düzenleme:
bizim ülke kripto para borsası değil ki sadece konuşulan veya açıklanan sözlerle bu kadar düşüp çıksın. Ben bunun tabiri caizse keriz silkeleme olduğunu düşünüyorum. Bir kere daha olmuştu bu. İnsanlara eldekileri sattırmak için bir taktik olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen yandaşlar yüksekten bütün dolarlarını sattılar ve yarın veya kademe kademe tekrar doların yüksleceğini düşünüyorum. Zaten bu doların artmasının sebebi neydi? hükümete güvenin 0 olmasıydı. Şimdi ne oldu da sadece yapılan açıklamalarla 4-5 tl düştü? nasıl bir anda herkes güvendi? ben inanmıyorum ve dediğim gibi doları düşürecek kadar büyük başların bu işin içinde olduğunu ve onların yüksekten sattığını ve garibanın kenardaki parayı korkudan satmasından dolayı olduğunu düşünüyorum. inşallah rahatlar ülke ama bu zamana kadar yapılan hiç bir şey bizim faydamıza olmadı.

Evet bu güzel yönü kötüsünü düşünelim dolaylı yoldan faiz artacak bu kur farkını devlet kasasından ödeyecek yine bizim vergilerimizden parası olan zenginleri daha zengin edicez bunun sonucunda enflasyon yine artacak yada devlet bunu karşılamak için para basacak ve yine artacak enflasyon. Bilmiyorum kısa vadede etkisi oldu ama uzun vadede neler olur görecez

Geçiş garantili yollar, Hasta garantili hastaneler, Uçuş garantili yolcular vs...

derkennn...

Dolar alma Tl de kal farkını ben ödicem dendi...

ve Garantili Mevduat faizi geldi. Hayırlı olsun.

FHIH7d3XoAUQnix

Geçiş garantili yollar, Hasta garantili hastaneler, Uçuş garantili yolcular vs...

derkennn...

Dolar alma Tl de kal farkını ben ödicem dendi...

ve Garantili Mevduat faizi geldi. Hayırlı olsun.

FHIH7d3XoAUQnix

hayatımda duydugum en saçma şeylerden birisi daha var o listede hocam.kaçak elektrik kullananların parasını normal vatandaşlar arasında eşit şekilde dagıtılması.koskaca devlet,kaçak kullananlardan alamıyor,düzgün şekilde ödeyenlerin sırtına yüklüyor onlarıda.ne güzel iş valla...en çok kanıma dokunanlardan birisi bu olmuştur benim.adamı zorla kaçak kullanmaya itmek bu.

neyse,alıştık nasılsa kullanmadıgım elektrik faturasını ödemeye,ömrüm boyunca gitmedigim yolların,geçmedigim köprülerin parasını ödemeye,birazda bunu ödeyecez demekki.bakalım bi sonraki ne olacak...

Cumhurbaşkanı Nas emrettiği için faizi indiricem dedi

Ama sanırım örtülü faiz kararı alınmış. Sözde faizi indiriyorlardı
Bankalar mevduat faizleri tekrar yüzde 15 ten 19a çıkardılar
Hani nerde kaldı Nas'a bağlı kalmak :)
Hem dinim gereği indiricem dedi. Döviz fırladı. Onca yapılan zamlar boşa gitti
Tekrar faiz eski seviyelerine döndü
Ne anladım ben bu işten

Son düzenleme:
update: Rahip Brunson V2
dipnot: Yeni güncelleme gelmeyecektir arkadaşlar. programda sıkıntı olursa oy kullanın

Merkez bankası geçen hafta toplamda 8 Milyar dolar sattı.
Eksi bilmem kaç milyar dolar var Merkez Bankasında, hala olmayan doları satıyorlar.
Türkler dolar düştü diye 1.5 milyar dolar almış.
Bunlar banka vasıtasıyla alanlar dövizcilerden ne kadar alındı bilinmiyor.

Bankalar FAİZLERİ %20-22 arasına çekti.
Ortamlarda NAS VAR dersin kim nerden bilecek.

Dolar neden bu kadar düştü mevzusunu azda olsa açıklamaya çalıştım.
Ocak ikinci haftadan sonra doların yönü biraz daha belli olur.
O zamanlara kadar 12tl altında tutmaya çalışıyorlar.
11-11.70 aralığında Merkez müdahaleleri geliyor.
:cool:

Geçmiş olsun. Temmuz gibi yeni zamlar tekrar yapılır

Asgari ücrete Temmuz ayında yeni zam yapılması planlanıyor. AK Partili Cahit Özkan'ın "Asgari ücrete yılda iki zam konusu aklımızda var. Mevzuatı değiştirerek bunu yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz" sözleri, beklentiyi artırırken, uzmanlar asgari ücrete 850 TL'lik bir zammın gelebileceğini belirtiyor.

Geçmiş olsun. Temmuz gibi yeni zamlar tekrar yapılır

Asgari ücrete Temmuz ayında yeni zam yapılması planlanıyor. AK Partili Cahit Özkan'ın "Asgari ücrete yılda iki zam konusu aklımızda var. Mevzuatı değiştirerek bunu yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz" sözleri, beklentiyi artırırken, uzmanlar asgari ücrete 850 TL'lik bir zammın gelebileceğini belirtiyor.

keşke asgari ücreti artırınca gerçektende enflasyonun altında ezilmesek ama hiçte öyle olmuyor o iş.hatda tam aksine,zamları kamçılıyor...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri