Arkadaşlar kuzenim yurt dışında bir otelin müdürü bana otelde bir iş ayarladığını türk parası olarak karşılığının 13 bin tl olduğunu söyledi güvenilir biridir ayrıca otel kalacak yerde veriyor haftada 5 gün çalışıp 2 gün tatil var ve günde 8 saat çalışma . Az çok ingilizce biliyorum burdada istanbul üni gazetecilik öğrencisiyim okulla iş arasında kaldım düşünüyorum gazeteciliği bitirsemde işsiz kalacam bir yandanda o kadar okumuşsun bitir diyorum ama bu fırsat bir daha gelmeyebilir tavsiyelerinize ihtiyacım var şuan tamamen araftayım
Merhaba. Dışarıda iletişim fakültesi mezunu işsiz bir yığın insan var. Ben iletişim mezunu değil, iktisat mezunuyum. Fakat TRT spikerlerinden diksiyon,spikerlik-sunuculuk eğitimleri aldım. Yerel ve ulusal kanallarda staj yaptım. Kısa süreli bir yerel kanalda sunuculuk yaptım. Bunun üzerine Anadolu Ajansı'nda muhabirlik eğitimi aldım. Durum, işsizim! Benimle birlikte muhabirlik eğitimi alan 40 kadar arkadaş da hala işsiz! Onların bir çoğu senin gibi iletişim mezunu. Türkiye'de durum bu. Mezun olduğunda iş arayacaksın. Tv ve gazetelerin kapısını çalacaksın ve sana döneceklerini söyleyecekler. Uzun uzun bekleyeceksin ama bir türlü dönmeyecekler. Umudunu teker teker kaybedeceksin. Sonuç olarak, sana bir tavsiyem olabilir. Üniversiteyi bitir, elinde diploman olsun. Daha sonra askerliğini yap, aradan çıksın. Yaşın ilerlediğinde sıkıntı olur. Askerlikten sonra yine de şansını dene, iş başvurularını yap. 6 ay içinde iş bulamazsan, hiç düşünmeden yurt dışına git. Yolun açık olsun.