Günlük 100usd hayal midir ?

• Kullanıcı sinan307
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Youtube Kazanc Artırma Yolları
Merhaba;

Kazanç kavramını yapılandırmak gerek herşeyden önce.
.
.
.
Bol kazançlar dilerim.

Selamlar, hedef olarak kendime yüksek miktarları seçtim. İlk hedefim kendime sabit günlük 10usd. Şuanda kazanç günlük 1,5 ile 3,5 dolar arasında değişiyor. Ara sıra yüksek çıkışlar oluyor o kadar. Haber kanalı ve eğlence videolarını birleştirme fikri güzel fikirler, haber kanalı nedense bana hiçbir zaman sıcak gelmedi fakat r10 üzerinden bir arkadaşla konuştuğumda aylık 1500-1800usd yalnızca haber videoları üzerinden kazandığını ve bunun püf noktasının haberi 'youtube trends' kısmına videoyu sokmak olduğunu söylemişti.

Ben şuana kadar aslına ufakda olsa kendimce taktik olarak şöyle yaptım, daha uzun vadeli videolar seçtim. Gündem videosundan ziyade uzun süreli sabit kazanç için youtube üzerinde herzaman izlenecek videoları tercih ettim.

Çeviri meselesinde, zaten genelde rusça-ingilizce çeviri ile videoları paylaşıyorum. Zaten Rusya'da üniversite öğrencisiyim.

Cevap için teşekkürler.

Bu konuya en güzel cevabı sahtecennet verebilir ama müsadenizle bende haddimi aşarak birkaç öneride bulunayım.
.
.
.
Tabi yukarıda bahsettiğim üstatlardan veya değerli yönetici arkadaşlarımızdan-abilerimizden bilgi almaya çalışırsanız sizin için daha faydalı olur.Bol kazançlar...

Teşekkürler cevap için. Sizde sosyal medyanın gücünü kullanmayı tavsiye ediyorsunuz fakat bence eğer bu kadar çok sosyal çok sosyal medya ile iç içe çalışılacak ise facebook üzerinde belirli bir konu üzerinde kısaca niche bir sayfa satın alıp büyütmek daha mantıklı olmaz mı ?

Dizilerin ve filmlerin edit kısmını bende düşünüyorum. Bunun için yeni bir kanal açtım hatta fakat henüz video yüklemedim. Video edit programlarını iyice çözmem gerekli. Birde telif hakkından hala şüphe ediyorum sıkıntı olup olmayacağını.

Son olarak, bir cümle daha dikkatimi çekti. Konferans olayı, bu tarz skype üzerinden toplanılan bir konferans mı var ? Eğer bu şekilde bir toplanma oluyorsa çok yararlı olur gerçekten.Teşekkürler.

sinan kardeş
öncelikle aramıza hoşgeldiniz
.
.
.
video imleme sitelerini araştırın
iyi faydası olabilir

Selamlar, teşekkürler kera cevap için. İmleme tavsiyesi için teşekkürler, daha önce youtube üzerinden etiket dışında seo kısmını fazla düşünmediğimden dolayı hiç uğraşmamıştım. Biraz bu konu üzerinde araştırayım, demek ki faydalı. Teşekkürler tekrardan, konuda olmasını hedeflediğim/istediğim paylaşım bunlar. Herkesin yararlanabileceği birşeyler olması.

Diğer mesaj yazıp fikrini dile getiren arkadaşlarada teşekkür ederim.

Rusça biliyorsanız bu çok güzel bir avantaj sizin için.Rusça ve ingilizce size zaten iyi para kazandırır.Sosyal medya ile iç içe olacağınız doğrudur.Sayfayı büyütebilirim diyorsanız hazır bir sayfa da alabilirsiniz,çok etkili olmasada üye çekimi de yapabilirsiniz.O tamamen sizin nasıl bir strateji uygulayacağınıza bağlı.

Merhaba,
Çok değerli bilgiler vermişsiniz arkadaşlar sizlere teşekkür ediyorum kendimce bende bu konu üzerine biraz düşündüm ve benim düşündüğüm methodu sizlerle paylaşmak istiyorum faaliyete geçirmedim.
Şimdi öncelikle hedef ülkerimize özel kanallar açıyoruz örneğin 'BadNewsForUsa' tarzı bir kanal açıp günlük olarak amerikada olan suç videolarını paylaşıyoruz. Bunu diğer ülkeler içinde yapıyoruz,böylelikle gelip geçen izleyici yerine abone toplayabiliyoruz kanalımıza.
Bunun dışında facebook sayfası çok önemli facebook üzerinden konuyla ilgili sayfa açık beğeni çekmeye çalışın olmadı,Hedef ülkemizden insanları facebook hesabımıza ekliyoruz. 'Tanışma' sayfası tarzı sayfaları varsa orada ekleyin tarzı bizim ergenlerin yaptıgı gibi yorumları bırakıyoruz.500 arkadaş yaptık ve videomuzu kendi hesabımızda yayınladık.Bunlardan 10 beğeni gelse bunların arkadaşlarıda görücek videoyu yani ortalama günde 1500 kişi videoyu görücek.Umarım faydalı olur iyi kazançlar.

öncelikle merhaba arkadaşlar; ben bu işlerde yeniyim arkadaşlar kafa yeni yeni basmaya başlıyor.. ayıptır söylemesi bilgisayar ve web. işlerinde kafam zehir gibidir.. atlamadığım bu olay vardı eminim bu olayıda kısa zamanda çözücem.. e tabikide diğer işlere benzemiyor çok kafa yorucu ve karışık ve her geçen gün strateji geliştiriyor... saadete geleyim; bu kadar güzel yorumları iyi niyetli art niyet kötü niyet olmadan bizlerle paylaşan arkadaşlara abilere kardeşlere teker teker teşekkür ediyorum.. ne kadar ilham aldım bu konuyu yarım saattir okuyorum yorumlarını felan.. o kadar gaza geldim ki ayıptır söylemesi bende birşeyler bilsemde paylaşsam dedim ama ne yazıkki çırak olmadan usta olunmuyor... bu yolda belki ilerde devam etsekte etmesekte bunu düşünmeden zaman ayırıp bu kadar güzel bilgileri paylaşan arkadaşlarıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum.. güzel insanlar..

Merhaba , bir süredir youtube ile ilgileniyorum. Okul ve hayattan vakit buldukça bu konu hakkında makale okuyup, videoları izliyorum ve kendimce 2 aydır denemeler yapıyorum. İlk kanalım kapatıldı 3 adet telif hakkından. Şuan yeni hesabım/hesaplarım var fakat 2 ayda biriken para yalnızca 140usd. Öncelikle söylemem gerekir ki forumda gerçekten yeni başlayanlar için güzel bilgiler var fakat nasıl daha yüksek kazanılacağı hakkında fazla bir bilgi bulunmuyor. Açıkçası elinde herhangi bir sosyal medya grubu olmadan da aylık 2000-3000 dolar kazanan insanlar olduğunu düşünüyorum. Youtube ile günlük 100usd hayal mi ? Ulaşılamaz bir rakam mı? Veyahut çok mu ütopik bir rakam ? Ayrıca bu aralar biraz da partnerlik konularına bakıp inceliyorum. Sanırım 1k gösterim üzerinden 2-3 dolar almadan imkansız. Sizlerin daha tecrübeli olduğunu düşünüyor ve bu amaca doğru sizden fikirlerinizi bekliyorum. Umarım konu hepimiz için yararlı olur. Neticede burada kazanan hepimiz olacağız. Teşekkürler.

edit 1: Foruma ilk mesajım olduğunu farkettim, bu sebeple Herkese Merhaba.

edit 2 : CPA sistemler dışında yalnızca adsense veya partnerlik sistemleri dahilinde kazanç sağlamak amaç.

Sinan öncelikle hoşgeldin.

Moonsp3ll 'in de dediği gibi Youtube işinden günlük 100 dolar değil 1000 dolar da hayal değil. Yapan var, yapanlarda var.
Youtube işinden çok ciddi paralar kazanılıyor ancak bu tamamen "ne kadar emek o kadar ekmek" mantığı ile işliyor.
Sana ve burada okuyacak olan arkadaşlara tavsiyem;
100 kanal açayım, 1000'er video atayım diyerek uğraşmayın. Eğer 1 tane adsense hesabınız varsa bunu denemeyin bile. Ha diyorsanız ki elimde 5 6 yane adsense hesabı var, o zaman programlar yardımıyla atın videolarınızı deneyin şansınızı. Aksi takdirde bu kadar çok sayıdaki videoyu ve kanalı idare edebilmeniz olanaksız. Hangi kanalım ban yedi, hangi videom 3.taraf yedi vs. gibi takibini yapmanız bile saatlerinizi alır. Bu bahsettiğin taktik çok sayıda adsense hesabı olanlar için uygundur ancak tek adsenseniz var ise bi anda bi bakarsınız o da yok olmuş.

Google sistematik çalışmakta ve sizi adım adım izlemektedir. Bir kanalınız incelemeye alındığı anda onla herhangi bir google ürünü üzerinde ilişkilendirdiğiniz bütün hesaplarınız aynı anda uçar. Tabii bununla birlikte adsense de sallanmaya başlar. Bu yüzden 100 kanal 1000'er video fikrinde biraz daha düşünmeni tavsiye ederim. Hatta yapmamanı şiddetle tavsiye ederim, zararlı çıkarsın(ız).

İşin özü, çok video yüksek telif hakkı ihtarı yeme olasılığı demektir. Bu da sizi ipe götürür.

Teknik olarak doğru ancak teorik olarak tehlikelidir. Yapmayın arkadaşlar. (Anne baba hala dayı kardeş eş dost üstüne adsenseleri doldurup kanalları da bölüştürerek yaparsanız olur ama.)

Sosyal medya tarafında ise özellikle facebook için konuşuyorum;
Dediğin mantıkta "arkadaş" olarak ekleme yapabilirsen ve sayısını ciddi rakamlara çıkarabilirsen iyi geri dönüş alırsın. Ancak "beğeni" ile bir sayfa üzerinden yürümeyi düşünürseniz 500k- 1M aşağı kullanıcısı olan facebook sayfalarından pek bi geri dönüş alamazsınız. Facebook'ta "sayfa" paylaşımlarında paylaşımlarınız tüm kullanıcılara ulaşmaz. Beğenenlerin %10'u gibi bi rakama ulaştırılır. Post atışlarınızın saati, zamanı, sayfanızın hitap ettiği ülkenin veya topluluğun o saatler arasında neyle ilgilendiği vs. gibi ince hesaplarda paylaşımlarınızın ne kadar online kullanıcıya ulaşacağının detaylarıdır.
Yani şöyle bi örnek vereyim;
(Türkiye'de reklamlar çıkmıyor ancak ben türkiye'den örnek vereyim anlaşılması kolay olsun.)

Türkçe içerikli bir facebook sayfan varsa ve sen buradan yapacağın paylaşımlarla gelir sağlayacaksan, paylaşımlarını gün içerisinde yapman dezavantaj olur. Türk kullanıcılarının sosyal medyayı en yogun kullandıkları saat hafta içi sabah 8-9 arası ve 18:00-19:00 / 20:30-23:00 arasıdır.
Postları facebooktan bu aralıklarda attıgın takdırde daha fazla sayıda kullanıcıya o anda ulaşırsın ve paylaşımlarını arttırırsın. Ancak atıyorum, senin youtube kanalın kadınlara hitap eden bir kanal ve dolayısıyla facebook kanalında da yayınlayacağın video kadınlara hitap edecek... Sen bunu tutupya Muhteşem Yüzyıl'ın yayına gireceği veya yayınlandığı anda atarsan hiçbir geri dönüş alamazsın. Dizi bitiş saatine kadar da postun altlarda kalacakdır, bu sebeple yine maximum verimi alamazsın. Kısacası bu da ince detaylı düşünülmesi gereken birşeydir. Doğru hamleyi yaparsan kazanırsın.
(yapamazsınız demiyorum, açıklayıcı yazmamın sebebi yapacak arkadaşların bunlara da dikkat etmeleri gerektiğini bilmeleridir.Başarıyı bu şekilde yakalarsınız.)

*Triqalx arkadaşımız; " Sana nacizane tavsiyem en iyi olan sana ait olandır." demiş, çok doğru demiş.
2. mesajında; "kendimi çok da yeni başlamış olarak görmüyorum.Neticede 2 aylık teorik alınan bilgi dışında deneme/yanılma tecrübeside var. " demişsin ancak günlük 1000 dolarda 100 dolarda kazananlar 22 saat çalışırken 13 14 saat araştırma, taktik geliştirme, yeni şeyler bulmayla geçiriyorlar. (22 saat çalışma farazi verilmiş rakam değildir, "ne kadar emek o kadar ekmek" dememin sebeplerinden birisidir.)
Bunun için sen de herşeyden önce kendine bi taktik geliştirmelisin. Bunun için internetin mantığını, kullanıcı davranışlarını, hedef kitle analizini iyi yapmalı ona göre hareket etmelisin, etmelisiniz.

*Triqalx;

"X bir kişi kendine güzel bir yöntem geliştirdi.

Ornek veriyorum (Sallıyorum) başlığa X koyunca daha çok izleniyor, açıklamaya girl yazınca daha çok izleniyor vs.

Bunu geliştiren ve başarısını gören adamların %90 ı bunu kimseye söylemiyor.

Algı şu yönde "söylersem herkes yapar pastada payım azalır".

Bu tamamen yanlış bir algı yöntemidir.

Youtube okadar büyün bir pasta ki bu düşüncelerin zerresine bile gerek yok."

demiş... Haklısın, paylaşmak güzeldir ve herkes elinden geldiğince birbirine yardımcı olmaya çalışıyor ancak yukarıda da belirttiğim gibi bahsi geçen rakamları kazanan veya bunu kafaya koymuş kişiler bunun için günde 20 22 saat çalışıp 2 saatlik 3 saatlik uykuyla herkes uyurken aralıksız çalışıyorlar. Araştırıyorlar, kaynak yaratıyorlar taktik geliştiriyorlar. "Yapılmamışı bulmak, farklılık yaratmak, youtube'un botlarının mantığını çözmekle vs vs vs uğraşıyorlar. Sonra bulduklarını birebir anlatmaları beklenmemeli.

Size vereceğim en güzel tavsiye;
Hiçbirşeyle uğraşamayacaksanız bile öyle videolar paylaşın ki hedef kitleniz geniş, rakipleriniz az olsun. İçeriğiniz kopya olsun, başlığınız ve etiketiniz özgün olsun. Gerisini önce Allah'a sonra Youtube'a bırakın. Emin olun kazanırsınız.
Bir videoyu biyerden kopyalayıp bi de yetmez gibi başlığını, etiketini araklıyorsanız başarı beklemeyin. Sizinle aynı şeyi yapan yerli yabancı yüzlerce insan var, youtube hepinizi spam algılıyor ve videonuzu hiçbiryerde göstermiyor. Youtube videoları okuyabiliyor ancak algılayamıyor. Videonun neyle ilgili olduğunu vs. sadece sizin yazdığınız başlıktan,açıklamadan ve etiketten algılıyor. Ona göre de ilgilenen insanların karşısına "önerilen" olarak çıkarıyor. "etiket,başlık önemli değil" diyenlere inanmayın... Ha evet etiket açıklama ve başlık bi yerden sonra önemini yitiriyor ama bahsettiğimiz yer, videonuz 1 milyon üzerine çıktığı zamandır. 1 milyon üstü videonuzdan etiketi açıklamayı kaldırın, youtube onu yine heryerde gösterir.

Ayrıca videolarınızda "like ve yorum" kasın. Kasın derken, satın almayın. Ama atıyorum, beyonce'nin bi videosunu koyduğunuzda onu öyle yetim gibi terk etmeyin.. Video içi ek açıklamalardan girip videonun köşesine " +100 Like 4 Beyonce!! " gibi bişey yazın.. Beyonce fanları gaza gelirde likelamaya başlarlarsa o videonun nerelere geleceğini tahmin edemezsiniz.

Bu ve bunlar gibi bi çok kişinin bildiği şeyler var. Uygularsanız katkısını görürsünüz. Ama herşeyden önemlisi "araştırın,araştırın,araştırın" arkadaşlar. 10 saat araştırın, 2 saat video yükleyin. Araştırmadan yapacağınız 1000lerce video yerine bulduğunuz taktiklerle yüklediğiniz 2 video aynı şeyi getirir emin olun.

Caner hocam verdiğin bilgiler için teşekkürler.Sosyal medyanın gücü sadece videoda değil her yapılan online işlerde çok etkili.

Arkadaşlar bana göre , bu işten iyi bir para kazanmak istiyorsanız , 100 bin ve üzeri abonesi olan bir facebook grubunuzun olması gerekir çünkü , facebook ta paylaştığınız her video yüzbinlerce insana ulaşacaktır bunların büyük bir çoğunluğuda videoyu paylaşırsa onların arkadaşları ve aboneleride izler yani bu sayı gittikçe katlanır , bence bu yöntem 50 kanala 1000 video atmaktan daha iyi çünkü binlerce videodan üç tanesinin ihtar alması olasılığı çok yüksek ki tüm çalışmanız boşa gider , dediğim gibi bence ilkönce facebookta kanalınızın içeriği ile ilgili bir sayfa açın ve yapabiliyorsanız para ile organik abone satın alın eminim işinizi görecektir saygılar , hayırlı kazançlar ...

Arkadaşlar bana göre , bu işten iyi bir para kazanmak istiyorsanız , 100 bin ve üzeri abonesi olan bir facebook grubunuzun olması gerekir çünkü , facebook ta paylaştığınız her video yüzbinlerce insana ulaşacaktır bunların büyük bir çoğunluğuda videoyu paylaşırsa onların arkadaşları ve aboneleride izler yani bu sayı gittikçe katlanır , bence bu yöntem 50 kanala 1000 video atmaktan daha iyi çünkü binlerce videodan üç tanesinin ihtar alması olasılığı çok yüksek ki tüm çalışmanız boşa gider , dediğim gibi bence ilkönce facebookta kanalınızın içeriği ile ilgili bir sayfa açın ve yapabiliyorsanız para ile organik abone satın alın eminim işinizi görecektir saygılar , hayırlı kazançlar ...

bu en geçerli yöntem tavsiyem yeni bir sayfa kurun üye çekimi yaptırın ancak dikkat etmeniz gereken hususlar var sayfa yükleyeceğiniz videolarla alakalı olsun videolarınız kaliteli olsun sayfa görselleriniz iyi olsun ve kullanıcıları sıkmayın yani ard arda paylaşımlar yerine düzenli periyotlarda paylaşımlar yapın örneğin 3 saatte bir şimdi gidip toplu upload sistemlerine para yatırmak yerine yerine 1 sayfa 1 kanal ve kaliteli videolar ile güzel kazançlar elde edebilirsiniz en azından spam yapacağınıza düzenli bir işiniz olur.Son olarak çekilecek üyeler yabancı olsun :D unutmayın bunu benim gibi ben bu detayı belirtmedim yabancı sayfayı türk üyelerle doldurdum :D

arkadaşlar benim bir kanalım var fakat başka kanallarımda para kazanma sekmesini aktif hale getiremedim. Acil yardımlarını bekliyorum.

arkadalşlar yorumlarınızı okudum çok dogru bir sayfaya ihtiyaç var 100k 200 k lık hemen sayfa araştırmalarına giriyorum sanırsam fazla pahalı degil?

Facebook'tan sayfa alırken dikkat et hocam.Yabancı diye alırsın bi bakarsın hepsi facebook botu ülkeleri colombia ve tayland.dikkat etmek gerek benim çok arakadaşım bu şekilde kazık yedi..kimse kolay kolay 100-200k beğenisi olan sayfasını satmaz sonuçta

değiller tabi.100 k sayfa verirler botlu.video'yu atarsın bi bakmışsın 2 kişi beğenmiş 100klık sayfada :)

Dediğim gibi dikkat etmen lazım alırken

webmaster forumlarına bakarsanız gerçek üye çeken arkadaşlar var ancak referansız alım yapmayın 100-200 tane üye çektirin bakın üyeler nerden geliyor birde youtube videoları fazla beğeni izlenim almıyor benim 30 k lık komik videolar sayfamda paylaştığım youtube videosu 20-50 arası izlenim alırken facebook a yüklediğim video sadece 1 k beğeni alıyor bunun nedeni ise facebook ana sayfada kendi videolarını öne çıkarıyor youtube videoları sönük kalıyor bunuda bir tecrübe olarak paylaşmak istedim ancak çeşitli yöntemlerle insanları youtube videosuna veya videoyu yayınladığınız bloğa yönlendirmek mümkün herkese kolay gelsin...

merhaba bende bu işle ugrasıyorum ve bırcok sey bılıyorum sıze haftalık 100 dolar garantı verıyorum kazanırsınız ama bunun ıcın once grup olusturmamız lazım bakın bn kacgundur bununla kafa yoruyorum eger ılgılenen olursa bana ozelden msj atsın deneyınn sadece 1 hafta sayımız 12 buldugunde dedıgım seyın oldugunu gorceksınız

merhaba bende bu işle ugrasıyorum ve bırcok sey bılıyorum sıze haftalık 100 dolar garantı verıyorum kazanırsınız ama bunun ıcın once grup olusturmamız lazım bakın bn kacgundur bununla kafa yoruyorum eger ılgılenen olursa bana ozelden msj atsın deneyınn sadece 1 hafta sayımız 12 buldugunde dedıgım seyın oldugunu gorceksınız

Elif hanım keşke birazdaha açıklayıcı bir yazı yazsaydınız.. Grup derken Grubun yapacağı iş ne olacak sosyal medya tarzı sitelerde video tanıtma gibi ws ise bunu zaten tek kişide yapabilir. yok farklı bir yöntemse az biraz konuyu açsaydınız daha iyi olurdu bence.

Zaten Muslera hocamın paketini kaçırdım :( inş bi kaç yer daha açar..

Konu guzel gitmis hortlasin bari :) Var mi fikri olan...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri