Güzel Ülkemdeki Çakallardan Biri

Dün arkadaşım sigara almak için (bildiğiniz vergili,tapdk bandrollü) 2 markete gitti. 2 markette sigara satmadı.Gelecek olan zammı bekleyip öncesinde zamsız aldıkları ürünü zamla beraber satmak için bekleyen 2 küçük market,bakkal tarzı dükkana denk geldik.

Buradan yazmak istedim aramızda esnaf olan veya bu tarz küçük işletmeler yöneten varsa siz siz olun böyle şeyler yapmayın.Arkanızdan durduk yere laf etmesinler,2-3 kuruş için hakkınız olmayın şeyi alıp boşuna milletin ahını almayın.

Herkes birbirini çarpma,tokatlama peşinde ben arkadaşımın ısmarladığı çaydan bile keyif alamıyorum durumu benden 50 kat iyi de olsa içimde bir sömürgeci beleşçilik yaptığım hissi oluşuyor eminim sizde de aynısı oluyordur bu insanlar bu şekilde kazandıkları düştükleri kuruşları nasıl yiyorlar,nasıl gece kafalarını yastığa koyup yatıyorlar.Bir gün hepsinin bedelini,cezasını ödeyeceğiz.Sağlamda bed dua aldı zaten bu kadar çakal düşünceli olanlar.Bu tarz insanları halen görünce aklıma banker bilo filminde yağ olmasına rağmen fiyatların pahallanmasını bekleyip öyle satan maho karakteri geliyor.

Bir de o kadar kötü bir durum ki adamın özel,kendine ait dükkanı olduğu için şikayet etsen edemezsin,bir şey diyemezsin ancak o 2-3 kuruş için yaptığın hainlik haram zehir zıkkım olsun deyip geçiyoruz içimizden.

Hocam marketler zaten sigaradan bir şey kazanamıyor.Size bir örnek vereyim 9 TL lik bir siraga'dan devlet 5 TL fabrika 3 TL Market 1 Tl kazanıyor.Yani küçük esnaflar ayakta durmaya çalışıyor büyük martketler küçük marketleri eziyor zaten onlarda bir yerde haklı hocam

adama desen 1lira 2 lira neyse gelecek zam farkını vereyim yorma diğer dükkankara kadar diye, dünyanın en delikanlı en mert en namus timsali kesilecek

esnaf ne yapsın yaptıkları doğru değil ama devlet vergi üstüne vergi koyuyor kaç adet vergi çeşidi var tekellerde küçük esnafda bide işin otarfa bak istersen.
1 boxdan 1 box 50 karton sigara demek 0,50 kuruş zam geldiğinde 250 tl kar yapıyor .
250 bin tl lik sigara alsa adam zam karı 12,500 tl kar yapacak :D

adam yılda bir kez olsun kazanayım diyor...

Yapma gözünü seveyim hocam.Kazanamayan,geçinemeyen herkes işinde hileye hurdaya girerse ne olur halimiz:(

Vergi varsa size de var bize de var.En basitinden belli bir gelir seviyesini aşan bireyler için bile ek olarak gelir vergisi bile var.Daha fazla kazanmak için kötü yollara girmesin hak yemeden yapsın.Oradan 1 lira kazanacağına sigara ile daha iyi pazarlama modelleri geliştirsin.işini büyütsün,ürün yelpazesini,mağazasını geliştirsin.

Her belini doğrultamayan kendi belini doğrultmak için başkalarının bellerini bükecekse vay halimize:o

sorun sadece bakkallarda değil toptancılar da sigara getirmiyor bizim mahalledeki bakkallardan birinin elinde sigara kalmamış toptancı getirmiyor diye diğerinin stoğu varmış gruplar zamlı fiyatları bildirmişler güzel güzel satıyor elindekileri

Mahalledeki yillarin tekelcisi dukkani kitlemis kahvede oturuyor kimse hic bir firsati kacirmiyor mustahak

Dün arkadaşım sigara almak için (bildiğiniz vergili,tapdk bandrollü) 2 markete gitti. 2 markette sigara satmadı.Gelecek olan zammı bekleyip öncesinde zamsız aldıkları ürünü zamla beraber satmak için bekleyen 2 küçük market,bakkal tarzı dükkana denk geldik.

Buradan yazmak istedim aramızda esnaf olan veya bu tarz küçük işletmeler yöneten varsa siz siz olun böyle şeyler yapmayın.Arkanızdan durduk yere laf etmesinler,2-3 kuruş için hakkınız olmayın şeyi alıp boşuna milletin ahını almayın.

Herkes birbirini çarpma,tokatlama peşinde ben arkadaşımın ısmarladığı çaydan bile keyif alamıyorum durumu benden 50 kat iyi de olsa içimde bir sömürgeci beleşçilik yaptığım hissi oluşuyor eminim sizde de aynısı oluyordur bu insanlar bu şekilde kazandıkları düştükleri kuruşları nasıl yiyorlar,nasıl gece kafalarını yastığa koyup yatıyorlar.Bir gün hepsinin bedelini,cezasını ödeyeceğiz.Sağlamda bed dua aldı zaten bu kadar çakal düşünceli olanlar.Bu tarz insanları halen görünce aklıma banker bilo filminde yağ olmasına rağmen fiyatların pahallanmasını bekleyip öyle satan maho karakteri geliyor.

Bir de o kadar kötü bir durum ki adamın özel,kendine ait dükkanı olduğu için şikayet etsen edemezsin,bir şey diyemezsin ancak o 2-3 kuruş için yaptığın hainlik haram zehir zıkkım olsun deyip geçiyoruz içimizden.

Benım bıldıgım 2015 bandrollü sigaraları zamlı satması yasak. şikayet edilebilinir.

Benım bıldıgım 2015 bandrollü sigaraları zamlı satması yasak. şikayet edilebilinir.

Muhakkak bir mevzuat vardır hocamda ne yapacağız şimdi bu tarz bir için Türkiye'de adalet sistemini,denetleme birimlerini meşgul etmek demek kendini sıkıntıya sokmak demek.

Sırf bu yüzden esnaflardan alışveriş yapmıyorum. Kıyafet olsun yiyecek içecek olsun ne olursa.

Bende dükkan işlettim zamanında. Bir çok sigara zammını önceden haber alırdık. 1 paket sigara bile stoklamadık. ayıp gerçekten bunların yaptıkları

Ev arkadaşım gibisin dostum :)

Etikette 500 tl yazsa fiyatı odur deyip alırım ama birine 400 diğerine 300 fiyat çeken esnaf ölsün gebersin der :)

Alışverişe süpermarkete gidersin amma, cenazene mahalle bakkalı gelir. -Erdal Baggal (bilen bilir kendisini :) )

Böyle çakal esnafın canı cehenneme,ölürsem cenazeme de gelmesin:mad: Ondan sonra vay efendim batıyoruz ,müstehak böylelerine.

Bilgidim kadari ile bazi dagitim firmalarida yapıyor bu olayi

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

daha dün aynı şeyi yaşadım evimden 1 dakika uzaklıkta ki bakkaldan artık alış-veriş yapmayacağım!!!

neyse ki artık her yerde zincir marketler(bim,şok,a101,karfır,onur,biçen,migros) var. mahalle bakkalı marketi umarım azalarak biter.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri