Haber sitesi açmak istiyorum yardım lütfen!!

O bütçenin yarı fiyatına
1 domain
1 hosting
1 güzel bir tema
Site ile nasıl ilgileneceğini bilmelisin birazda sabır 2-3 ay.

Ortalama 30-40 adet 200-300 kelimelik makale. nich bir sektörde gelir elde edebilirsin düzenli olarak.

Burada youtube tadını alan site ile uğraşmaz diyorlar doğruda diyorlar. Ancak sitenin tek güzel yanı telif ban vs derdi yok :)

Aynı zamanda aşağıdaki resim Türkçe ve yabancı sitelerdeki kıyaslama. Youtube dada aynı şekilde bana göre : ) ingilizce kategori herzaman çok daha iyi. Hem telif atan az telifi geçtim Türklerdeki gibi Flagçılar yok denecek kadar az. Nich kelime aramalarda ve aklına takılan sorularda boş oldukça yardım edebilirim.

IVvodyn.png

10-15 bin lira masraf yaparak acilan haber sitesinde, gerekli disiplinle calistigimizda ilk 12 ayi saymazsak, 13'ncu ayda ne kadar kazandirir tahminince?

Yerel'de il,ilçe kelimesinde rekabete bağlı hocam.Atıyorum Antalyadanhaberler.com olsun, Tıklama başına maliyet nedir ? Aranma hacmi nedir ? bunlar önemli faktörler.Ayrıca piyasada tanınmanız için 12 ay'dan fazla zaman gerekli ki sitenize reklam alasınız.Ortalama ilk sayfada çıksanız bence 13. aydan itibaren yatırdığınızın %30 ile %60 arasındaki dilimi çıkarabilirsiniz.

Not: Bu işe girmeden önce hangi il veya ilçenin haberlerini yayınlayacaksanız iyi araştırma yapmalısınız.İşinizi şansa kalırsa 13. ay değil 20. ay olsa'da uatırdığınızı almanız uzun sürecektir.

Hiç girme derim kardeşim ben patentli site açtım yaklaşık 5000 tl masraf ettim ama sonra anladımki bu zahmete değmiyor.

O bütçenin yarı fiyatına
1 domain
1 hosting
1 güzel bir tema
Site ile nasıl ilgileneceğini bilmelisin birazda sabır 2-3 ay.

Ortalama 30-40 adet 200-300 kelimelik makale. nich bir sektörde gelir elde edebilirsin düzenli olarak.

Burada youtube tadını alan site ile uğraşmaz diyorlar doğruda diyorlar. Ancak sitenin tek güzel yanı telif ban vs derdi yok :)

Aynı zamanda aşağıdaki resim Türkçe ve yabancı sitelerdeki kıyaslama. Youtube dada aynı şekilde bana göre : ) ingilizce kategori herzaman çok daha iyi. Hem telif atan az telifi geçtim Türklerdeki gibi Flagçılar yok denecek kadar az. Nich kelime aramalarda ve aklına takılan sorularda boş oldukça yardım edebilirim.

IVvodyn.png

İşiniz şans işi hocam :) Niche keliemede aranma hacmi düşük bgbg yüksek olunca google yakalayabiliyor.Yutturmak lazım :)

En temizi 2,3 ay araştırma yapın özgün açın 30 tane niche kelimeye sahip site.Sonra yaslanın arkanıza en düşük tahmini 500 lira alırsınız.YT gibi belki bir anda 1k,10k alamazsınız ama aylık sabit geliriniz olur.Düşünenler var ise sektörü araştırmadan girmesin.Paranız çöp olur.

1-15k ile girilen haber sitesi çöp olur. 5-6 k ya hazır haber sitesi alman para kazanmanı hızlandırır. Sosyal Medya'ya para harcaman lazım. 15k civarı bütçe ile maksimum 1 yıl sonra ( Eğer ki tecrüben varsa) kendini amorti edebilirsin.

Bu hesaplar afaki yapılmıştır. Eğer daha önce tecrüben yoksa girmeni önermem...

Yerel'de il,ilçe kelimesinde rekabete bağlı hocam.Atıyorum Antalyadanhaberler.com olsun, Tıklama başına maliyet nedir ? Aranma hacmi nedir ? bunlar önemli faktörler.Ayrıca piyasada tanınmanız için 12 ay'dan fazla zaman gerekli ki sitenize reklam alasınız.Ortalama ilk sayfada çıksanız bence 13. aydan itibaren yatırdığınızın %30 ile %60 arasındaki dilimi çıkarabilirsiniz.

Not: Bu işe girmeden önce hangi il veya ilçenin haberlerini yayınlayacaksanız iyi araştırma yapmalısınız.İşinizi şansa kalırsa 13. ay değil 20. ay olsa'da uatırdığınızı almanız uzun sürecektir.

Ozel mesaj gondermek istedim ama sanirim kapatmisin.
Danismak istedigim ozel birseyler var, skype varsa ozelden yazabilir misin bana acaba? :)

Ozel mesaj gondermek istedim ama sanirim kapatmisin.
Danismak istedigim ozel birseyler var, skype varsa ozelden yazabilir misin bana acaba? :)

Hocam atanlar atıyor mesaj :) Çok bilgim yok baştan söyleyeyim.Zamanında uğraştım bende sağlık,moda,oyun sitesi ile.R10 da üyeliğim vardı son yedekleri kaybedip tekrardan siteyi aktif ettiklerinde üyeliğimi kaybettim 100 defa mesaj atmama rağmen alamadım.O gün bu gündür uğraşmıyorum.

İşiniz şans işi hocam :) Niche keliemede aranma hacmi düşük bgbg yüksek olunca google yakalayabiliyor.Yutturmak lazım :)

En temizi 2,3 ay araştırma yapın özgün açın 30 tane niche kelimeye sahip site.Sonra yaslanın arkanıza en düşük tahmini 500 lira alırsınız.YT gibi belki bir anda 1k,10k alamazsınız ama aylık sabit geliriniz olur.Düşünenler var ise sektörü araştırmadan girmesin.Paranız çöp olur.

Benim işim şans işi değil. çok abartlı kelimelerde ilk sayfaya gelme gibi hiç derdim olmadı zaten 3-4-5 sayfada bile olsanız makalenizdeki 1 kelimeden gelmeleri bile yetiyor. Dediklerinize katılıyorum sonuna kadar. Bilmeden a bak bu güzel kelime deyip atılmaması lazım sonu hüsran olur. Google'a yutturmak sırf para kazanmak için içerik atanların hepsinin sonu hüsran. Temeli sağlam tutunca en dandik kelimeden hit geldiğini biliyorum.

Bilmeyen birisi içinde hemen ilk başta oturup 20-30 site açması çok yanlış. hele ki yeni başlayanlar ne olduğunu bilmeden bence; sakın okadar yüksek site açmayınız. 1 tane ile uğraşılmıyor. siz 20 tane açacaksınız :)

hayırlı forumlar herkese

Benim işim şans işi değil. çok abartlı kelimelerde ilk sayfaya gelme gibi hiç derdim olmadı zaten 3-4-5 sayfada bile olsanız makalenizdeki 1 kelimeden gelmeleri bile yetiyor. Dediklerinize katılıyorum sonuna kadar. Bilmeden a bak bu güzel kelime deyip atılmaması lazım sonu hüsran olur. Google'a yutturmak sırf para kazanmak için içerik atanların hepsinin sonu hüsran. Temeli sağlam tutunca en dandik kelimeden hit geldiğini biliyorum.

Bilmeyen birisi içinde hemen ilk başta oturup 20-30 site açması çok yanlış. hele ki yeni başlayanlar ne olduğunu bilmeden bence; sakın okadar yüksek site açmayınız. 1 tane ile uğraşılmıyor. siz 20 tane açacaksınız :)

hayırlı forumlar herkese

Katılıyorum size bu işe başlayacak arkadaşlar webmaster forumlarını takip etsinler.Altın bilgiler oluyor.Pek çok webmaster forumu kayıtsız üyelere açık.Araştıma yapın.

Arkadaşım neden bilmediğin sektörlere girip batmak istiyosun ki. Yıllarca haber sitelerinde görev yaptım o iş öyle 1.500 2.000 ile olmuyor. Sana masraflarını çıkarıyım sonrada kazancını yazıyım.

1- Hosting domain masrafları : ( iyi bir domain satın almak 1000TL ve güzel bi server aylık 250 TL

2- Editör Giderleri : ( En az 5 editör çalıştırdığını varsayarsak aylık 5 BİN TL)

3) Ajans Giderleri : ( 3 ajansa aylık 1.500TL Ödüyorsun )

4) Google news kaydı: ( bunun için ücret ödemiyorsun ama 500-1000TL gibi ücrete garantili kaydedenler var )

5) Seo için giderler : ( Tanıtım yazısı, backlink reklam vs giderleri için aylık en az 3-4 BİN TL ayırmalısın para kazanmak istiyorsan )

6) Yazılım tasarım giderleri : ( İyi bir haber yazılımı en az 100TL dir, bu yazılım konusundan da hiç anlamıyosun anladıgım kadarıyla destek paketi alman gerekecek yada bir yazılımcı çalıştırman çünkü sitede sürekli sorunlar ve değişikikler olacak onun içinde aylık 500TL en az gözden çıkaracaksın.)

Tüm bunları yaptıktan sonra ne kazanacaksın? inan bu kadar rakip içinde çok zor olsada EN AZ 6 AYLIK bu şekilde istikrarlı gidersen. 6 Ayın sonunda aylık 2-3 Bin tl sabit ücret kazanacaksın o da giderleri bile karışamayacak. HA 1-2 BİN TL ile açarsan ne kazanırsın? EMİN OL SIFIR.

herkes 1000 2000 harcayıp gelirli bir site yapsaydı ohoo kolay mı o işler

Toplamda 100 tl sermaye koyarak aylık ortalama 10k kazandığımı bilirim web site işlerinden. Adsense veya başka reklam kazancı değil tabi ürün satış.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri