Haberleşme Bakanı : Adil Kullanım Kotası Dönemi Bitiyor

Fernando

Kayıtlı Üye
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'da son sözü söylemiş Mayıs ayından itibaren kademeli geçiş bu geçiş sürecinde gece kullanılan internetin kotadan düşülmemesi ve 2018 sonunda ise tamamen AKK'dan kurtuluyoruz.

589a14100f25448ce05f9170.jpg

Haber : Bakan'dan flaş 'Adil Kullanım Kotası' açıklaması - Son Dakika Gündem Haberleri

Kademeli geçiş yapılmasının sebebi ise, altyapı yetersizliği.

Eminim komple AKK kalkarsa, gerek olmadığında bile interneti sırf Download yapılsın diye kullanacak olanlar vardır.

Vodafone'un ücretsiz konuşma zamanında, gece telefonlarda konuşmayı açık bırakıp, uyuyanları iyi biliyorum :D

Eminim komple AKK kalkarsa, gerek olmadığında bile interneti sırf Download yapılsın diye kullanacak olanlar vardır.

Vodafone'un ücretsiz konuşma zamanında, gece telefonlarda konuşmayı açık bırakıp, uyuyanları iyi biliyorum :D

Eheheh :D
Çok doğru :D Sınırları zorlarız alt yapıyı çökertene kadar :D Nasılsa beleş :D

eğer akkyi serbest bıraksalardı bunların hiç biri yaşanmayacaktı. ne kadar az verdiler o kadar kıymetlendi insanlar sinirlendi ve su dediğiniz yapabilecek bir sürü adam var. ama en başta akk denen saçmalığı hiç ortaya koymasalardı insanlar bu kadar bilenmezdi.

Burda altyapı diye yorum yapanlar var gülüp geçiyorum.
Netten para kazanıp burda altyapı diye yorum yazanlara ancak gülünüp geçilir.

Bakın bu yorum siyasi değil, 15 Temmuz'dan sonra 15 gün boyunca tüm KOTALARI kaldırıp sınırsız yaptılar.
15 gün boyunca sınırsız KOTASIZ net kullandık.
15 Gün boyunca altyapı çökmedi.
:D

Olay altyapı felan değil, olay insanları keriz yerine koyup KOTA satmak.
Bakın adamlar zaten tekel, 50-75-100-150Gb diye kota satıyorlar, kotan bitincede hop pat diye 3mb'e düşüyor hat.
Zaten 1080p Yt videosu izleyemeyen insanlar birde kota düşünce iyice görüntü kalitesini düşürüyor.
Sözde avrupa bizi kıskanıyor ama avrupada kota vs yok, net hızları bizden yüksek + daha ucuz.

Birde sürekli 2018 yıl sonu diyor, insanlarda 2018 sanıyor, 2018 Aralık sonu yani 2019 orda bile halkı kandırıyorlar.

Evet altyapı eksik ondan kotasız net yok ülkede.

2019'a kadar her ay bir haberi yapılır bunun artık. Bu 3. söyleniş, anladık tamam 2 sene uğraşıp anca kaldırabileceksiniz.

bi 50 sene içinde böyle birşeyin olacagını sanmıyorum
olursada internet üceti 300 400 tl olur heralde

benim yaşadıgım yerde garip bi durum var bu netle ilgili.dükkanı yeni açtıgımda gittim,yeni hat baglatıcam ve paketlere bakayım dedim.fakat tek bi paket var satışı yapılan,geçerli olan.adamlar diyor ki; "bütün elbistana 16mbitlik satıyoruz,ne aşagısı var ne yukarısı.sen sadece kotanı seç" bi arkadaşın aldıgı nete bakıyorum,1mbitlik ancak kaldırıyor hattı.başka birisi ise 15mbit alıyor ve bu ikisi aynı parayı veriyor.1lik alan adam paketi düşürün bari filan dediginde ise işte tek paket satışı var diyorlardı.benim dükkana 2 tane hat çektim 16lık,100gb kotalı.en başta bu pcde kullandıgım hat daha iyiydi,15-16mbit alıyordum,diger hatda ise 12-13 alıyordum.aradan 10 ay geçti,12lik verim aldıgım hat oldugu gibi duruyor ama digeri 8e düşürüldü.neymiş,alt yapı yetersizmiş ve bu hattın 16lık alma ihtimali yokmuş.sanki 10 aydır başka yerde kullanıyordum bu neti :) nereden,nasıl milleti soysak derdinde hepsi.

Şehir içi çok kalabalık olmayan yerlerde altyapı bomboş, örnek benim bölgemde türk telekom altyapısı var ve 2 saha dolabının %20 si zor kullanılıyor. İnterneti olan pek yok, olan da zaten çatıdan wifi-share hotspot sistemiyle alıyor çok ucuz diye. Böyle bölgelerde 50 liralık akk li tarifeleri hat durumuna göre 150 liraya akk'siz verebiliyorlar.
Çoğu bilinçsiz olduğundan kullanamıyor, ben direk direkten tek hat çektim modeme kadar. SNR 16db görüyor 16mbit hızda (adsl) 25-26 ya kadar çıkabilir. Şehir dışı 20 yıllık telekomun yeşil yağlı bakır kabloları da olsa kullanan pek olmadığından mükemmel ping ve hız elde ediyorum. Çok şehir içi kalabalık bir yerde değilseniz, telekom altyapısı sizi şaşırtabilir evinize çektiğiniz düzgün bir kabloyla.

Son düzenleme:

Herkesin kotası ayın başında sıfırlanıyor ve herkes çatır çatır takılmadan nete giriyor altyapı yeterli yani :) Biraz daha sömürmek için yapıyorlar.

Ayın ilk günlerinde kota yok. Çöküyor mu altyapı?

İstedikleri zamanda kotaları kaldırıyorlar.

Emin olun öyle değil hocam. :) Yurt dışı çıkışları tam doluluk ile çalışıyor.

altyapı yetersiz denilen şey anlık hattın kaldırması bizim fatura 16mbps ye kadar ama gel görki 16 gelmiyor 16 gönderince internet kesiliyor bizde 11e ayarladık 11 geliyor. yani altyapı desteklemiyor

zaten hali hazırda istanbulun birçok yerine fiber geldi. bu da bizim mecburen kullandığımız leş internetin üzerindeki yükü azalttı.

Ay başında herkes hızını tam üst limitten alabiliyorsa kesilme olmuyorsa bana kalkıp gelipte alt yapı demeyin bunu diyen insan ya cahildir ya bilgisizdir ya da 3-5 cahille aynı ortamda kalmıştır. Kaldıki altyapı yetersiz ise bu yine onların suçu dünyanın en fahiş fiyatlı internetini kullanıyoruz ve dünyanın en leş internetini kullanıyoruz Ronaldoyu getirene kadar altyapıya harcasalardı parayı

yurt dışı cıkısıymıs falan filan bir dediğini açıkla bakalım yurt dışı çıkışı nedir

Simdi bugune kadar kota diye birsey olmasaydi internet hizlari ve alt yapilar nasil olurdu???? adamlar neden alt yapi yapsin ki ? ama artik mecbur yapacaklar.Kota diye birsey kalmayacak ileri yakin bir zamanda.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri