Hackerller Yarışıyor Bu Gece 12'de

akmaster_91

Kayıtlı Üye
Siber güvenlik sektörünün önde gelen isimlerinden Prodaft ve Invictus firmalarının düzenlediği CTF yarışmasının bir yenisi bu akşam sizleri bekliyor.

2013 senesinde düzenlenen ilk versiyonu DKH (Dünyayı Kurtaran Hacker) adlı CTF (Capture The Flag) yarışması büyük ses getirmiş ve 2000 den fazla hacker ve hacker adayı katıldı. Katılımcılar arasından birçok kişi siber güvenlik alanında eğitimlerine devam ederken bir çoğu da bu alanda faaliyet gösteren firmalarda çalışmaya başladı.

Yarışma 2016 Mayıs Ayında tekrarlandı ve bu sefer ismi DKHO (Dünyayı Kurtaran Hacker’ın Oğlu) oldu. Bu yarışmada 7 kategoriden toplamda 35 soru soruldu. Kategorilerden bazıları Cyber Intelligent, Reverse Engineering, Web, Forensic, Crypto şeklindeydi. Yarışma sonrasında mini bilgisayar Playstation 4, Xbox One, Raspberry Pi ve Başarı Sertifikası gibi ödüller verildi.

Şimdi de HackingWars.Online adresinde düzenlenen yarışmada ödüller henüz açıklanmasa da önceki ödüllerle benzerlik göstereceğini düşünüyoruz.

Eğer siz de bu alanda çalışmalar yapıyor, ilgi duyuyorsanız birçok Türk hacker grubunun da katıldığı yarışmaya kendinizi denemek adına ya da ödülleri kapmak için katılın!

Kaynak Tesla'nın Yeri

Yarışmanın konseptini bilmiyorum ama yarışmayı düzenleyen kurum veya kuruluş kendi belirlediği açıklardan oluşan ve kendi oluşturdukları 500 adet web sitesi üzerinden bir yarışma düzenlese çok güzel ses getirir en çok siteyi hackleyen hacker grupları ödül alsa :)

:D var diyemem ama dunyayıkurtaranhacker.com sitelerine bakmıstım. aslında yazılım bilgisini az soruyorlardı. atıyorum bir fotodaki gizlenmiş şifreyi bulmak,puzzle vb. gibi basit adımları da vardı. az çok phpden anlayan biri yazılım kısmını bence halleder.

edit: http://www.hackingwars.online/scoreboard/ herkes burada galiba yarısından fazlası Türk :D

Küçükken facebok şifresi çalmıştım bende hackır sayiliyomuyum acaba 😁

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri