Hadi Paypal'ın Kazık Kur Farkından Kurtulalım

Mtkn58

Kayıtlı Üye
Not2: Bankayı aradım imkansız falan dedi. Bu yöntem biz alışveriş yaptığımızda uygulanıyor sanırsam. Yine de kalsın birilerinin işine yarar elbet paypal'dan alışveriş yapanlar var. Yüksek kurdan yapmayın )
Not: Konu hakkında tüm eleştirileri bekliyorum. Olmaz diyenler lütfen sebepleriyle açıklarlarsa bu süreçte zaman daha çabuk işler. İlla ki buraları görüp deneme yapanlar vardır. Yarın banka mı arayıp çözümü iyice araştıracağım. Ona göre daha kesin sonuçlar elde ederiz. Şimdilik konu beta aşamasındadır.

Şuan sizin de hızlıca denemeniz adına zaman kaybetmemeniz için hemen paylaşıyorum konuyu, henüz böyle bir şeyi gerçekleştirmedim ama başaranlar var. Onlara güvenerek açtım zaten. Henüz kredi kartımı belirleyemediğimden kendim deneme de bulunamadım zaten haftasonu engeli de var.

Paypal'ın fahiş kur üzerinden kar yaptığını hepimiz biliyoruzdur. Serbest piyasa da 2.20 olan doları 2.12'lerden çevirdiğine hepiniz şahit olmuş ama kendimizce yok adamların hakkı, komisyon alıyor vb. bahanelerle kendimizi kandırarak bu durumu göz ardı etmişizdir. Ya da benim gibi banka hesaplarına para istetmişizdir.

Artık bu kur farkından kaynaklanan para kayıplarına SON!!
Bu yöntem ile korkmadan paypal'dan banka hesabınıza para çekebileceksiniz. ( Kalitesiz reklam sloganları gibi oldu :))

Hemmen yapmamız gerekenlere gelelim. Hepiniz bilgisayar kurdusunuz resimli anlatım falan bozar bizi hızlıca anlatalım :)

1-Paypal hesabına eklenmiş kredi kartınızın ekstrelerinin döviz kuru cinsinden ödemeye uyumlu olması gerekiyor. Bu noktada her bankada döviz ile ödeme seçeneği bulunmuyor. Bunu bankanızı arayarak öğrenebilir, eğer sistemleri destekliyor ise kartınızı €/$ uyumlu hale getirmeniz gerekiyor. Bankanızın destekleyip desteklememesi çok önemli. Şuan destekleyen bankaların listesi maalesef elimde bulunmuyor. Sadece yarın enpara hakkında size bilgi verebilirim.

2-Daha sonra Paypal sitesine girerek kullanıcı girişi yapıyorsunuz.

Şimdi sırasıyla
Hesabım----
Kullanıcı Profili----

Param----
Önceden onaylı Ödemelerim seçeneğini güncelleyin----
Kullanılabilir Ödeme Kaynaklarını Ayarla seçeneğini seçin ----
Ekstrenizin Dolar olarak kesileceği banka kartını seçin ve dönüştürme seçeneklerine basın ----
Beni satıcının faturasında belirtilen para birimiyle faturalandırı seçip göndere basın.

Alın size son adımdan bir resim.
1d021243175ce6e473d35261de1c53f7.png

Yani arkadaşlar bu kadar kolay bir olay ya. Çoğumuz bu 1-2 ayar yüzünden milyarlar kaybettik eminim :) 0.8 kuruş fark demek 1000 dolarda 80 tl demek çünkü :)

Bu olayı araştırmamın sebebi de. Hala Zoomin'den banka ödemelerini alamamam oldu yumurta bayramı mıdır nedir tatilleri yüzünden Paypal'a göre 2-3 hafta arası geç ödeme alacağım. Bundan sonra forever paypal diyoruz :) Tabi büyük konuşmamak gerek bu önemli bir adımdı bakalım ilerleyen günler bize neler gösterecek.

Bu olayın gerçekleşme ihtimali bizim bu kurdan kurtulma ihtimalimiz %90'dır. Denemeleri yapıp sonuç aldığımda tüm tahmine dayalı yorumlarımı sileceğim ve konuyu büyük bir düzen içerisinde yeniden kuracağım. Herkes görsün diye Konu Dışına açıyorum. Eğer bu yaptıklarımız tutarsa ilgili bölümde bir süreliğine sabitlenmesini de talep edebiliriz forumca :)

Dolar alınca birde doları tl ye çevirmek var :)

Dolar alınca birde doları tl ye çevirmek var :)
Orası çocuk oyuncağı. En azından bankalarınız size paypal gibi 0.8 gibi fahiş bir fark sunmaz. Bankalar size maksimum 0.1 kur farkı sunar. Bu da 1000 dolar'da 10 tl demek yani hiçbir şeydir. Paypal ise 1000 Tl'de 80 tl keser sizden. Enpara 1000 Dolar'da 4 tl keser :) Onda makas 0.04'dür. Garanti 0.055-Denizbank 0.05 gibi.

Orası çocuk oyuncağı. En azından bankalarınız size paypal gibi 0.8 gibi fahiş bir fark sunmaz. Bankalar size maksimum 0.1 kur farkı sunar. Bu da 1000 dolar'da 10 tl demek yani hiçbir şeydir. Paypal ise 1000 Tl'de 80 tl keser sizden. Enpara 1000 Dolar'da 4 tl keser :) Onda makas 0.04'dür. Garanti 0.055-Denizbank 0.05 gibi.
benim en para hesabım varda şimdi ben paypal hesabı açsam enparaya nasıl aktarabilirim paypaldaki paraları birde bildiğim kadarıyla paypalda parayı geri çekme var bundan mağdur olurmuyum ?

benim en para hesabım varda şimdi ben paypal hesabı açsam enparaya nasıl aktarabilirim paypaldaki paraları birde bildiğim kadarıyla paypalda parayı geri çekme var bundan mağdur olurmuyum ?

Oraları anlatmak uzun şimdi. Paypal'a nasıl kayıt olunur yazsanız benim anlatacağımdan çok daha kaliteli konulara rast gelirsiniz. Parayı geri çekme mevzusu ise bir partner firmasının geri çekeceğini pek sanmıyorum. Sonuçta paypalı şu aşamada partner firmalarından para almak için kullanacağız. Alışveriş yapacağınız kişi güvenilir olduktan sonra böyle sorunlar pek olmaz. Olursa da sizde şikayet edersiniz.

Peki hocam çekilen para kredi kartına mı yükleniyor yoksa bankıaya mı?

Peki hocam çekilen para kredi kartına mı yükleniyor yoksa bankıaya mı?
Hocam belirttiğim gibi henüz deneme aşamasında bir konu. Ben bu konuyu açarak konu üstünde tartışma ortamı çıkartmak istedim. Yani tartışıp daha hızlı çözüme ulaşması bakımından. Yöntemi henüz denemedim. Yarın bankamı arayarak deneyeceğim. Eğer daha önceden denemiş olanlar varsa onların yorumlarına göre hareket ederiz. Millet uğraşsın denesin çözüme ulaşanlar yazsın. Maalesef soruları cevaplandıramayacağım. Emin olmadan bir şey yazamam.

Dolar kuru farkından kurtulduk diyelim birde %2 olayı var oda çok feci giriyor :))

Paypalın aldığı helal hoş olsun işine gelmeyen swift kullanır bekler sorun yaşadığında da ağlamasın bırakın böyle detay işleri kimse babasının hayrına dünyanın öteki ucundan anlık para transferi yapmaz.

Ben de çok araştırdım bunu ama bu verdiğin bilgi sadece alışveriş yaparken paypal hesabından çekilen paralarda geçerli sanırım.

1000 doları alayım da 80 tl feda olsun kapitalizme :D

bu ay dolar olarak enpara dan vadesiz hesap açtım. paypal hesabımda ki dolarları enparada ki dolar hesabıma gonderdim birden otomatik tl bazına cevirip gonderdi.ertesi gun paypalı aradım telefonda ki kadın turk bankalarına dolar olarak transfer edilemedigini bununla ilgili bi karar oldugunu soyledi ve işlemi iptal edip seve seve enpara tl hesabıma gonderdim.

bu ay dolar olarak enpara dan vadesiz hesap açtım. paypal hesabımda ki dolarları enparada ki dolar hesabıma gonderdim birden otomatik tl bazına cevirip gonderdi.ertesi gun paypalı aradım telefonda ki kadın turk bankalarına dolar olarak transfer edilemedigini bununla ilgili bi karar oldugunu soyledi ve işlemi iptal edip seve seve enpara tl hesabıma gonderdim.

aynı şeyi bende düşündüm iyi ki yapmamışım bekleyip sorun yaşamaktansa paypal en güzeli ne yapalım %2 oradan gidiyor birde kurdan gidiyor bin liranın 150 lirası falan paypal da :D

aynı şeyi bende düşündüm iyi ki yapmamışım bekleyip sorun yaşamaktansa paypal en güzeli ne yapalım %2 oradan gidiyor birde kurdan gidiyor bin liranın 150 lirası falan paypal da :D

Kurdan kesilen parayi anladim da, %2 nerden geliyor?

1000 $ 80 tl neymiş öyle gerçekten çok fazla :D

ama ne yapalım paypal candır

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri