Hak Talebi Nasıl Alınır

• Kullanıcı efsane58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

efsane58

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar rap müzikle uğraşan birinin kanalını devraldım. Bu arkadaş stüdyoda beatmaker lerin hazırlamış olduğu beate kendi yazdığı sözleri okuyarak haliyle herşeyi kendi kayıt alıyor. Yalnız youtube kanalını açmakta biraz geç kalındı. 2008 den beridir bu işi yapıyor ve 100K - 800K arasında değişiyor izlenmeler. Birçok da parçası yüklü youtube da. Bir şarkısını aratınca en az 10 kişi yüklemiş. Biz de kanalı yeni açtığımız için hitler onlara ait bizim videolarımız izlenmiyor. Biz eski ve yeni yükleyeceğimiz parçaların hak talebini alıp yüklemiş olanlara telif nasıl atabiliriz. Ne yapmamız gerekiyor, mümkün mü böyle birşey. Şimdi yeni parçaları ilk biz yükleyeceğiz ama herifin biri yükleyip bize sahte telif atarsa geri bildirim yapıp her seferinde onla mı uğraşacağız.

Arkadaşlar rap müzikle uğraşan birinin kanalını devraldım. Bu arkadaş stüdyoda beatmaker lerin hazırlamış olduğu beate kendi yazdığı sözleri okuyarak haliyle herşeyi kendi kayıt alıyor. Yalnız youtube kanalını açmakta biraz geç kalındı. 2008 den beridir bu işi yapıyor ve 100K - 800K arasında değişiyor izlenmeler. Birçok da parçası yüklü youtube da. Bir şarkısını aratınca en az 10 kişi yüklemiş. Biz de kanalı yeni açtığımız için hitler onlara ait bizim videolarımız izlenmiyor. Biz eski ve yeni yükleyeceğimiz parçaların hak talebini alıp yüklemiş olanlara telif nasıl atabiliriz. Ne yapmamız gerekiyor, mümkün mü böyle birşey. Şimdi yeni parçaları ilk biz yükleyeceğiz ama herifin biri yükleyip bize sahte telif atarsa geri bildirim yapıp her seferinde onla mı uğraşacağız.

Sorunuz ile ilgili yeterli bilgim yok fakat;
Bu sorunuzun cevabını aldıktan sonra , telif atacağınız arkadaşlara önceden uyarı yapmanızda fayda var, kaldırmayanlara telif atarsınız.

Sorunuz ile ilgili yeterli bilgim yok fakat;
Bu sorunuzun cevabını aldıktan sonra , telif atacağınız arkadaşlara önceden uyarı yapmanızda fayda var, kaldırmayanlara telif atarsınız.

Kanallarına zarar vermemek açısından tabi ki böyle birşey yapmayacağız hocam.

Bir de sahte telif atan olursa. Biz parçayı kayıt alırken ufak videolar çeksek. Telife itiraz edip bu videoları sunsak olur mu ? Yazılı bir belge gerekiyor mu ?

bütün şarkılarını kanala yükleyin

sonra content id başvurusunda bulunun

bütün şarkılarını kanala yükleyin

sonra content id başvurusunda bulunun

Hocam forumda araştırdımda content id başvurusunda bulunan hemem hemen herkese geri dönüş yapılmamış. Uçuk izlenim ve aboneye gerek duyuluyormuş. Ya da resmi bi şirkete galiba.

Bizim sıkıntımız zaten bu. Kanalı yeni açtık. 2010 dan önceki parçaları yüklemedik hatta hit alamayız diye. Söz yazıp beat oluşturulup kayıt alınıyor. Sadece facebook sayfamız var. Web sitemiz yok. Ama parçayı yükleyen tek biz olalım istiyoruz. Başka bir yöntemi yok mudur ?

Bence telif atmayın eşleşen atın (nasıl atıldığını bilmiyorum malum spammerım) reklam kazancını siz kazanın video onda izlensin.

Bence telif atmayın eşleşen atın (nasıl atıldığını bilmiyorum malum spammerım) reklam kazancını siz kazanın video onda izlensin.

O da mantıklı eşleşen geldikten sonra adam zaten muhtemelen siler. Belki kendi kanalının hitini arttırmak için silmez (Çok izlenmişlerden bahsediyorum) Ama onun içinde birşeyler istiyordur youtube heralde ?

O da mantıklı eşleşen geldikten sonra adam zaten muhtemelen siler. Belki kendi kanalının hitini arttırmak için silmez (Çok izlenmişlerden bahsediyorum) Ama onun içinde birşeyler istiyordur youtube heralde ?

Dediğim gibi bu konuda hiçbir bilgim yok ne o arsız belanın medya koordinatörü mü oldun :D

Kanallarına zarar vermemek açısından tabi ki böyle birşey yapmayacağız hocam.

Bir de sahte telif atan olursa. Biz parçayı kayıt alırken ufak videolar çeksek. Telife itiraz edip bu videoları sunsak olur mu ? Yazılı bir belge gerekiyor mu ?

Hocam sen araştırmışsın zaten content id başvurusu lazım da , kanalın çok yeni.

Görüntülü kanıtlar mutlaka elinizde dursun, şimdi forumda content id alan kim var bilmiyorum herkes spamcı olduğu için tecrübelilerin cevaplarını beklemek lazım.
İlk aşamada yazılı belge isterler diye düşünüyorum , stüdyo bilgileri belgeleri, gerekirse stüdyo belgelerinin resimlerini falan da çek kenarda dursun.

Yani itiraz ettiğinde her türlü kanıt olsun elinde, güzel bir ingilizce ile itirazını kabul ederler diye düşünüyorum.Content id Türkçe desteği varmı bilmiyorum.

Tabi ben content id alamadığını varsayarak anlattım.
Dediğim gibi tecrübeli arkadaşların cevaplarını beklemek lazım.

1. Öncelıkle İzlenme Sayın 1 Milyon Üzeri Olacak Hak Talebi İçin.
2. Kanal Abonen 10k Üzeri Olacak
3. Kanalın Dogurlanmış Yerel Şirkete Ait Olması Lazım
4. Bunlar Olduktan Sonra https://www.youtube.com/content_id_signup
Burdan başvurman lazım ha not geçeyim eger ki bunların hepsı yok ise resmı kanalın üzerinden başvurdugun zaman bir daha başvurma şansın yok tek 1 defa o hakkı veriyorlar yalan yanlış bilgiler girersen orda yazıyor zaten direk Asliye hukuk mahkemesinden Tazminat ve yanlıs bilgiye dayalı dava açıyorlar.

Kolay Gelsin.

Anladım hocam. Bizim videolar sürekli çalınıp başkaları tarafından yüklenecek anlaşılan :(

1. Öncelıkle İzlenme Sayın 1 Milyon Üzeri Olacak Hak Talebi İçin.
2. Kanal Abonen 10k Üzeri Olacak
3. Kanalın Dogurlanmış Yerel Şirkete Ait Olması Lazım
4. Bunlar Olduktan Sonra https://www.youtube.com/content_id_signup
Burdan başvurman lazım ha not geçeyim eger ki bunların hepsı yok ise resmı kanalın üzerinden başvurdugun zaman bir daha başvurma şansın yok tek 1 defa o hakkı veriyorlar yalan yanlış bilgiler girersen orda yazıyor zaten direk Asliye hukuk mahkemesinden Tazminat ve yanlıs bilgiye dayalı dava açıyorlar.

Kolay Gelsin.

Content id dediğimiz bu hocam, kendi içeriğini sisteme tanıtırsın otomatik eşleşen verir yükleyenlere.Ayrıca eşleşen atma gibi bir durum yok yani.

Anladım hocam. Bizim videolar sürekli çalınıp başkaları tarafından yüklenecek anlaşılan :(

Yapacak bir şey yok ben bir kere kandırıp almak istedim direk mail geldi tazminat davası açtılar hemen savcılıga gidip anlattım dilekçe yazdım para ödedim özür talep ettim ki öyle affettiler başıma geldıgı ıcın diyorum Hak ID talebini kolay kolay kımseye vermiyorlar.

Dediğim gibi bu konuda hiçbir bilgim yok ne o arsız belanın medya koordinatörü mü oldun :D

Arabesk raple ilgilenmiyorum hocam. Bu işi zaten ben teklif ettim. 2008 den beri kendisini dinlerim. Kendi youtube kanalı yok ben açtım bişeyler kazansın istiyorum sadece.

---------- Mesaj saat 02:45:02 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 02:42:37 civarında gönderildi. ----------

Yapacak bir şey yok ben bir kere kandırıp almak istedim direk mail geldi tazminat davası açtılar hemen savcılıga gidip anlattım dilekçe yazdım para ödedim özür talep ettim ki öyle affettiler başıma geldıgı ıcın diyorum Hak ID talebini kolay kolay kımseye vermiyorlar.

O zaman biz yeni parçaları yüklemeye devam edeceğiz. Sahte telif atan olursa da şarkıyı kayıt alırken ufak videolar çekip itiraz ederken sunacağız o zaman. Başka bir fikir gelmiyor aklıma ? Doğru mudur hocam ?

Arabesk raple ilgilenmiyorum hocam. Bu işi zaten ben teklif ettim. 2008 den beri kendisini dinlerim. Kendi youtube kanalı yok ben açtım bişeyler kazansın istiyorum sadece.

---------- Mesaj saat 02:45:02 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 02:42:37 civarında gönderildi. ----------

O zaman biz yeni parçaları yüklemeye devam edeceğiz. Sahte telif atan olursa da şarkıyı kayıt alırken ufak videolar çekip itiraz ederken sunacağız o zaman. Başka bir fikir gelmiyor aklıma ? Doğru mudur hocam ?

en mantıklısı odur zaten hocam

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri