Hangi para birimine güvenebiliriz?

Bu işlerden pek anlamam ama ingiliz sterlini olabilir. Avrupa Birliğinden çıktıktan sonra daha da çok değer kazanacak bence.

Olası savaş durumu senaryosu:
2 ayrı evde 2 ayrı kasa
her bir kasada 5 bin TL + 5 bin dolar nakit gerisi full altın olacak.
İsviçre bankalarında hesap açtır. Kasalarda Süresiz uçak bileti pasoport vs.
Aman hocam düşünme bunları kasa para vs. çıkarsa savaş filan gider savaşırız yapcak bişey yok :)

Altın diğer ülkelerde değer kayben bir birimdir ancak bizim ülkemizde dolar sürekli yükseldiği için dolar karşısında altın değer kaybetsede, tl karşısında değer kazanmakta o yüzden altın bizin ülkemizde bir yatırım aracı olabilir. Ayrıca şu son yaşananlardan dolayı dolar yada euro paranızı yastık altında bir miktar tutmanızı öneririm. 20bin dolardan fazla da evde tutmak olmaz tabii. Yani ne konuşsak üldeki dinamiklerden dolayı olay siyasete kayacağından fazlada bir şey yazamıyorum.

Çok param yok hocam. Olsa zaten harcarım kenara 3-5 bişey attıktan sonra.

Sizi bilmem de ben bu internete de bankalara da tam güvenemiyorum. En güzeli bir miktar parayı altın olarak saklamak.

3binin 5 binin kimseye zararı olmaz. Saklamanın da zararı olmaz. Ama faydası olabilir.

Hocam savaş çıkarsa,zaten devlet tüm banka hesaplarına el koyup bloke ediliyo... Savaş bitince geriye ödeniyor...

Ama savaş korkusu var ise altın alıp, saklamanızda fayda var. Ama bankada saklarsanız malesef el konabiliyor. Reel altın alırsın, bilezik, büyük altın vb. o değerini korur, usd alırsın değerini korur. Ama kar yapar ama zarar bilemem.nükleer savaş çıkınca nakitin olur, daha öncesinden eve hırsız girip çalmaz ise, yada deprem olurda ev dışındaken sen göçük altında kalmaz ise ;) yani hiç bişeyin garantisi yok. En garanti banka gibi bişe. Sana bişi olsa arkandakilere kalır yani.

Ülkemizde Darbe girişimi olduğu gecenin sabahında ne olur ne olmaz diye bankanın ATM sine gidip para çekeyim dedim. ATM bana güvenliğinizden dolayı para veremiyoruz dedi. O günden sonra Parayı özellikle döviz ve diğer arkadaşların yazdığı gibi altına çeviriyorum. Yurt dışında birkaç banka hesabı açtım ordada bir miktar tutuyorum. Kesinlikle önemli bir konu olduğu kanaatindeyim. Banka güvenli eyvallah ama kesinlikle evinizde yada güvendiğiniz bir aile bireyi yada akraba varsa o onun yanıda bir miktar tutabilirsiniz. her ihtimale karşı

Hocam para var dert var...

Ama aklıma gelenler

Hocam altını yanında taşımak için kemer yaptır ve boyat

563184281_557.jpg

ev de ise altın misket yaptır ve beyaza boya bir cam kavanoza koy çocuklardan uzak tut ama sıkıntı dedektörle giriyorlar hırsızlar haberin olsun

Hocam para var dert var...

Ama aklıma gelenler

Hocam altını yanında taşımak için kemer yaptır ve boyat

563184281_557.jpg

ev de ise altın misket yaptır ve beyaza boya bir cam kavanoza koy çocuklardan uzak tut ama sıkıntı dedektörle giriyorlar hırsızlar haberin olsun

Oldu hocam. Altını toz haline getirtip yutalım istersen. :D Kullanacağımız zaman malum . .

Konu türkiye kırizi ve savaşsa:

değer kaybetmeyen savaş anında bile heryerde geçen şey altıntır. En güvenli yolda biyere gömmektir. yok online saklıycam dersiniz bana biraz güven veren site budur.
https://www.goldmoney.com/ burada biriktir.

Son düzenleme:
paranoya var sende :D okuyunca elim ayağım titredi ben bu kadar ince düşünsem kafayı yerim herhalde

Ne paranoyak insanlar varmış yav :) Bırakın orda burda hesap açıp dövize dönüştürmeyi psikoloğa gidin psikoloğa 3 kuruşla hayatı çevrenizdekilere zehir etmeyin

Irak'ta savaş çıktı, adamlar ülkeden kaçarken paralarını yanlarına aldılar.
Suriyede hala savaş var adamlar kaçarken bile birton parayla geliyor.
Bu adamların hepsimi evinde tutuyordu parayı?
Hiçbirimi bankadan para çekmedi yani?
Savaş vs çıkarsada eninde sonunda bankadan bir şekilde o parayı alırsın, bu kadar paranoyaksan parayı dövize çevir evinde tut.
Tabi yarın birgün hırsız vs riski karşısında her zaman tetikte olman lazım.

en güvenlisii kndi evin olucak villa tarzi büyük bir ev olmasi maglüm 2 + 1 evlerde olmaz :D evin icinde gizli bir oda olucak gözle ve projede görnmeyen orada saklayacaksin. hirsiz girse bile bulamaz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri