öncelikle hdd lerde 2.el bende hiç önermem.hem sorun çıkarmayı seven parçalar hemde 2.elde bad sector filan olmama ihtimali neredeyse yok.ben normalde sıfır ve 2.el pc parçaları satıyorum mesela dükkanda,hddleri almadan önce kendi ellerimle hdd programları ile test ediyorum ve ona göre fiyat veriyorum satmak isteyenlere.aynı şekilde satacagım zaman da sorununu söylüyorum,gösteriyor,ona göre satıyorum.ama netten bu şekilde alacagın hddlerde bu işler zor.illede alacam diyorsan,donanımhabere bakıp daha önce düzgün satışlar yapan birisini bul derim.
biraz uzun olacak ama olayla ilgili bi anımı anlatmak isterim aklıma gelmişken

üstedeki mesajlardan birisinde gördüm,yurt dışından alınan ürünlerde biçok kişi tabi şunu düşünüyor ; ürünü aldım,garantisi var ama burada olsa dahi ne kadar ugraştırıyorlar,yurt dışındakiler hayattda ugraşmaz filan kanısı var.ama aldıgınız yer düzgünse yurt dışındaki garanti bizdekinden yüz kat daha iyi.kısa bi süre öncesine kadar ben her hafta yüzlerce ürün alırdım,herşeyimi yurt dışından alırdım.hiçbi sorun olmaz,olamaz demiyorum tabi oradada olsa buradada olsa insanına göre degişir bu iş.
Bi örnek vereyim;yıllar önce logitechin 500-600tllik kulaklıklarından birisini aldım teknosadan.teknosadan çıktım,5dk ilerde benim dükkanım var,oraya gidip kutuyu açtım ve kulaklıgı takmaya çalıştım.ilk denemede tuzla buz oldu kulaklıgın bi kısmı,direkt at çöpe yani o halde.teknosaya gittim,ürünün yarı fiyatını aldılar birebir degişim için.sebep;kullanıcı hatası.heralde bitek bizde var bu olayda

aldıgım yeni kulaklıgı 3 gün sonra tekrar taktım,15dk sürmeden o da aynı hale geldi.nette arattım ve bu sorunu yaşayan tonla insan oldugunu gördüm.belli bi seride filan mı vardı sorun ne artık orasını bilemiyorum.neyse,birebir aynı sorunu logitech in destek forumunda gördüm mesela.ingilterede adamın birisi aynı sorunu yaşamış ve logitech yetkilisi birebir degişim yapmış ücretsiz olarak.üstelik benimki gibi aldıktan 5dk sonra da kırılmamış,garantinin bitmesine 20 gün filan kalmış ama üste para almadan yenilemiş adamlar.ben 2k ya yakın para verip 3 defa tekrar aldım aynı ürünü,sırf elimde saglam bi kulaklı olsun diye ama hiçbirisini 5dk takamadım
ytden para kazandıgımız zamanlardı,bol bol harcıyoruz tabi paraları

ebaydandı sanırım,nerden aldıgımı hatırlamıyorum logitechin bi çakmasını yapmışlar,alman bi adam sıfır olarak satıyordu onu aldım.2 yıl da garantisi var...1,5 yıl filan kullandım sonra çipini yaktım.bizim buradaki garanti olayından nefret ederim,1 kez memnun kaldıgım olmadı hiçbi garantiden.yabancılarda böyle 5-10 olayım oldu,hep memnun kaldım.adama mail atıp durumu anlattım,adres verdi ve ptt ile gönderdim kulaklıgı.göndermeden öncede resmini,videosunu filan çektim,sorunu detaylı anlattım.hani isteyecegi parayı önceden ögreneyim,degmeyecekse ne kendimi ne adamı ugraştırmayayım diye.adam para istemez,gönder sen diyip durdu.bu kulaklıklarda çip giderse komple çöp zaten,bi anlamı kalmıyor.adam çipi çıkarıp atmış,yenisini takmış yerine ve geri gönderdi.1 kuruş parada almadı.dedim o kadar ugraştınız,masraf yaptınız ödeyeyim ücreti neyse.adamın lafını hala hatırlarım ; biz sana bu ürünü 3 yıl garantili mi sattık,evet.garanti dolmadan 2 gün önce çıkıp üstünde zıpla,kır,parçala ve bunuda videoya çekip bize gönder kulaklık kırıldı,bunu tamir edin diye.biz senden para almadan bunu tamir edip göndermek zorundayız.tamir edilemeyecek halde ise sıfırını göndermek zorundayız.
düzgün satıcıları bulursan,yurt dışı her zaman daha iyi trden bence...ama dikkat etmen gereken bişey var hocam.şuan durum ne bilmiyorum ama en son baktıgımda, 1$ lık ürün için devletin 150tl vergi aldıgına denk geldim

neye göre vergisi alınıyor filan bilemiyorum ama o fiyatların üzerine vergide eklenecek yurt dışından alırsan.onuda unutma....