Hava Teknik Okulları Hakkında

silentspy

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, 4 senelik ingilizce öğretmenliği bölümünü sağlık problemleri dolayısıyla bırakmak zorunda kaldım.

NP hastanesinde psikoterapi görüyorum ve 1 ayımı İstanbul'da geçireceğim bu yüzden çok ders çalışamayacağım için bu soruları soruyorum. 2 adet planım var ;

Öncelikli hedefim : YGS'de 250 puan türünü aşıp Havacılığa başvurup Uçak Bakım Teknisyeni olmak istiyorum ama İmam hatip mezunuyum, bir sorun olur mu ? Kondisyon ve mülakatta sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum.

B Planım : Tekrar İngilizce Öğretmenliği bölümüne yerleşmek veya Tercümanlığa yerleşmek.. İçimden hiç gelmiyor çünkü ilgimi çekmiyor.

Geçmiş olsun hocam .Bence bu 1 aylık süre zarfında bunları düşünme , tedavine bak .. Sağlığına kavuş ondan sonra ne yapacağını düşünürsün..

Merhaba arkadaşlar, 4 senelik ingilizce öğretmenliği bölümünü sağlık problemleri dolayısıyla bırakmak zorunda kaldım.

NP hastanesinde psikoterapi görüyorum ve 1 ayımı İstanbul'da geçireceğim bu yüzden çok ders çalışamayacağım için bu soruları soruyorum. 2 adet planım var ;

Öncelikli hedefim : YGS'de 250 puan türünü aşıp Havacılığa başvurup Uçak Bakım Teknisyeni olmak istiyorum ama İmam hatip mezunuyum, bir sorun olur mu ? Kondisyon ve mülakatta sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum.

B Planım : Tekrar İngilizce Öğretmenliği bölümüne yerleşmek veya Tercümanlığa yerleşmek.. İçimden hiç gelmiyor çünkü ilgimi çekmiyor.
Hocam teknisyenliği bitirseniz de hayatınızın büyük bir kısmı askeriye de geçecek bunu unutmayın, ben öğretmenliktense tercümanlıkla uğraşmanızın sizin için daha güzel olacağını düşünüyorum, umarım herşey istediğiniz gibi olur.

Geçmiş olsun hocam .Bence bu 1 aylık süre zarfında bunları düşünme , tedavine bak .. Sağlığına kavuş ondan sonra ne yapacağını düşünürsün..

Öyle zaten hocam sağlıktan önemli hiç bir şey yok ama zamanda geçiyor..

Hocam teknisyenliği bitirseniz de hayatınızın büyük bir kısmı askeriye de geçecek bunu unutmayın, ben öğretmenliktense tercümanlıkla uğraşmanızın sizin için daha güzel olacağını düşünüyorum, umarım herşey istediğiniz gibi olur.

Olsun hocam sorun yok yeter ki uçaklarla ilgili bir işim olsun çünkü elektroniğe,yazılıma,teknolojiye bayılıyorum tek eğlencem o yani. İngilizcem ana dilime yakın, Albay bir amcam var Amerika'da, İngiltere'de geliştirmek için kursları oluyor onlara da gider geliştirir başka şirkette de işe girebilirsin falan demişti. Hem ilgimi daha çok çekiyor.

benim bildiğim astsubay bölümlerindeki branşları okul kendisi seçiyor senin isteğine göre yapmıyorlar yani sen uçakları tamir etmek istiyor olabilirsin ama onlar seni maliyecide yapabilirler veyahut uçakları göremeyceğin herhangi bir branşada koyabilirler yinede emin değilim.

şuan için mevcut hükümet ile imam hatip oldun için bir engel olcanı sanmıyorum (4-5 sene sonra bilemem)..

Bölüme gelicek olursak neyi istiyorsan onu oku ilerde mutsuz olcağın bir meslek olmasın

benim bildiğim astsubay bölümlerindeki branşları okul kendisi seçiyor senin isteğine göre yapmıyorlar yani sen uçakları tamir etmek istiyor olabilirsin ama onlar seni maliyecide yapabilirler veyahut uçakları göremeyceğin herhangi bir branşada koyabilirler yinede emin değilim.

Dilekçe falan verip değiştiremez miyiz peki hocam ?

şuan için mevcut hükümet ile imam hatip oldun için bir engel olcanı sanmıyorum (4-5 sene sonra bilemem)..

Bölüme gelicek olursak neyi istiyorsan onu oku ilerde mutsuz olcağın bir meslek olmasın

Para benim için ikinci planda hocam her zaman.. Zevk alarak yapacağım bir meslek sahibi olmak istiyorum ve uçaklar, teknoloji çok ilgimi çekiyor

Merhabalar kardeşim

Bende imam hatipliyim. Hiç bir şekilde ne kara ne hava ne de denize başvuramazsın. Meslek liseleri alınmıyor. Ve hava için ygs'den gidemezsin. MF den. Karadan sadece ygs'den gidebilirsin. Allah şifa versin bu arada. Öncelikle sen başvurmadan önce bir temiz raporu al. Mülakatlarda o hastalığın olduğunu öğrenirlerse elenirsin. OKB hastalığı kolay bir durum değildir.

Son düzenleme:
Merhabalar kardeşim

Bende imam hatipliyim. Hiç bir şekilde ne kara ne hava ne de denize başvuramazsın. Meslek liseleri alınmıyor. Ve hava için ygs'den gidemezsin. MF den. Karadan sadece ygs'den gidebilirsin.

Arkadaşım ygs den 250 barajını geçip normal havacılığa girdi. Düz lise mezunu. Benim istediğim 4 yıllık değil ki :) 2 yıllık istiyorum. Bakalım şansımı deneyeceğim.

Arkadaşım ygs den 250 barajını geçip normal havacılığa girdi. Düz lise mezunu. Benim istediğim 4 yıllık değil ki :) 2 yıllık istiyorum. Bakalım şansımı deneyeceğim.

Rabbim her şeyi gönlüne göre versin. İstersen yarın ara sor. Daha askeriye alanlarının hiç birinde sınırlama kalkamadı. Hepsi kalktı tek o kalkamadı.

Rabbim her şeyi gönlüne göre versin. İstersen yarın ara sor. Daha askeriye alanlarının hiç birinde sınırlama kalkamadı. Hepsi kalktı tek o kalkamadı.

Yarın arayıp soracağım hocam, amin inşaAllah.. Keşke MF yapabilsem de uçak mühendisliğine falan gidebilsem :D Eşit ağırlık mezunuyum ama maalesef.. En kötü ihtimal İng. Öğretmenliği veya Mütercim Tercümanlığa devam ederim..

Benim bildiğim girebilirsin, ben şuan Eskişehirde Sabiha Gökçen meslek lisesinde okuyorum burdan çıkıp doktor olan da var, pilot olan da :) Okulun asıl alanı Uçak bakım

Ben ama işte İmam hatip mezunuyum hocam :) Sizin direk yatay geçiş hakkınız falan vardır büyük ihtimalle.. Ben de uçak bakım falan istiyorum çok merağım var.

Yarın arayıp soracağım hocam, amin inşaAllah.. Keşke MF yapabilsem de uçak mühendisliğine falan gidebilsem :D Eşit ağırlık mezunuyum ama maalesef.. En kötü ihtimal İng. Öğretmenliği veya Mütercim Tercümanlığa devam ederim..

Sen beni bir skype ekleyebilir misin sana bir şey soracağım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri