Hayali Olanlar?

Blackheart

Yasaklanmış
Günaydın arkadaşlar...Bu sabaha farklı bir konuyla giriş yapmak istiyorum. Hayatı nasıl yaşıyorsunuz? Yargılar, beklentiler, hayaller, hayal kırıklıkları, üzüntüler, sıkıntılar vs. Hepimizin hayalleri var. Kimimizin okul, kimimizin ev, kimimizin emeklilik, kimimizin araba vs. Peki bu hayallere ulaşmak için gerçekten çabalıyor muyuz? Hayal ne zaman gerçek olur? Hedefe dönüştüğü zaman. Hayallerinizi, hedefleriniz yaptınız mı? Yoksa hala her sabah hayallerinizi düşünüp, gülümseyip yine o sıkıcı işleri yapmaya devam mı ediyorsunuz? Peki hedef yaptık diyelim. Bu hedefe adımlarınızı nasıl atıyorsunuz? ''Yarın hayalim için şunu yapacağım!'' mı diyorsunuz? O halde o hayale asla ulaşamayacaksınız. Yarın diye bir şey yoktur. Yarın, yalnızca bir yanılgıdan ibarettir. 5 dakika öncesini asla değiştiremez ve 5 dakika sonrasını asla bilemeyiz. Geçmişimizin mutluluğunu veya pişmanlığını, geleceğimizin parlaklığını veya karanlığını belirleyen şey, tam bugün yaptıklarımızdır. Geçmiş ve gelecek, sadece zihnimizde saklı olan yanılgılardır. Doğada, insan dışında hiçbir canlıda pişmanlığı ve gelecek kaygısını göremezsiniz. Bu hayata 1 kez geldik. Tekrar aynı şansımız olmayacak. Doğrusu merak ediyorum. Bugün doktora gitseydiniz ve size, kanser olduğunuzu, 1 ay ömrünüz kaldığınızı söyleseydi, hala o sıkıcı işleri yapmaya devam eder miydiniz? Yoksa o 1 ayı, tüm sevdiklerinizin gönlünü alarak, yardımlar yaparak, hayallerinizi yaşamaya çalışarak mı geçirirdiniz? O halde kim 1 ay sonra ölmeyeceğine dair garanti verebilir? Kim 5 dakika sonra olacağı gerçekten bilebilir? Artık bir şeyler için adım atma zamanı! Her gün çalan aynı kaseti durdurma ve hayaliniz için 1 farklı adam daha atma zamanı. Bu yazımı sonlandırırken Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın şöyle güzel bir konuşmasını paylaşayım; '' Her sabah uyandığım zaman, aynaya bakar ve kendime, ''Bugün hayatımın son günü olsaydı ne yapmak isterdim?'' diye sorardım. Ve her günümü isteklerime ulaşmak, hayallerimi gerçek kılmak için yaşardım. Sonra bir gün kanser olduğumu ve öleceğimi öğrendim. Hiç üzülmedim. Çünkü ben her gün ölümü hatırlayarak ve hayallerimi, hedeflerim yaparak yaşadım. Bugün ulaştığım noktada harika bir eşe, harika bir kariyere ve konuma sahibim.''​

Günaydın arkadaşlar...Bu sabaha farklı bir konuyla giriş yapmak istiyorum. Hayatı nasıl yaşıyorsunuz? Yargılar, beklentiler, hayaller, hayal kırıklıkları, üzüntüler, sıkıntılar vs. Hepimizin hayalleri var. Kimimizin okul, kimimizin ev, kimimizin emeklilik, kimimizin araba vs. Peki bu hayallere ulaşmak için gerçekten çabalıyor muyuz? Hayal ne zaman gerçek olur? Hedefe dönüştüğü zaman. Hayallerinizi, hedefleriniz yaptınız mı? Yoksa hala her sabah hayallerinizi düşünüp, gülümseyip yine o sıkıcı işleri yapmaya devam mı ediyorsunuz? Peki hedef yaptık diyelim. Bu hedefe adımlarınızı nasıl atıyorsunuz? ''Yarın hayalim için şunu yapacağım!'' mı diyorsunuz? O halde o hayale asla ulaşamayacaksınız. Yarın diye bir şey yoktur. Yarın, yalnızca bir yanılgıdan ibarettir. 5 dakika öncesini asla değiştiremez ve 5 dakika sonrasını asla bilemeyiz. Geçmişimizin mutluluğunu veya pişmanlığını, geleceğimizin parlaklığını veya karanlığını belirleyen şey, tam bugün yaptıklarımızdır. Geçmiş ve gelecek, sadece zihnimizde saklı olan yanılgılardır. Doğada, insan dışında hiçbir canlıda pişmanlığı ve gelecek kaygısını göremezsiniz. Bu hayata 1 kez geldik. Tekrar aynı şansımız olmayacak. Doğrusu merak ediyorum. Bugün doktora gitseydiniz ve size, kanser olduğunuzu, 1 ay ömrünüz kaldığınızı söyleseydi, hala o sıkıcı işleri yapmaya devam eder miydiniz? Yoksa o 1 ayı, tüm sevdiklerinizin gönlünü alarak, yardımlar yaparak, hayallerinizi yaşamaya çalışarak mı geçirirdiniz? O halde kim 1 ay sonra ölmeyeceğine dair garanti verebilir? Kim 5 dakika sonra olacağı gerçekten bilebilir? Artık bir şeyler için adım atma zamanı! Her gün çalan aynı kaseti durdurma ve hayaliniz için 1 farklı adam daha atma zamanı. Bu yazımı sonlandırırken Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın şöyle güzel bir konuşmasını paylaşayım; '' Her sabah uyandığım zaman, aynaya bakar ve kendime, ''Bugün hayatımın son günü olsaydı ne yapmak isterdim?'' diye sorardım. Ve her günümü isteklerime ulaşmak, hayallerimi gerçek kılmak için yaşardım. Sonra bir gün kanser olduğumu ve öleceğimi öğrendim. Hiç üzülmedim. Çünkü ben her gün ölümü hatırlayarak ve hayallerimi, hedeflerim yaparak yaşadım. Bugün ulaştığım noktada harika bir eşe, harika bir kariyere ve konuma sahibim.''​

Hayallerim olduğu için ve sevmediğim bir mesleği yapmak istemediğim için kısa bir süre önce 1 yıl okuduğum pmyo'dan istifa ettim. Bazı şeyler paradan daha önemli :)

Hayallerim olduğu için ve sevmediğim bir mesleği yapmak istemediğim için kısa bir süre önce 1 yıl okuduğum pmyo'dan istifa ettim. Bazı şeyler paradan daha önemli :)

Aynen öyle. Öldükten sonra milyarlarca dolarımız da olsa yanımızda götüremeyeceğiz. Para, amaç olursa hayat zindan olur. Para, hayalleri gerçekleştirmek için bir ''araç'' olmalı her zaman.

Hayallerim var. Onlarcası, maddi rahatlık, iyi bir iş, iyi bir araba, iyi bir eş, iyi bir ev. Fakat gerçeğe dönüştürmek için elle tutulur hiçbir çabam yok. Hayallerim sadece hayallerde kalıyor. Onları gerçeğe dönüştürecek enerjiyi, hevesi kendimde bulamıyorum.

Fakat her boş geçirdiğim gün için köpek gibi pişmanım. Hayatım pişmanlıklarla dolu. Bir şeyler sürekli ters gidiyor, son zamanlarda mutluyum derken kaç gündür adsense problemi ile yatıp kalkıyorum. Hevesim kırılıyor sorunlarla karşılaşınca, kendimle çatışıyorum; bir çözüm yolu bulup uğraşmalı mı, yoksa kendi kendimi aptalca kandırıp olan biteni kadere bağlamak mı?

Bu nedenle hayatımın boş olduğu düşüncesi aklıma yerleşiyor ve özgüvenimi ve hırsımı kaybediyorum. Sürekli bir kısır döngü içerisindeyim ve tek kaybeden var; o da benim. Belki diyorum, beni şevke getirecek bir umut ışığı doğar, kendimi çabalarken bulurum ama takdir ettiğiniz gibi çabalamadan olmuyor.

Bu yüzden hayatım boyunca hiçbir yerde sivrilemedim, hiçbir sınavda hırs yapıp birinci olamadım, yaptığım işlerde çok para kazanmayı hedeflemedim. Günü çıkarmaya, kısa vadeli planlar yapmaya başladım fakat bir süre sonra bu illet alışkanlık yapıyor beyler. Mutsuz oluyorsun sürekli. Şu youtube işinde 2 senedir aylık 6 haneli kazançlara belki çıkabilecekken hep azıyla yetindim. Şimdi cebimde son 1 paket sigara parası ödeme bekliyorum. Belki yatmayacak ve her şey benim için yine hüsran yeniden hüsran. Hep kendime ediyorum, hep kendim çekiyorum. Eeee kendi düşen ağlamaz yusuf efendi... Sen tam bir gerizekalısın....

Aynen öyle. Öldükten sonra milyarlarca dolarımız da olsa yanımızda götüremeyeceğiz. Para, amaç olursa hayat zindan olur. Para, hayalleri gerçekleştirmek için bir ''araç'' olmalı her zaman.

Her gün işe gittiğimde '' bitsede kurtulsam '' demek yerine maaşım az olsun mutlu mutlu gidip zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağım bir iş olsun yeterli. Çalışmak isteyene para gelir elbet :)

bu işi yapan cogusu gibi benimde hayallerim var hayallerime ulaşmak şuan 7 aydır uraşıyorum bu iş ile vede bi kısık kapı görüyorum onu ne itebiliyorum nede kapatabiliyorum :) yerinde duruyor bakalım herşeyin hayırlısı...

Bir hayalim var bu yaşımda kendimi garantiye almak.
Anneme babama yük olmamak ilerde.
Hayatta tek başıma kaldığımda asla pes etmeyecek bir güvenin olması en büyük hayalim.
Anne ve babamın benim arkamdan bakarak ne olursa olsun gurur duymasını hayal ediyorum.

üniversite bittikten sonra hep şöyle dua ettim Allah'ımdan:

Hayırlı aş
Hayırlı iş
Hayırlı eş

Çok şükür ki sırasıyla bunlar oldu. Hepsinin hayırlısı olduğuna inanıyorum. Şimdi bir de bebeğimiz olacak. Allah'tan daha ne isteyeyim?

Bundan sonra sağlıklı, huzurlu, hayırlı, dinimize uygun, sıkıntısız, güzel bir gelecek dua ediyorum...

Tabi ki maddi bazı beklentiler yok değil ancak öncelikle onlar olsun gerisi 3 gün erken olmuş, 5 gün geç olmuş önemli değil ;)

yazlık veya kışlık (yayla gibi yüksek) yerlerden ev alıp oraya tek başıma taşınmak. millet düşünür taşınır ben düşünmek kafa dinleyen bi yere taşınacam

üniversite bittikten sonra hep şöyle dua ettim Allah'ımdan:

Hayırlı aş
Hayırlı iş
Hayırlı eş

Çok şükür ki sırasıyla bunlar oldu. Hepsinin hayırlısı olduğuna inanıyorum. Şimdi bir de bebeğimiz olacak. Allah'tan daha ne isteyeyim?

Bundan sonra sağlıklı, huzurlu, hayırlı, dinimize uygun, sıkıntısız, güzel bir gelecek dua ediyorum...

Tabi ki maddi bazı beklentiler yok değil ancak öncelikle onlar olsun gerisi 3 gün erken olmuş, 5 gün geç olmuş önemli değil ;)

Allah bağışlasın hocam :)

Fast food tarzi yada restraunt gibi bir sey acmak istiyorum amerikada youtubedan kazandigim para ile biriktiriyoruz bakalim:rolleyes:

Yanlış anlamayın hocam.Nedense bu yazı beni, megacıları hatırlattı. :) Benimde bir hayalim var oda her sene tomorrowlanda gitmek :D

youtube ilk başladığım zaman hayalim yeni bir bilgisayar almaktı ozamanlar oynadığım oyun knight onlinede 100 tane çar açmak için düşünüyordum ondan sonra yüksek miktarda paralar gelmeye başlayınca youtube iyice bağladı kendine ilk bilgisayarımı aldım 5500 liraya şimdide 2 nciyi aldım 7500 e inşallah 1 ayada ofis kurucam hedefim ise 4 5 yıl içinde inşaat sektörüne atlamak hayalim büyük ama inşallah gerçek olucak para biriktirmeye devam :)
HERKESE BAŞARILAR Diliyorum İnşallah Hayallerimizi Gerçekleştirebiliriz.

beyler youtube sayesinde hayatım çok değişti.Hayallerim yeşerdi desem yeridir.Şimdi o kadar çok hayalim,o kadar çok yapacak işim varki hepsine sevgiyle aşkla bakıyorum ve hepsini gerçekleştirmek için üzerlerine gitmekten zevk alıyorum.İnş herkesn hayalleri gerçek olur.Şunu da unutmayın her hayal yeteri kadar cesaret ve üzerine gitmek ile gerçek olur !

Hayali olmayan insan mı vardır ya :D Youtubela beraber hayallerimde evrensellik kazandı benimle beraber 1 yıl spam yaptıktan sonra özgüne geçiş yaptım çalışmalarım sürüor hayalim aylık 4-5 bin kazanıp özgün kanalım için ofis açmak ve sadece kendi işimi yapmak inşallah rabbim nasip eder hayırlı bi şekilde

Hayallerimden biri polis olmaktı kimliğimde yaşım 2 yaş küçük gözüktüğü için kafadan 2 yıl giremedim bu 3. senede 260 puan yaptım kadere bakki bu senede 270 le alıyorlar biride yukarıda pmyo dan istifa ettim demiş yani bazen isyan edesim geliyor şu dünyada bu mesleği bu kadar seven isteyen bi başkası yoktur ama biz her işte bir hayır vardır diyoruz Hayırlısı neyse o olsun :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri