Blackheart
Yasaklanmış
Günaydın arkadaşlar...Bu sabaha farklı bir konuyla giriş yapmak istiyorum. Hayatı nasıl yaşıyorsunuz? Yargılar, beklentiler, hayaller, hayal kırıklıkları, üzüntüler, sıkıntılar vs. Hepimizin hayalleri var. Kimimizin okul, kimimizin ev, kimimizin emeklilik, kimimizin araba vs. Peki bu hayallere ulaşmak için gerçekten çabalıyor muyuz? Hayal ne zaman gerçek olur? Hedefe dönüştüğü zaman. Hayallerinizi, hedefleriniz yaptınız mı? Yoksa hala her sabah hayallerinizi düşünüp, gülümseyip yine o sıkıcı işleri yapmaya devam mı ediyorsunuz? Peki hedef yaptık diyelim. Bu hedefe adımlarınızı nasıl atıyorsunuz? ''Yarın hayalim için şunu yapacağım!'' mı diyorsunuz? O halde o hayale asla ulaşamayacaksınız. Yarın diye bir şey yoktur. Yarın, yalnızca bir yanılgıdan ibarettir. 5 dakika öncesini asla değiştiremez ve 5 dakika sonrasını asla bilemeyiz. Geçmişimizin mutluluğunu veya pişmanlığını, geleceğimizin parlaklığını veya karanlığını belirleyen şey, tam bugün yaptıklarımızdır. Geçmiş ve gelecek, sadece zihnimizde saklı olan yanılgılardır. Doğada, insan dışında hiçbir canlıda pişmanlığı ve gelecek kaygısını göremezsiniz. Bu hayata 1 kez geldik. Tekrar aynı şansımız olmayacak. Doğrusu merak ediyorum. Bugün doktora gitseydiniz ve size, kanser olduğunuzu, 1 ay ömrünüz kaldığınızı söyleseydi, hala o sıkıcı işleri yapmaya devam eder miydiniz? Yoksa o 1 ayı, tüm sevdiklerinizin gönlünü alarak, yardımlar yaparak, hayallerinizi yaşamaya çalışarak mı geçirirdiniz? O halde kim 1 ay sonra ölmeyeceğine dair garanti verebilir? Kim 5 dakika sonra olacağı gerçekten bilebilir? Artık bir şeyler için adım atma zamanı! Her gün çalan aynı kaseti durdurma ve hayaliniz için 1 farklı adam daha atma zamanı. Bu yazımı sonlandırırken Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın şöyle güzel bir konuşmasını paylaşayım; '' Her sabah uyandığım zaman, aynaya bakar ve kendime, ''Bugün hayatımın son günü olsaydı ne yapmak isterdim?'' diye sorardım. Ve her günümü isteklerime ulaşmak, hayallerimi gerçek kılmak için yaşardım. Sonra bir gün kanser olduğumu ve öleceğimi öğrendim. Hiç üzülmedim. Çünkü ben her gün ölümü hatırlayarak ve hayallerimi, hedeflerim yaparak yaşadım. Bugün ulaştığım noktada harika bir eşe, harika bir kariyere ve konuma sahibim.''