Hayatımda Hiç Çalışmadım...

Karambol

Kayıtlı Üye
Merhaba abilerim,

Lise bu sene bitti 2,5 aydır felan evde internet üzerinden birşeyler yapmaya çalışıyorum ama buda bir yere kadar.. meslek lisesi mezunuyum otomotiv boya bölümümdü ama şuanda onu yapmak istemiyorum içimden gelmiyor. Hayatımda hiç çalışmadım staja gittim sadece... Ordaki ortamdan sonra fabrikalardan felan uzak durma isteği doğdu içime. Dediğim gibi hiç çalışmadım çalışmaktan tırsıyorum biraz ne önerirsiniz? bu korkuyu nasıl atabilirim? tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz?

üniversite oku kardeşim. mezuna kalmışsın belli. kendine bir hedef koy ve ona doğru koş

Herkes ilk işe başladığında çekinir. Ama başlarsın bir bakmışsın 2. 3. günü alışmışsın ortama.. Git çalış kardeşim. Şimdiden alışmazsan sonra hiç çalışmazsın..

Gözün korkmasın üni oku 1 yılda iyi bişey yapamam diyorsan 2 yıl hazırlan yine de git üni oku. Kaybım olacak diye düşünme Ortamı görünce hiç de bi eksikliğinin olmadığını görüceksin.

Çalışmayan erkeği kimse umursamaz hocam. Emin ol evde oturup çalışmamaya devam ettikçe en yakınlarından, senden küçüklerden bile laf yersin Gururun incinir bunlara hiç gerek yok çalış işinde gücünde ol paranı kazan dik dur!

Yaşın daha genç kardeşim. Eğer beğendiğin bir ticaret varsa gir birisinin yanında ortamı gör. Birkaç sene çalışır ortamı öğrenirsin. Sonrada borç harç ya da paran varsa bir şekilde ticarete atılırsın. Öyle fabrika falan iş değil. Başkasının yanında çalış nereye kadar. Hem moral olarak hem de fiziki olarak yıpratırsın kendini. Olduğun yerde sayarsın. En iyisi ticareti öğrenip kendi işini yapmak.

Bende ilk çalışmaya başlayacağım zaman korkuyordum senin gibi. Ama başladıktan 2-3 gün sonra alışmaya başlıyorsun. Biyerden artık başlayıp iş ortamını öğrenmelisin, kendi ayaklarının üstünde durmalısın. Yoksa afedersin ama kimse adam yerine koymaz bile.

5 yaşımdan beri çalışırım. Ben de sadece başkasının işini yapmaktan çekiniyorum. Kendi işimin oldugu zamanlar çalışmadıgım günler bile rahatsız oluyordum :)

Eli ekmek tutmayan adam mı olur ? Çalışmaktan korkma işsiz güçsüz olmaktan kork.
O mesleğini yapmıyorsan yapabileceğin mesleklere yönel üniversite okumayacaksan bir zanaatın olsun.

Tavsiyeleriniz çok teşekkür ederim sanırım yavaş yavaş hayatın gerçekleri yüzüme yüzüme vuruyor

Daha yaşın 18. Hayatta ne istiyorsun, kendini 5-10 sene sonra nerede görmek istiyorsun, ona göre hayatını planla o doğrultuda ilerle. 1 sene ders çalışıp, üniversiteye girebilirsin veya başka birşey, onu sen seçeceksin.

arkadaş ortamı güzel olan bir iş bulmaya bak, arkadaş çevrenin de orda çalıştığı bir iş mesela, o zaman yavaş yavaş alışırsın diye düşünüyorum

mühendislik kazanamam diyorsan myo'dan 2 yıllık bölümünün devamını bitir. stajlarını en iyi yerlerde yapmaya çalış. mercedes benz vs. cv ni doldurmak önemlidir ve bu senin elinde. ondan sonra kendi paranı kazanmak hoşuna gidecektir. internetten ciddi paralar kazandığım da oldu ama bir işe gidip gelmemek, evde oturmak müthiş sıkıcı birşey bunu gördüm. he dersin ki ben internetten her türlü ekmeğimi kazanırım. o zaman da git ilgili olduğun pc programlarının kurslarını al, belgen olsun, evden çalışırsın. bilmiyorum var mı bilgisayarda para edecek bir bilgin ama, ilk seçenek daha gerçekçi gibi. sigortasıdır osudur busudur, bazen bir şirketin bünyesinde yer almak işleri kolaylaştırabilir.

girr bi pstahaneye çırak olaak çalış baklava yada pasta üzerine arkadaşım şuan 2.950 maş alıyo memu ibi lise okumadı

üni oku diyen arkdaşlar bitirince ne olacak _? hiç düşündünüz mü 4 yıl 6 yıl oku elinde bir kağıt parçası tabi dayınız varsa bilemem

Bende oto boya mezunuyum Namık Kemal ünversitesinde 2 yıılık boya bitirdim mercedeste staj gördüm ama ne hikmetse kriz var diye bizi işe almadılar şuan evde bende oturuyorum öyle boş boş internetten birşeyler kazanıyorum o yetiyor şimdilik askere kadar böyle devam :)

girr bi pstahaneye çırak olaak çalış baklava yada pasta üzerine arkadaşım şuan 2.950 maş alıyo memu ibi lise okumadı

üni oku diyen arkdaşlar bitirince ne olacak _? hiç düşündünüz mü 4 yıl 6 yıl oku elinde bir kağıt parçası tabi dayınız varsa bilemem

Üniversite mezunu işsizlerin sayısının çok olması doğru fakat bu şekilde yaşı küçük arkadaşlarımıza / kardeşlerimize iyi örnek olmuyorsun arkadaşım.

Konuya gelirsek eğer mesleğini severek yapabileceğini düşünmüyorsan üniversite sınavlarına hazırlan. He eğer üniversite hayalin yoksa meslek edindirme kursları var onlara gidersin bir zanaat öğrenirsin.

sonra Türkiye neden gelişmiyor. bu zihniyetle nasıl gelişsin şu yazdıklarınıza sizin adınıza ben utandım

İlk başlarda gözün korkar da sonraları bi kaç gün geçince alışıyorsun. Benim tavsiyemi sorarsan. Üniversite'de hem sevdiğin hem de iş olanağı daha yüksek olan bir bölüm okuman olacaktır.

Şimdi bu genelleme doğru değil. Bu durum kişiye göre değişir. Şöyle ki, ben şantiye de kalite kontrol olarak çalışıyorum ve 2500 lira maaşım var. Şantiye ortamını bilen bilir. Tatil yoktur izin vardır. İşim gereği belli başlı bir saatim de yok. Gece 11 de şantiyeye döndüğüm günler çoktur. İşin kötü tarafı sabah 8 de yine iş başı yapman lazım. Nitekim hal böyle olunca artan iş temposuyla birlikte eleman ihtiyacı doğdu ve bana yardımcı olmak kaydıyla birini aldık. Oda ben gibi inşaat teknikeri. Ve Çocuk aynen şunu dedi. Başlarım böyle işe 1 hafta sonra çekti gitti.

Şimdi tabi ki iş yoğun hak veriyorum ama insan çalışmak istediği zaman bunu öyle yada böyle yapar. Bu sebeple sadece çevrene bakarak bunu söyleme çünkü birçok kişi rahat işin peşinde. Tatilim olsun iznim olsun param da çok olsun keyfime bakayım. Maalesef artık bu devir de zor bu durum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri