Gerçeklik önce hayallerde başlar, ne yapmak istediğini yanlızca kendi bilir insanoğlu herkes kendi yolunu kendi çizer imkanlar çoğu zaman el vermeyebilir ama o yola er yada geç oturur o insan, parayı sadece öğretmenlikden kazanmıyor insanoğlu herkesin kendi bildiği işi yapması en makul olan, her zaman meslekmi insana para kazandırır.. Ticaret yapan kafasını çalıştıran al sat yapan ithalatcılar, ihracatcılar bunlar hayırsız iş mi yapar.. Düşüncelerini toparlamalısın kendim için ailem için bu hayat için ne üretebilirim bunun cevabını kendinde bulursan aylık 3,500 tl maaşa razı gelen öğretmenden daha fazla kazanırsın, ne vardır biliyormusun başarılı insan ve başarısız insan, başarısız insanlar defalarca deneyerek başarıya ulaşmıştır, bir işe azmet Allah elinden tutacaktır, hayat iniş çıkışlarla dolu, önemli olan zor gününde kimlerin yanında olduğudur, çalışırsın sermaye yapar biriktirir kafana yatan yapmak istediğin işi yaparsın daha fazla kazanırsın, başlangıçlar zordur ama başlamak bitirmenin yarısıdır, kendine şu soruları sor, hiç bir hissiyat olmadan kendi kendine cevaplarını bul, Ben kimim ? Niçin geldim bu dünyaya ? Hayatımı kazanmak için ne kadar çaba sarfediyorum ? İçimde daha iyi bir hayatta yaşamak için bir hırs yokmu ? Varsa neyi bekliyorum.. Allah yar ve yardımcımız olsun.