Hayrına Avukat Aranıyor... Özel Hayata Müdahale

• Kullanıcı HJC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Su an telefondayim ortada 2 suc var sikayetci olabilecegin;
1- TCK 134 maddesi
Ozel hayatin gizliligini ihlal etme
2- TCK 135 maddesi
kisisel verilerin hukuka aykiri olarak ele gecirilmesi

Bu iki suca sokulup sikayet dilekcesi hazirlayip karakola veya savcilga suc duyurusunda bulunabilirsin. Deliller toplanir kim hakli kim haksiz ortaya cikacaktir. Biz senin iddialarina gore seni hakli goruyruz ama birde karsi tarafi dinlemek lazim.. O yuzden bu sekilde yapabilirsin..
Okulun vs cezalarina bir sey diyemem uzmanlik alanim alanim degil. Su an teldeym google dan o suclari arat ayrintilari okursun..

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Avukatın burda ne işi var. Kaldı ki hayrına.. Senden ne çıkarı var , boşu boşuna gidecek suç duyurusunda bulunacak, delil toplayacak, sen rahat rahat yatarken o adliyelerde o oda senin bu oda senin ona dert anlat buna dert anlat uğraşacak. Yok kardeş öyle bir dünya.

Kimseye özel eşyanı vermeyeceksin.
katip arkadaş yazmış ama şöyle birde durum var üniversite personeli hakkında savcılığın işlem yapamaz ( diye biliyorum ) çünkü yök izin vermesi lazım savcılığa suç duyurusunda bulunsan bile GÖREVSİZLİK kararı verilerek dosya YÖK e gönderilir.

biz hocaların gözü önünde çekiyoruz sınav kağıtlarının fotoğraflarını.
çalışmak için, nesi suç bunun.

Avukatın burda ne işi var. Kaldı ki hayrına.. Senden ne çıkarı var , boşu boşuna gidecek suç duyurusunda bulunacak, delil toplayacak, sen rahat rahat yatarken o adliyelerde o oda senin bu oda senin ona dert anlat buna dert anlat uğraşacak. Yok kardeş öyle bir dünya.

katip arkadaş yazmış ama şöyle birde durum var üniversite personeli hakkında savcılığın işlem yapamaz ( diye biliyorum ) çünkü yök izin vermesi lazım savcılığa suç duyurusunda bulunsan bile GÖREVSİZLİK kararı verilerek dosya YÖK e gönderilir.

Aynen bu hususu atlamisim disardayim da :) suc duyurusunda bulun yoke gorevsizlik verilecek 4483 sayili kanuna gore.. Sorusturmayi universite yapacak

Ülkeden soğudum demen başlı başına yanlış, kendi düşen ağlamaz diye bir söz var..

Herşeyi bir kenara bırakalım, bir sınava girerken telefon yada onun gibi cihazların bulundurulması her üniversitede yasak, başta yasak olan bir şey çiğnenmiş, daha sonrada sen istemesende olan olmuş, genel olarak bulunduğun durum yasak ihlali, bunu göz önüne alarak bunların başına gelmesi normaldir, sınava girerken sınavın ciddiyetinide kavrayıp bu şekilde girilmeli böyle ihtimallere imkan tanınmamalı, sınavın yürütmesini yapan öğretim üyeleri sert tutum takınıyor evet öylede olmalılar çünkü onlarında almış olduğu bir görev var ve sonuna kadar en iyi şekilde yapmaları onların görevleri..

Ülkeden soğudum demen başlı başına yanlış, kendi düşen ağlamaz diye bir söz var..

Herşeyi bir kenara bırakalım, bir sınava girerken telefon yada onun gibi cihazların bulundurulması her üniversitede yasak, başta yasak olan bir şey çiğnenmiş, daha sonrada sen istemesende olan olmuş, genel olarak bulunduğun durum yasak ihlali, bunu göz önüne alarak bunların başına gelmesi normaldir, sınava girerken sınavın ciddiyetinide kavrayıp bu şekilde girilmeli böyle ihtimallere imkan tanınmamalı, sınavın yürütmesini yapan öğretim üyeleri sert tutum takınıyor evet öylede olmalılar çünkü onlarında almış olduğu bir görev var ve sonuna kadar en iyi şekilde yapmaları onların görevleri..

vize final sınavlarına mı telefonla gitmek her üni de yasak ? benim üni.de ve arkadaşlarımın okuduğu ünilerde hiç böyle bişey yoktu

Hangi bölüm hocam senin git rektörlüğe konuş yada hangi sinavin hocasiysa belirt durumu

Sınavlara herkes telefonla giriyor ve sınav görevlileri göz yumuyor. Bazen de böyle talihsizlikler denk geliyor. Bizim okulda araştırma görevlilerin bu şekilde öğrencileri zor durumda bırakması onları asistanlığını yaptıkları öğretmenlerin, dekanlığın gözüne sokmuş oluyor. Yok yasakmış neden yaptın neden ettin kendi düşen ağlamaz gibisinden yorumlar benim hiçbir işime yaramayacak. Benim anlatmak istediğim biz bilmeden, kötü niyet taşımadan bir hata ettik ama bu hatanın bedelini fazlasıyla çok ağır bir şekilde ödedik. Ben şimdi bunun peşine düşüyorum hakkımı arıyorum. Eyvallah deyip yoluma devam mı edeyim?

Üstüne düşen görevi zaten en iyi şekilde yerine getirmiş olsalardı emin ol kimse eski sınav sorularını toplama derdine düşmezdi. Diğer soruşturmalarda olduğu gibi kimse kopya çekme uğraşısına girmezdi.

Sen gel her ay bin liraya yakın masraf et 4 yıl boyunca sonra basit bir olay için öğrencilerin öğrencim hayatını bitir. Bu mudur olması gereken?

Su an telefondayim ortada 2 suc var sikayetci olabilecegin;
1- TCK 134 maddesi
Ozel hayatin gizliligini ihlal etme
2- TCK 135 maddesi
kisisel verilerin hukuka aykiri olarak ele gecirilmesi

Bu iki suca sokulup sikayet dilekcesi hazirlayip karakola veya savcilga suc duyurusunda bulunabilirsin. Deliller toplanir kim hakli kim haksiz ortaya cikacaktir. Biz senin iddialarina gore seni hakli goruyruz ama birde karsi tarafi dinlemek lazim.. O yuzden bu sekilde yapabilirsin..
Okulun vs cezalarina bir sey diyemem uzmanlik alanim alanim degil. Su an teldeym google dan o suclari arat ayrintilari okursun..

katip arkadaşımız konunun hukuki boyutları ile alakalı olarak şikayetci olabileceğiniz ilgili konuları yazmış. tabiki hakkınızı aramalısınız . şikayetci olmalısınız.

ancak her hukuk davasında olduğu gibi bu konuyuda etkileyen birden fazla faktör vardır. yine katip'in bahsettiği gibi karşı tarafın savunması vs, veyahut senin aldığın ceza,

yine alıntıladığım mesajlarda oldugu üzere konu hakkında üniversite yönetimi tarafından yürütülecek bir soruşturma olacaktır. ne yazıkki bu tür soruşturmalar hukuktan ziyade daha farklı etkenlerin etkisine maruz kalmaktadır. cep telefonunuzu vermeseydiniz sizden en fazla savunmanızı talep edebilirlerdi belki ancak bu durumda olay çok ciddiye binmiş gibi duruyor.

şikayet dilekcenizi veriniz, bir avukata danışarak konuda belirttiğiniz gibi bahsi geçen bilgilerin internet ortamından, okul fotokopisinden elde edildiğini kanıtlamaya hazır olunuz ki eliniz biraz kuvvetlensin.

fazla siyasete girmek istemiyorum ancak, muğla üniversitesi rektör'ü pek ünküdür 1-2 gün öncesine kadar yine haberlerdeydi malum konularla ilgili olarak. bahsi geçen görevli ile arası iyiyse adil bir soruşturma beklemeyin.

dipnot: konu ile ilgili uzman veya daha önce müdahil olduğu bir davası bulunan bir avukat'tan bilgi almanız en doğru yoldur. bu tür konular pek karşılaşmadığımız durumdur , zorlayıcıdır.

son olarak eğer bir uzaklaştırma cezası felan aldıysanız , idare mahkemesine yürütmeyi durdurma istemli dava açabilirsiniz.

eski notlardan işleyişle alakalı olarak.

Yapılması gereken ,İdare Mahkemesi’ne üniversite rektörlüğünü taraf göstererek işlemin iptali hakkında dava açmaktır. Burada dikkat edilmesi gereken husus taraf olarak dekanlık değil, Tüzel kişiliğe haiz olan rektörlüğün gösterilmesidir. Örneğin, bir üniversitenin hukuk fakültesinde sınavda kopya çektiğinize dair işlem yapıldı ve hakkınızda okuldan uzaklaştırma kararı verildi. Bu işleme karşı dava açarken ilgili üniversitenin hukuk fakültesini taraf olarak gösterirseniz davanız reddedilir.

Son düzenleme:
Herşeyi bir kenara bırakalım, bir sınava girerken telefon yada onun gibi cihazların bulundurulması her üniversitede yasak, başta yasak olan bir şey çiğnenmiş.
Öyle birşey yok hocam herkes tel getirir sessizde olur veya kapalı tutulur. Kopya çekerken yakalınırsa gerekli cezai işlemler uygulanır.

Son düzenleme:
O üniversiteden üniversiteye hocaların tutumuna göre değişir, genel olan bir kural var ben ondan bahsettim hocalarda bu kuralı biliyor onların insiyitafine kalmış bir durum, umarım olumlu sonuç alır arkadaş..

ülkeden soğudum demesine niye tepki geliyo anlamadım sanki herşey tam olmasi gerektigi gibi işliyo bu olay istisna. sorun olduğunu kabul etmeden çözüm üretilmez

@1. posttaki arkadaş
senin hatan telefonu vermek olmuş. telefona bakmadan önce okulun varabileceği tek kanaat senin suçsuz olduğun, verdikten sonra ya bişey değişmeyecek ya da başın belaya girecek.ufak bi ihtimal dahi olsa ne gerek var.

Bence o görevli senden sözlü izin aldığını iddaa edicek, zaten sen haklı bulunsanda cezan değişmez ama şansını dene

Şimdi mesela üniversitede içinde bir cinayet işlense, görevsizlik kararı verilip soruşturmayı üniversite mi yapacak? Böyle saçma bir durum olabilir mi? Örnek olarak verdiğim bu olay nasıl bir suçsa senin başına gelen aynı tip bir olaydır. Senin kopya çektiğini kanıtlayarak görsel veya tutanak ile her türlü soruşturma yapma yetkisine sahiptir üniversite; ancak senin özel bir eşyanı senin elinden alıp kişisel bilgilerine ve özel hayatın gizliliğine zarar verilmiştir. Bununla ilgili derhal suç duyurusunda bulun, her ne kadar rektörünüz pek matah olmasa da senin hakkında kullanılan delillerin yasadışı olduğunu belirten bir dilekçeyi üniversite yönetimine ilet. Bu dilekçenin örneğini ve sana verilecek cevabı mutlaka dosyala. Eğer olur da cidden şikayetin sonucu olay hakkında görevsizlik istemi olur ve üniversiteye soruşturma devredilirse; ve de senin aleyhine olay sonuçlanırsa AİHM ne kadar yolun var. Ama hakkını ara. Bunlar sana tavsiyem.

he ben de şu an yüksek lisans öğrencisi olarak söylüyorum ki ben olsam ne yapardım? O telefonu vermektense orda bana küfür etti diyerek o asistana kafa göz dalardım. Okula polis molis girerdi 1 hafta uzaklaştırma alırdım bu olay da bu kadar uzamazdı .

Sınavda kopya çekme durumu söz konusu değil. Normalde bende vermezdim ama boşluğa denk geldi. Ben nereden bilebilirdim verilerime ulaşacağını. Ben cezayı aldım aldığım ceza yaptıklarının karşısında çok küçük kalıyor. Şans ya bazen bizden taraf oluyor. Dün bu konuyu açtıktan sonra server eğitimi aldığım bilgisayar firmasın cumhuriyet savcısı geldi. Durumu izah ettim. Bana forumda yardımcı olan arkadaşların dediği gibi özel hayata müdahale ve kişisel verilerin ele geçirilmesi ile ilgili şikayette bulunacağım. Maddi manevi tazminat davası açacağım aynı zamanda YÖK bu dekanlığa ağır bir ceza verecek gibi görünüyor. Hatta bugün YÖK e de gittim.

detaylı okumadım ama kimse telefonunu karıştıramaz,izne bağlı işler bunlar,kanunen izinsiz dinlemeler delil olarak kullanılamıyorken kıçı kırık dekanlığa ne oluyor

Otur aç tüm mevzuatı oku tüm üniversiteler aile şirketi gibi dünya kadar yanlışlarını bulursun yetkili yerlere gerekli şikayetlerini yap utanmazlar ya sanki bilmiyorlar kirtasiyelerin notlarını sen kirtasiyeye para vermemiş sin odur sorun sormasin arkadaşım hocalarda aynı soruları okul değil başka bişey en iyi okullardada aynı durum hocaları gözden gecirmeleri gerekiyor denetleme 0 nerde görülmüş denetlemeye gidicen yeri önceden aramak öyle denetlememi olur hep aynı sende bende aynisini yapıcaz susucaz okulu bitiricez ne halleri varsa görsünler

Her sene aynı soruları soruyorlar, sorular her tarafa yayılmış ve bu soruları bir şekilde temin edenlere kopya muamelesi uyguluyorlar ha. Okuduğunuz yerin üniversite olduğundan eminsiniz değil mi ?

Arkadaşlar eğitim sistemini eleştirmeye gerek yok şimdi hepimiz az çok biliyoruz bu durumu. Bizler bu şekilde hakkımızı aramadığımız sürece, kendimiz bir yerlere gelip sistemde müdahaleler bulunmadığımız sürece bu böyle devam edip gidecek. Youtube den pek kazanamadım belki bu okuldan alacağım tazminatla kazanırım. :) O zaman ytpara ya bir güzellik yaparım. ;)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri