Hem Lisans Hem Ön Lisans Tercihi?

kara62burk

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.radyolar.in
Biliyorsunuz üniversite tercihleri başladı. İlk defa tercih yapacağım için yanlış yapmamak adına sizlere sorayım dedim:

YGS puanımla dört yıllık bazı üniversitelere puanım yettiği için ilk önce onlara girmek istiyorum. Eğer bunlar çıkmazsa da sınavsız geçişle ön lisans istiyorum. Şimdi ben aşağıda şöyle doldurdum ama doğru mu oldu yanlış mı anlamadım?

Screenshot by Lightshot

Yani lisansa ygs puanımla gitmek istiyorum
Ön lisansa sınavsız geçiş hakkımla gitmek istiyorum
ikisini bir arada böyle mi tercih yapacağım. Yoksa sınavsız geçişin başka bir adabı mı var?

Bi liseye git sor herhangi etrafta yardımcı olurlar en sağlıklı cevap için bende unuttum bunları 4 yıl geçti aradan

Sınavsız geçişin adabı ygs ye girmeden 10 tl gibi bir ücret verip (4 sene önce) sonra lise bölümünün devamı niteliğinde 2 yıllık bölüme geçiş yapmaktı. Ama çoğu bunu yapmıyor bende dahil. Girmek istediğin yerleri yazarsın 4 yıllık, onlar çıkmazsa seni otomatik alttaki geçiş hakkın olan 2 yıllığa yerleştirir. Benim bildiğim kadarıyla tercihin doğru.

Bi liseye git sor herhangi etrafta yardımcı olurlar en sağlıklı cevap için bende unuttum bunları 4 yıl geçti aradan

Doğru söylüyorsun arayıp sorayım en sağlıklı bilgi oradan çıkar

Sınavsız geçişin adabı ygs ye girmeden 10 tl gibi bir ücret verip (4 sene önce) sonra lise bölümünün devamı niteliğinde 2 yıllık bölüme geçiş yapmaktı. Ama çoğu bunu yapmıyor bende dahil. Girmek istediğin yerleri yazarsın 4 yıllık, onlar çıkmazsa seni otomatik alttaki geçiş hakkın olan 2 yıllığa yerleştirir. Benim bildiğim kadarıyla tercihin doğru.

Eğer ygs sınavına girmezsen hala dediğin gibi oluyor. Sınavsız geçiş için para atıyorsun. Ama ben sınavada girdim yani sınavsız geçiş hakkımında parasını vermiş oldum. Bende doğru olduğunu düşünüyorum ama hocalarımı arayıp sormak daha mantıklı sanırım.

Teşekkür ediyorum vakit ayırıp cevap verdiğiniz için.

Doğru söylüyorsun arayıp sorayım en sağlıklı bilgi oradan çıkar

Eğer ygs sınavına girmezsen hala dediğin gibi oluyor. Sınavsız geçiş için para atıyorsun. Ama ben sınavada girdim yani sınavsız geçiş hakkımında parasını vermiş oldum. Bende doğru olduğunu düşünüyorum ama hocalarımı arayıp sormak daha mantıklı sanırım.

Teşekkür ediyorum vakit ayırıp cevap verdiğiniz için.

Tamam işte hocam bende öyle yaptım bir çok arkadaşım da öyle yaptı sınava girdik. İlk sıralarda fantazi denedik olmadı alt sıralardaki yatay geçişe uyan bölüme yerleştirildik. Hatta 10 lira verilip geçildiğini sonradan öğrenmiştim. Değişmediyse böyledir ama sen yine de teyit et.

hocam çok kötü yerleri seçiyorsun sıradan bir üniversite hayatın olacak benden demesi :)

hocam çok kötü yerleri seçiyorsun sıradan bir üniversite hayatın olacak benden demesi :)

farkındayım hocam gönül mühendislik fakultesi istiyor ama şartlar ortada, bir yıl daha çalışayım deneyim desem aynı şeyler olacak. Daha fazla vakit kaybetmeden iyi de olsa kötü de olsa elime lisans almak istiyorum. Lise mezunu olarak kalmaktansa lisan mezunu olmak hiç yoktansa bir ümit verir :)

dostum amacın ne senin bölümler farklı farklı sanki neresi olursa gideyim der gibi tercih yapmışsın Bankacılık sigortacılık okudum sen okuma onun yerine git işletme oku. Anladığım kadarıyla puanın düşük tekrar hazırlanıp güzel bir puanla 4 senelik oku ilerde pişman olursun.

dostum amacın ne senin bölümler farklı farklı sanki neresi olursa gideyim der gibi tercih yapmışsın Bankacılık sigortacılık okudum sen okuma onun yerine git işletme oku. Anladığım kadarıyla puanın düşük tekrar hazırlanıp güzel bir puanla 4 senelik oku ilerde pişman olursun.

Elimde lisans olsun kafasındayım. Geçen senede bu sene için çok çalışıp iyi bir yere gidecektim olmadı. Bölümler aslında bilişim sistemlerinin devamı niteliğinde. Mesela yönetim bilişim sistemlerinde hem programlama dersleri hemde işletme veriliyor

Konu Dışı olarak soruyorum sizce 2 yıllık bilgisayar prog. okuyayımmı

valla hocam bende 3. sıraya öyle yazdım işte. İki yıl sonra dgs şansı var. Sınavı geçtikten sonra kontenjan sıkıntısı olmazsa dört yıllığa geçiş yapabilirsin. Ama eğer durumun varsa kendine güveniyorsan bence çalış diğer sene direk dört yıllık mühendislik tutturmaya çalış

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri