her videonun telif hakki varmi

• Kullanıcı harekir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

harekir

Yasaklanmış
arkadaslar her videonun telif hakki varmi film muzik onlarin var biliyoruz ama mesela normal bir sitede yayinlanan bir video bir haber videosu teknolojik bir aletin tanitimi gibi bir cok sey bunlarin telif haklarini ihlal etmis oluyormuyuz

---------- Mesaj saat 12:07:50 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 11:28:15 civarında gönderildi. ----------

arkadaslar bilgisi olan yokmu biz hangi videolari aldigimizda telif hakki ihlal ediyoruz her videonun telif hakki varmidir

O senin şansına kalmış bazen büyük emekler harcanmış videolarda telif gelmez ama bazen en basit videoda telif gelir

benim bahsettim dizi film muzik disindaki videolarda o kisilerin haklarina giriyormuyuz yani o kisi her kez o videoyu gorsun diye paylasiyor ve herhangi bir ucret istemiyor biz bu videolari kullaninca hakkina girmis oluyormuyuz

benim bahsettim dizi film muzik disindaki videolarda o kisilerin haklarina giriyormuyuz yani o kisi her kez o videoyu gorsun diye paylasiyor ve herhangi bir ucret istemiyor biz bu videolari kullaninca hakkina girmis oluyormuyuz

orası öyle de zaten youtube film dizi videosu yükleyince bende engelliyordu para kazanmayı yüklenen video için

Her videonun her ama her videonun telif hakkı vardır fakat bu kişilerin %55'i bu hakkını kullanmaz.

arkadaslar bence paylasilan her videoyu bizin kullanmamizda bir sakinca olacagini zannetmiyorum cunki paylasan kisi videoma su kadar para verin demiyor adam paylasiyor eger para.isterse onun hakkina girmis oluyoruz ve baskalarinin paylasmasini istemiyorsa 3. taraf veya telif gonderiyir biz onlarin haklarini ihlal etmis oldugumuzu dusunmuyorum cunki para istemiyor ucretsiz paylasiyor bir film veya muzik videosun telifini anlarim ama bir haber videosunu kullanmamizda onlarin haklarina girdigimizi dusunmuyorum sizin fikriniz

Telif konusuna en basit açıklama :
Sizin tarafınızdan çekildiğini ve mülkiyetinin size ait olduğunu ispatlayacağınız belgenizi oluşturabilirseniz, kendi kameranızla çekmiş olduğunuz bir videoya bile telif gönderebilir ve paylaşımını yasaklayabilirsiniz. Bu kadar net.

Artık TV programlarının, müzik kliplerinin veya dizilerin telif konusunu konuşmaya gerek var mı bilmiyorum. Kaldı ki onlar daha büyük ve daha çok yatırım gerektiren produksiyonlar. Üstelik ticari amaçlı hazırlandıkları için yetkisiz kişilerin paylaşımı halinde çok büyük ticari kayıplar yaşanabiliyor. Bu sebeple onlarla ilgili telif uygulamaları her geçen gün daha da sıkılaşmakta ve cezai yaptırımları ağırlaşmaktadır.

En güzeli elden geldiğince özgün videolar çalışmak veya hak sahibi ile anlaşarak TV programlarının kaydını paylaşmak. Biz bir çok TV programının youtube üzerinden paylaşım yetkisini alarak ayakta durabiliyoruz.

ama bir dakika simdi be bir video yaptim diyelim simdi benim bu videoyu bir siteye yuklemem kisilerin izlemesini istememdir eger para kazanmak istersem sifre falan koyarim tabi kim alir ben bunu insanlarin izelemesi icin istiyorum yani bizim bu videoyu kopyalamamiz nasil telif hakkina giriyor anlamis degilim simdi soyle dusunelim bir bakkal var ve yaptigi her urunu dukkaninda hic bir sekilde ucret belirtmiyor bizimde elimizde kopyalamaya yarayan bir alet var bizi orjinal mallara dokunmadan gidip bu mallarin kopyasini kullandik kendi dukkanimizda ki satmadik sadece bu urunlerin altinda baskalarinin reklamlarini yaptik biz bu sekilde nasil baskalarinin hakkina giriyoruz anlamiyorum

ama bir dakika simdi be bir video yaptim diyelim simdi benim bu videoyu bir siteye yuklemem kisilerin izlemesini istememdir eger para kazanmak istersem sifre falan koyarim tabi kim alir ben bunu insanlarin izelemesi icin istiyorum yani bizim bu videoyu kopyalamamiz nasil telif hakkina giriyor anlamis degilim simdi soyle dusunelim bir bakkal var ve yaptigi her urunu dukkaninda hic bir sekilde ucret belirtmiyor bizimde elimizde kopyalamaya yarayan bir alet var bizi orjinal mallara dokunmadan gidip bu mallarin kopyasini kullandik kendi dukkanimizda ki satmadik sadece bu urunlerin altinda baskalarinin reklamlarini yaptik biz bu sekilde nasil baskalarinin hakkina giriyoruz anlamiyorum

Müzik ve Film CD'leri de bir orijinalden kopyalanarak youtube'de paylaşılıyor. O zaman sizin bu mantığınıza göre bu şekilde paylaşılan videolara da telif atılmaması gerekir. Nasılsa aslını değil, kopyasını paylaşıyoruz, ne olur ki değil mi :)

Bakın sevgili arkadaşlar; Bırakın filmin kendisini, fragmanın paylaşımı bile firma tarafından yasaklanıyorsa gerisini siz düşünün artık.

bak firma yasakliyorsa ona tek bir sozum yok baska kisilerde kendi videolarina gonderiyorsa onlarada sozun yon istemiyirlardir ama telif gelmeyen videolar hakkina girmismi oluyoruz ve biz film ve muziklerde kisi bunun icin para istiyormu istiyor parasini almayinca biz gunaha giriyormuyuz giriyoruz ama diger videolarda adam videosuna para istiyormu emegine bir bedel biciyormu hayir beles paylasiyor insanlar izlesin diyor baskasinin paylasmaini istemeyen telif atiyor yada 3. taraf yapiyor isteyende zaten herhangi bisey uapmiyie bundan bahsediyorum

bak firma yasakliyorsa ona tek bir sozum yok baska kisilerde kendi videolarina gonderiyorsa onlarada sozun yon istemiyirlardir ama telif gelmeyen videolar hakkina girmismi oluyoruz ve biz film ve muziklerde kisi bunun icin para istiyormu istiyor parasini almayinca biz gunaha giriyormuyuz giriyoruz ama diger videolarda adam videosuna para istiyormu emegine bir bedel biciyormu hayir beles paylasiyor insanlar izlesin diyor baskasinin paylasmaini istemeyen telif atiyor yada 3. taraf yapiyor isteyende zaten herhangi bisey uapmiyie bundan bahsediyorum

Amatörce belgesel, kısa film veya müzik çalışmaları yapan birinin sırf kendini veya çalışmalarını tanıtmak için paylaştığı videolara telif istememesi kendi bileceği iştir elbette. Zaten telif isteyip istememek kişinin veya firmanın kendi inisiyatifine kalmış bir şeydir. İlla ki her video veya müzigin bir telifi olacak diye keskin bir kural da yok zaten.

Ama profesyonel yapımcı firmaların hazırladığı bir TV show'unun veya sinema filminin ya da müzik videosunun mutlaka bir mülkiyet hakkı ve buna dayanarak bir telif hakkının olabileceğini hepimiz mutlaka biliyoruzdur.

Firmaların bir kısmı telif takibini çok sıkı ve acımasızca uygularken ve youtube üzerinde paylaşılan her videsuna telif gönderirken, bir kısmından telif ve şikayet gelmemesi paylaşılan o videonun bir mülkiyet ve telif hakkı olmadığını göstermez ve bizleri de haklı yapmaz. Bu sadece gevşek takipten kaynaklanan bir durumdur ve ille de her videoya telif gelecek diye bir kural yoktur

Bunu anlatmaya çalıştık biz sevgili kardeşim

simdi bende diyorun ki kardesim ucretsiz olarak paylastigi bir videoyu biz paylastiginiz zaman neden telif hakki yemis oluyoruz soyle soyleyeyim ucret ve ucretsiz programlar var bunlarin hangisi kullanacagin sana kalmis ama ucretli programi crack ile kullanirsan telif hakkini yemis oluyorsun videoda boyle bende anlatabiliyoemuyum neden ucretsiz olarak paylasiyor istemiyorsa bu aynen sunun gibi bir dukkana gittiginde ucretisz olarak dagitti bir urunu sen bunu niye aldin bu bizim malimiz bunu hemen geri iade et gibi bisey ortaya cikiyor

simdi bende diyorun ki kardesim ucretsiz olarak paylastigi bir videoyu biz paylastiginiz zaman neden telif hakki yemis oluyoruz soyle soyleyeyim ucret ve ucretsiz programlar var bunlarin hangisi kullanacagin sana kalmis ama ucretli programi crack ile kullanirsan telif hakkini yemis oluyorsun videoda boyle bende anlatabiliyoemuyum neden ucretsiz olarak paylasiyor istemiyorsa bu aynen sunun gibi bir dukkana gittiginde ucretisz olarak dagitti bir urunu sen bunu niye aldin bu bizim malimiz bunu hemen geri iade et gibi bisey ortaya cikiyor

Ücretsiz video derken neyi kastettiğinizi anlayamadık ? buna bir örnek verebilirmisiniz acaba ? Eğer yukarıdaki mesajımızda yazdığımız gibi amatörce hazırlanmış ve mülkiyet hakkı olmayan (ticari kazanç beklenmeyen) bir videodan söz ediyorsanız öyle bir videoyu kopyalayıp paylaşmanız halinde zaten telif hakkı yemiş olmazsınız ki.

Biz böyle videolara (Creative Commons) lisanslı videolar diyoruz. Bu tür videolar adil kullanım hakkına tabidir ve herkes tarafından paylaşılabilir ve telif bildirimi olmadığı için de yükleyen herkesin para kazanması da aktif olur.

Ayrıca o videoya da herhangi biri ''Ben daha önce paylaşmıştım, bu kişi benden alıp paylaşmış'' diyerek telif filan da gönderemez.

bu dedigin videolar hangi videolar hangisi tam olarak aciklarmisin telif haklarini ihlal etmeden video yuklemek istiyorumda

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri