Herkese Selamlar, Hayırlı İşler

Genç Makinacı

Kayıtlı Üye
Web sitesi
gencmakinaci.blogspot.com.tr
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle davetiye ile mi üye oldum yoksa site politikası mı değişti öyle üye oldum bilmiyorum ama uzun zamandır takip ettiğim bu foruma üyeliğimin onaylanmasından dolayı çok memnun oldum :).

Uzun zamandır okuyup araştırdığım bu canavar gibi forum sayesinde bu ay eşiği geçerek küçük bir ödeme alacağım. O yüzden buna vesile olan herkese çok teşekkür ederim.

Kısaca kendimi tanıtayım. Makina mühendisiyim izmirde yaşıyorum Vestel'de çalışıyorum. Aynı zamanda 3-4 aydır yt işlerini kovalamaya çalışyorum. Hem keyif alıyorum hem de ek gelir elde etmeye çalışıyorum.

Hakkımda detaylı bilgi;
Genç Makinacı

Mesleki ve diğer konularda bilgi alışverişine her zaman açığım.

Güzel paylaşımlarda tekrar görüşmek üzere

Şimdilik kendinize iyi bakın.

Hoşgeldin Hocam fotoğraftaki saçlarının az eksilmesi dileğiyle zaten forumu okuyosan beni tanıyosundur bol bol bana alış gerisi kolay :D

adam makinaci avatarinizdan kızlari kaldirin :p hos geldin
97

Bir makine mühendisi bölümünün adını nasıl yanlış yazar yahu ? Makina değil hocam okuduğun bölüm.Saygılarımla..
Edit: Nick de öyleymiş :) güldüm :)

Hosgeldın hocam
Bu makınadan nasıl mezun olunuyor ?
beceremiyorum :D

hoşgeldin prfil resmindeki senmisin

Benim hocam :), blogdan da anlaşıldığı üzere. Hoşbulduk arkadaşlar.

Bir makine mühendisi bölümünün adını nasıl yanlış yazar yahu ? Makina değil hocam okuduğun bölüm.Saygılarımla..

Bilmişlik yapmak gibi olmasın ama literatürde ikisi de geçer sence 5 sene orada okuyan adamın bunu yanlış yazma ihtimali var mı?

Ekşi'de biri şöyle yazmış makina başlığında "bir zamanlar tdk bile sıkılmış olacak ki iki kullanımı da doğru kabul ediyordu. şimdi durum nedir bilmiyorum. ama bizim bölümün bir kapısında makine diğer kapısında makina yazıyor."

TDK'nın standartlar yaratma konusunda çok fazla problemi var.

Bilmişlik yapmak gibi olmasın ama literatürde ikisi de geçer sence 5 sene orada okuyan adamın bunu yanlış yazma ihtimali var mı?

Bilmişlik yapmak istemem ama tdk sözlüğüne bakabilirsiniz.İkisi de geçmez literatürde.Yanlışı devam ettirmemek sizin elinizdedir.

Hocam bolumde kız olmadıgı ıcın makine degılde makinaaa kalıyor akılda :D
Durumu anlayısla karsılayın lutfen :)
Edit : ikiside geçerli diye hatırlıyorum bende

Son düzenleme:
Bilmişlik yapmak istemem ama tdk sözlüğüne bakabilirsiniz.İkisi de geçmez literatürde.Yanlışı devam ettirmemek sizin elinizdedir.

Hayat TDK ya göre yaşanmıyor maalesef. (Selfi = özçekim yada üniversite = evrenkent gibi) Neyse bunun tartışması yıllarca yapıldı bir de biz yapmayalım. Bir tanışma yazısına atılacak cevap değildi attığın yorum için resmi incelemeni tavsiye ederim.

Diğer iyi niyetli arkadaşlara da tekrardan hoşbulduk :)

Hayat TDK ya göre yaşanmıyor maalesef. (Selfi = özçekim yada üniversite = evrenkent gibi) Neyse bunun tartışması yıllarca yapıldı bir de biz yapmayalım. Bir tanışma yazısına atılacak cevap değildi attığın yorum için resmi incelemeni tavsiye ederim.

Bir şeyin eş anlamlılığı ayrı şeydir.Doğru yazılışı ayrı şeydir.Eş anlamlılıkta tdk'ya göre yaşanmaz evet.Tanışma yazısına atılmayacak post değildi bence.Neyse burada son bulsun hocam niyetimin kötü olmadığını şu forumdaki herkes bilir. Hoşgeldiniz.

Siz forumun dilbilgisi pardon dil bilgisi saatine denk gelmişsiniz Genç Makinacı :) Hoşgeldiniz, iyi forumlar

merhaba hoşgeldiniz.
makina bence biraz kaba duruyor . makine daha nazik.
başarılar.

Bir şeyin eş anlamlılığı ayrı şeydir.Doğru yazılışı ayrı şeydir.Eş anlamlılıkta tdk'ya göre yaşanmaz evet.Tanışma yazısına atılmayacak post değildi bence.Neyse burada son bulsun hocam niyetimin kötü olmadığını şu forumdaki herkes bilir. Hoşgeldiniz.

Abi seni çok severim asla da saygısızlık etmek istemem. Ancak Türkçeye çok dikkat eden biriyimdir. Benim de hatalarım elbet oluyordur ama, şu forumda benden daha iyi yazan kimse yoktur.

Benim sevmediğim şeylerden biri de, başkasının yanlışını düzeltirken kendisi hata yapanlar. Mesela noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakılır ama siz hiç uymuyorsunuz bu kurala. Benim gözüme çok çirkin geliyor mesela bu. TDK'ya yazmışsınız, TDK'ye olması gerekiyor. Hoşgeldiniz yazmışsınız, bu ayrı yazılır "hoş geldiniz" şeklinde. Siz eğer arkadaşı düzeltip ısrar etmeseydiniz, hiçbir şekilde görmezdim ve yazmazdım size yanlış bunlar düzeltin diye. Zaten çok önemsiz şeyler. Ancak birine Türkçe konusunda uyarıda bulunan birini gördüğümde onun da yaptığı yanlışları görünce yazasım geliyor. Özür dilerim rahatsız ettiysem.

Konu sahibi arkadaşa da hoş geldin diyorum, umarım forumdan hem bilgi alırsın hem bilgi verirsin. Herkese kolay gelsin. :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri