Gercekten gitmek mi istiyorsun? Boyle lafla olmaz, biseyleri icraata dokmen gerekli.
Yurtdisinda okumak mi istiyorsun? Bunu gercekten istiyorsan biyerlerden baslaman lazim. Yavas yavas dil ogrenirsin mesela, sonra okumak istedigin ulkedeki universiteler ile iletisime gecersin. Ardindan belgelerini hazirlar basvurularini yaparsin. Hindistan yazilim acisindan kendini kanitlamis bi ulke. Fiyatlarida baya ucuz diye hatirliyorum ama orada yasamaya dayanabilecek misin? Dayanabilirim dersen git oku tabii o kadar ucuza yazilim egitimi bulamazsin baska yerde.
Boyle surekli konu acarsan olmaz burasi yurtdisinda universite bilgilendirme forumu degil. Kendimden ornek vereyim 5 sene oncesi yurtdisina cikmak istiyordum bende boyle sen gibi. 2 senede ingilizce ogrendim kendi basima internetten,vs. 3 sene oncede ayrildim Turkiye'den. Boyle hic biyerede konu acmadim cunku acsam ne olacak? Hadi birileri bana turkce bilgi verdi diyelim bu benim ne isime yarayacak? Universitelerle Turkce olarak irtibata gecemem, Turkce kullanarak kaydimi yaptiramam. Global tek bir dil var degil mi? Once oradan baslaman gerek. Konuyuda kilitliyorum simdi. Amacin cidden yurtdisinda okumak ise bana pm at yardimci olayim.