Hız Sorunu Modemden Kaynaklanıyor Olabilir mi ?

• Kullanıcı egva06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

egva06

Yasaklanmış
Öncelikle konuyu konu dışına açmadım üstte görünsün diye kusura bakmayın.
Arkadaşlar zyxel modem var ttnetin verdiği yaklaşık 1 haftadır hız sorunu yaşıyorum hep 2 mbts ile 3 arası speed test sonuclarım ve ttnet müşteri hizmetlerini falan aradım bayada konuştuk fakat hattıma 16mbs in tanımlanmıs olduğunu bir sorun olmadığını söylüyorlar modem arayüzündende baktım öyle gösteriyor sizce modemi değiştirsem hız sorunum çözülebilir mi ?

Not: Adil kullanım kotasını aşmadım

Öncelikle konuyu konu dışına açmadım üstte görünsün diye kusura bakmayın.
Arkadaşlar zyxel modem var ttnetin verdiği yaklaşık 1 haftadır hız sorunu yaşıyorum hep 2 mbts ile 3 arası speed test sonuclarım ve ttnet müşteri hizmetlerini falan aradım bayada konuştuk fakat hattıma 16mbs in tanımlanmıs olduğunu bir sorun olmadığını söylüyorlar modem arayüzündende baktım öyle gösteriyor sizce modemi değiştirsem hız sorunum çözülebilir mi ?

Not: Adil kullanım kotasını aşmadım

hocam nerde oturuyorsunuz siz tam olarak nereye bağlı benımde bi ara böyle sorunum vardı valla bi ttnet sunucusunu mu merkezini mi ne molotoflamışlar tamir ediyolarmış sanırım öyle olabilir biz burdaki ttnet dükkanına gittik öyle dediler

Telefon'a gelen kablonun girişlerinin yerini değiştirmeyi dene. Teknik servisin tavsiyesiydi 2 den 14'e çıkmıştı işime yaradı.

hocam nerde oturuyorsunuz siz tam olarak nereye bağlı benımde bi ara böyle sorunum vardı valla bi ttnet sunucusunu mu merkezini mi ne molotoflamışlar tamir ediyolarmış sanırım öyle olabilir biz burdaki ttnet dükkanına gittik öyle dediler

hocam kütahya merkezdeyim bulunduğum konum merkezi bir yer olduğundan sorun olmaması lazım olsaydı müşteri hizmetleri söylerdi heralde yani hattımda bana o 16mbs tanımlanmış zaten modem arayüzündende görebiliyorum

---------- Spam Engelliyici 23:04 ---------- Önceki Mesaj 23:03 ----------

Telefon'a gelen kablonun girişlerinin yerini değiştirmeyi dene. Teknik servisin tavsiyesiydi 2 den 14'e çıkmıştı işime yaradı.

hocam yalın internet kullanıyorum

hocam 16 mb diyolar 16 mb aslında veremiolar... hız testide bunun ispatı. bizlere dağılana kadar zaten bi kısmı kesintiye ugruyo bu gerçek.. dediğin gibi modeminde etkisi var ama en cok sorun telekomun altyapısı bence

hocam 16 mb diyolar 16 mb aslında veremiolar... hız testide bunun ispatı. bizlere dağılana kadar zaten bi kısmı kesintiye ugruyo bu gerçek.. dediğin gibi modeminde etkisi var ama en cok sorun telekomun altyapısı bence

hocam zaten amacım 16 lara kadar çıkmak değil en azından 10 alabilmek ilk bağlattığım hafta 13 den aşağı inmiyordu şimdi 2 3 den yukarı çıkmıyor

modemi kapat 10 dk bekle soğusun sonra tekrar ac ve hız testi yap ... bakalım kaç çıkacak... ozaman anlarsın modem ekonomik ömrünü tamamlamısmı die..

modemi kapat 10 dk bekle soğusun sonra tekrar ac ve hız testi yap ... bakalım kaç çıkacak... ozaman anlarsın modem ekonomik ömrünü tamamlamısmı die..

hocam denedim değişen bişey yok hatta okula gitmeden önce kapattım gelene kadar iyice soğusun diye değişen hiç bir şey yok

dostum aynı sorun bende de var smile adsl kullanıorum normalde 8 mbit hızım lakin lol oynarken 1 2 saniye geriden geliyo aradım kapattırmak istiyorum bole bole sorunlar var dedim adam hatlardan kaynaklanabileceğini söledi ping dehşet seviyelerde bağlı bulunduğunuz hat çok yoğunsa kasabilir dedi bunun yanında arka planda çalışan programlarda cok etkiliyomus ben naptım dersen hala aynı özellikle gece 11 12 den sora çıldırtıo kapattırmayı dusunuorum

24 mbps fiber baglatmistim gordugum en yuksek hiz 3 mb oldu. Sen nasil 16/10 gordun sasirdim valla ben o hizin hepsini alamiyosun diye biliyorum.

24 mbps fiber baglatmistim gordugum en yuksek hiz 3 mb oldu. Sen nasil 16/10 gordun sasirdim valla ben o hizin hepsini alamiyosun diye biliyorum.

hocam siz yanlış anladınız galiba 24 mbs internet ile saniyede 3mb download mı yapabiliyorsunuz ? eğer öyle gayet normal hatta güzel bi hızınız var

Bende aynı sıkıntıdan müzdaribim,2 ay önce aradılar internet paketini yenilemek için 8mb sınırsız kullanıyordum 16mb ultra hız paketi önerdiler sınırsız 50tlye,normalde 8mb internete aylık 67 lira ödediğim için tatlı geldi fakat hiç 5-6mb üstü görmedim 8 mb kullanırken 7-8e çıkıyordu fakat şimdi ondanda olduk

Bölgeye göre internet hızları farklılık gösterebiliyor hocam mesela kendımden ornek verıcem ben paketı alırken ttnetten 8mb hız olarak aldım fakat hıc bır zaman bırak 8 i 5 bile olmadı işyerinde ölcüm yapıyorum 8 mb bunun sebebinide bulundugunuz bölgenin alt yapısından kaynaklanıyor dıyorlar siz yuksek paket alıyorsunuz ama bulundugunuz bölgenin alt yapısı onemlı rol oynuyor Aldıgınız hız ne olursa olsun alt yapı yoksa sadece ttneti zengin edersinizi alt yapı 5 mb yle 100mblık pakette alsanız 5mb ınternet hızınır olur

TTnet Paketleri 16mb Olarak Satıyor ama Hiç Bir Alt Yapısı 16mb Desteklemiyor. Arayıp İtiraz Ettiğinde Sözleşmenizde 16mb' te Kadar Hız Verebiliriz İbaresi Var Deyip Kestirip Atıyorlar. Aynı Durum Benimde Başımda Vardı. Belki 10 Defa Müşteri Hizmetlerini Aradım. Bağlı Bulunduğum Santralin Alt Yapısı 16mb Desteklediği Söyleniyor ama Aldığım Hız 6-7mb Geçenlerde 10mb Gördüm ama Yine Düştü. Bence Müşteri Temsilcisini Ara En Azından 7mb Sabitlesinler...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri