Hızlı Video Editleme [ Avidemux ]

OndarySec

Kayıtlı Üye
Hepimiz bazen bir videoyu editlemek kesmek başından sonundan yada bir kısmını çıkarmak istiyoruz. Ama bazen sırf 2 saniyelik kısım için tüm videonun oluşmasını bekliyoruz ve zamandan ciddi kayıp alıyor.

Avidemux adlı program ile 5 saniyeden kısa bir sürede videomuz oluşacak. "Stream Copy" diye geçiyor bu özellik. "Smart Render" adı altında Sony Vegas dada var.
Virtualdub adlı programdada var fakat virtual dub sadece belirli dosya formatlarını kabul ediyor .avi gibi. mp4 flv gibi uzantılar için ekstra birşeyler kurmak gerekiyor virtual dub a. Fakat bunda gerek yok zaten açabiliyor bu formatları.

Normalde bir videoyu kaydederken program videoyu en baştan kodlamaya başlar buda zaman alır. Fakat bu copy özelliği ile tekrar kodlamadan sadece kestiğiniz kısmı videodan çıkartır. Böylece 2-3 saniye içinde videoyu kaydetmiş oluyoruz.

----------------------------------------

1- Önce video yu açıcaz. İster Yukarıdan ister sürükleyerek.

2-

3- Kesmek istediğimiz kısım için başlangıç noktası oluşturuyoruz.

4- Şimdide bitiş noktası oluşturuyoruz.

5- Delete tuşuna basarak siliyoruz.

6- Kaydetme ayarlarını yapıyoruz. Video ve ses seçeneklerini mutlaka "copy" yapmanız gerekiyor. Yoksa herhangi bir programdan farkı kalmaz ve kaydetmeniz yine uzun sürer. Video formatını istediğinizi seçebilirsiniz.
Bazı formatları kendisi dışında bir formata çevirirken hata verme ihtimali var sorun değil farklı bir formatta kaydedin.

7- Kaydederkende yukardan save e basıp kaydediyoruz.

8-

------------------

Bu programın kesme dışında Logo silme, logo ekleme ve fazlaca özellikleri mevcut. Fakat bu işlemleri yaptığınızda COPY özelliğini kullanamıyorsunuz. Kullansanızda sanki hiç logoyu silmemiş gibi kaydeder. O zamanlarda copy seçeneği dışında birşey seçmeniz gerekiyor.

Kolay Gelsin. Sorunuz varsa sorabilirsiniz :)

Teşekkürler hocam
Emeğine sağlık
Arşivime aldım

Yeminle 1 kesme için bin türlü program indiriyordum :D çok işime yarayacak teşekkürler :)

Amatorce Bir Program Ve Arayuzude Oyle ..
Tesekkurler Yinede ..

kardeş ben belirli bir kısımın sesini kısmak ıstıyorum nasıl yaparım .

Guzel anlatim ellerine sağlık

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

hocam bu programla acaba videonun sonuna 10 sanıye vıdeo ıntro ekleyebılıyormuyuz acaba?

Hocam güzel paylaşım olmuş öncelikle teşekkür ederim.
Ben denedim programı videoyu kesip kaydettim ve youtube'a yükledim ama youtube'da videoyu açınca sesler karışıyo acaba seslerle alakalı da bi ayar yapmamız gerekiyor mu?

Paylaşım için teşekkürler, ama biz KingTube Media Org. olarak video kesme ve birleştirme, ayrıca bunu yaparken de aynı zamanda videonun formatını değiştirme konusunda 'VideoRedo TV Suite'' programından daha iyisini göremedik. Çünkü o dünyanın en iyi ve en hızlı video kesme yazılımıdır. Kullanımı da benzer programlar içinde en basit olanıdır. Özellikle TV'den DVB kayıtları (MPEG-2 format) için bir numaralı programdır. Çıktı olarak geniş bir format seçeneği olduğu gibi, yeni versiyonları Youtube için geçerli olan H264 formatını destekleyen versiyonları da çıkmıştır. Ayrıca bu konuda verilen program Copy değil de, formatla çıkış almak istediğinizde render için süreyi korkunç uzatıyor ve bir hızlılığı kalmıyor.

İncelemek ve denemek için :
VideoReDo MPEG Video Editing Software

Teşekkür ederim hocam yararli bilgi...konu ile alakasi yok ama pokemon telif veriyor mu

Teşekkürler hocam işe yarayacak bir program :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri