Hosting Şirketi Nasıl Kurulur ?

Z
  • Kullanıcı zoom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hosting Şirketleri (Tanıtım-Öneri-Tavsiye)
Z

zoom

Guest
Hosting şirketi kurmak ne kadara maal olur tahminen ? Vds kiralamak domain satmak. vede kurulan şirketin iş yapma oranı nedir acaba

Hiç Bulaşma Hocam, Faaliyet Belgen Olacak, Vergi Ödeyeceksin. Fatura Kesebileceksin. Panel Kurulumları İle Alakalı Teknik Desteğinin Olması Gerekiyor. Satış ve Satış Sonrası Destek Vermen Gerekiyor.

Hiç Bulaşma Hocam, Faaliyet Belgen Olacak, Vergi Ödeyeceksin. Fatura Kesebileceksin. Panel Kurulumları İle Alakalı Teknik Desteğinin Olması Gerekiyor. Satış ve Satış Sonrası Destek Vermen Gerekiyor.

Peki hocam bir şey daha sormak istiyorum forumda vds satan bir çok firma var bunlar bu makineleri kiralarken kendi evlerinde kurdukları makineleri mi uzak masaüstü bağlantısı ile mi satıyorlar ?
Yani mesela 16 GB ram olan bir makine toplasam 2 bin tl ye felan maal olucak buna interneti nasıl fiber bir şekilde verip uzak masaüstü şeklinde satışa sunabilirim ?

Peki hocam bir şey daha sormak istiyorum forumda vds satan bir çok firma var bunlar bu makineleri kiralarken kendi evlerinde kurdukları makineleri mi uzak masaüstü bağlantısı ile mi satıyorlar ?
Yani mesela 16 GB ram olan bir makine toplasam 2 bin tl ye felan maal olucak buna interneti nasıl fiber bir şekilde verip uzak masaüstü şeklinde satışa sunabilirim ?

Hocam benim bildiğim yurt dışı hetzner ovh gibi datacenterlardan alıp bölüyorlar veya direk veriyorlar.

Datacenter'in Birine Makinbanı Verip Kira Ödemek Zorundasın.

Teşekkürler abiler verdiğiniz cevaplar için. Askere gidene kadar parayı birikim yapıp ileride bir hosting şirketi kurmayı düşünüyorum o zamana kadar piyasa ne durumda olur şimdiden tahmin edemeyeceğimizden o zaman tekrar bir konu açıp sorayım en iyisi :D

İşini iyi yapamazsan mahkemelik olabilirsin , başın çok ağrır.

bi kere bu konuyu açma gereği duyan bir insan hosting firması kuramaz. Tecrübeyle sabittir.

bu işler dışarıdan basit geliyor fakat işin içine girince çok yoruluyorsun, gecenin 3 ünde uyandıran müşterimi istersin, kendi hatası yüzünden seni suçlayan mı istersin yoksa bilgisi olmayan müşterine laf anlatmayı mı istersin :)

Ne kadar forum sitesi varsa bu soruya cevap olarak... "soruyorsan yapamazsın, ohooo o iş çok zor, çok çok para lazım..." gibi cevaplar veriyorlar.

Benim kenarda yüklü miktarda param var ve bu işten iyi para geldiği söyleniyor. Bu işi bilen insanlarla yapmak istiyorum ve tüm masraflar bana ait olacak. Benimle çalışan arkadaşlara da maaşlarını ödeyeceğim. Bana hangi ekipmanlar lazımsa alayım, dükkanı tutayım, şirketi kurayım.

Şimdi arkadaşın sorusunu tekrar sorayım. Ben bu şirketi nasıl kurarım? Arkadaş soruyu böyle sorsaydı eminim cevap veren birileri çıkardı...

bi kere bu konuyu açma gereği duyan bir insan hosting firması kuramaz. Tecrübeyle sabittir.

Öyle bir kural mı var hocam ? Para oldukdan sonra neden kurulamıyor ki belge mi vermiyorlar konu açtığım için :D Forumda tecrübesi olan ve hosting firması yöneten bir çok kişi var 3-4 kişi bizi aydınlatsa yeter

Ne kadar forum sitesi varsa bu soruya cevap olarak... "soruyorsan yapamazsın, ohooo o iş çok zor, çok çok para lazım..." gibi cevaplar veriyorlar.

Benim kenarda yüklü miktarda param var ve bu işten iyi para geldiği söyleniyor. Bu işi bilen insanlarla yapmak istiyorum ve tüm masraflar bana ait olacak. Benimle çalışan arkadaşlara da maaşlarını ödeyeceğim. Bana hangi ekipmanlar lazımsa alayım, dükkanı tutayım, şirketi kurayım.

Şimdi arkadaşın sorusunu tekrar sorayım. Ben bu şirketi nasıl kurarım? Arkadaş soruyu böyle sorsaydı eminim cevap veren birileri çıkardı...

Ben size kısaca şöyle anlatayım, hosting işi artık ayak altında olan bir iş, r10'a girerseniz görürsünüz zaten onlarca hatta yüzlerce hosting satan yer var, he ben hosting değil vps yada dedicated satacağım derseniz bu zaman da biraz büyük sermaye gerekiyor ki rakiplerinizle mücadele edebilesiniz. ben şahsen yeni oluşum içinde olan bir şirketten kesinlikle hizmet almam + bu işler öyle ben yanıma bilen birini alırım parayı beraber kırışırız demekle olmuyor.

1- Şirket kurulumu ofis ve düzgün pc ler > 5000-10000 TL
2- Bağkur aylık > 400 TL
3- muhasebe, kdv, damga vs > min aylık 250 TL
4- Kira > 400 ( en kötü )
5- stopaj > 3 ayda bir kira ücretin kadar
6- Yemeğin aylık en az > 300
7- yol paran olursa > 100
İşi sağlıklı yürütmek içinde en az 15 000 TL bankada hazır paranız olmalı
Aylık net sabit giderin : 1500 TL civarı
1500 TL de sana kalsın istiyorsan aylık 3000 TL net kar sağlamalısın. Aylık 3000 tL net kar elde etmek için 10 .000 TL en az ciro yapmalısın. Paran varsa bilgin varsa yapabilirsin. Ama matematiği işin içine katmadan tavsiye etmiyorum. Paranızı batırabilirsiniz.

bende sermaye olsa da girişmem bu işe,köklü firmalar bu işi götürüyor artık,
bir müşteri olarak da asla ve asla yeni bir firmadan ne domain ne de hosting hizmeti alırım...
bir defa farklı bir firmadan domain ve hosting aldım ağzım dilim yandı...
her neyse şunu unutma büyük firmalar bile değişik fikirlerle site kurma peşinde sen neden bunlardan biri olmayasın?Başarılar sana...

Küçük firmalar yani dedicated kiralayıp sanallaştırıp vds-vps satısında sistem söyle;

DATACENTER > FİRMA > MÜŞTERİ;

*Firma DC'den Sunucu kiralar.
*Kiraladığı Sunucuyu Esx v.b yazılımlarla ile sanallaştırır. Sanallaştırdığı Sunucuları Kiralar.
*Maliyeti düşürmek için ordan bir vds'i tekrar sanallaştırır VPS oluşur.
*Bir vds daha atar kendine ordan web server oluşurur.(Eğer optimizasyonu ve güvenliğini yapamassanız ayvayı köküne kadar yersiniz. :D)

İşte sistem böyle ilerler adamlar [MENTION=20859]Profilbilisim[/MENTION] 'deki gibi olmaya bilir.
Kendi evine 1 pc ile tüm işlemleri sürdürür ;)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri